מה יותר טעים משוקולד ובוטנים? עוגיות שוקולד צ’יפס וחמאת בוטנים

עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים כמו באמריקה - גדולות, רכות ועסיסיות, עם שילוב טעמים נפלאים של שיבולת שועל, חמאת בוטנים וקינמון
עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים כמו באמריקה - גדולות, רכות ועסיסיות, עם שילוב טעמים נפלאים של שיבולת שועל, חמאת בוטנים וקינמון
  • קרין גורן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    119
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 119.3 קק״ל 5964.2 קק״ל
    פחמימות 16.2 גרם 811.2 גרם
    שומן 6.7 גרם 337.4 גרם
    נתרן 45.3 מ״ג 2262.6 מ״ג
    חלבון 2.0 גרם 98.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 21.5 גרם
    שומן רווי 3.0 גרם 149.5 גרם
    כולסטרול 20.0 מ״ג 998.4 מ״ג
    סידן 7.5 מ״ג 375.9 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 17.5 מ״ג
    אשלגן 67.4 מ״ג 3370.5 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 11.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    119
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 119.3 קק״ל 5964.2 קק״ל
    פחמימות 16.2 גרם 811.2 גרם
    שומן 6.7 גרם 337.4 גרם
    נתרן 45.3 מ״ג 2262.6 מ״ג
    חלבון 2.0 גרם 98.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 21.5 גרם
    שומן רווי 3.0 גרם 149.5 גרם
    כולסטרול 20.0 מ״ג 998.4 מ״ג
    סידן 7.5 מ״ג 375.9 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 17.5 מ״ג
    אשלגן 67.4 מ״ג 3370.5 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 11.8 מ״ג
    סגור

עוגיות שוקולד צ’יפס גדולות, רכות ועסיסיות, עם טעמים מחממים של חמאת בוטנים וקינמון. הן מכילות המון שיבולת שועל ומזכירות קצת את המתכון “עוגיות גרנולה ממכרות” מהספר “סודות מתוקים”. בדרך כלל אני מכינה אותן עם שוקולד צ’יפס מריר רגיל, אבל הפעם קיבלתי במתנה מארה”ב שוקולד צ’יפס בטעם חמאת בוטנים שהפך את העוגיות למיוחדות עוד יותר (אם תסתכלו טוב בתמונה תוכלו לראות שהשוקולד צ’יפס בדוגמת פסים – חום כהה של שוקולד וחום בהיר של חמאת בוטנים).

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, שני סוגי סוכר וחמאת בוטנים במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים תמצית וניל ואת הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח, סודה לשתייה, קינמון ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
  4. מוסיפים שיבולת שועל ושוקולד צ’יפס ומעבדים קצרות לפיזורם בתערובת.
  5. בעזרת כף גלידה קפיצית מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, או  משטח אפייה סילוקוני (או מגלגלים את התערובת בידיים רטובות לכדורים בקוטר 5 ס”מ בערך).
  6. אופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות משתטחות, זהובות בשוליים ומרכזן עדיין בהיר ורך.
  7. מצננים מעט ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מה יותר טעים משוקולד ובוטנים? עוגיות שוקולד צ’יפס וחמאת בוטנים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    ענבל כהן

    היי לא כתוב במתכון סודה לשתיה אבל באופן ההכנה כתבת להוסיף ..כמה בדיוקתודה והאם צריך לשתח את הכדורים מעט או שזה קורה באפיה תודה

      Avatar
      הילה בוסו

      האם אפשר להחליף את הביצה ב2 חלבונים?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, במתכון זה לא ניתן להחליף את הביצה ב-2 חלבונים משום שהחלמון חשוב ונחוץ לבלילה. בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות