מה יותר טעים משוקולד ובוטנים? עוגיות שוקולד צ’יפס וחמאת בוטנים

עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים כמו באמריקה - גדולות, רכות ועסיסיות, עם שילוב טעמים נפלאים של שיבולת שועל, חמאת בוטנים וקינמון
עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים כמו באמריקה - גדולות, רכות ועסיסיות, עם שילוב טעמים נפלאים של שיבולת שועל, חמאת בוטנים וקינמון
  • קרין גורן
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    120
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 119.9 קק״ל 5995.0 קק״ל
    פחמימות 16.2 גרם 811.4 גרם
    שומן 6.8 גרם 339.6 גרם
    נתרן 46.4 מ״ג 2318.2 מ״ג
    חלבון 2.0 גרם 100.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 21.5 גרם
    שומן רווי 3.0 גרם 150.1 גרם
    כולסטרול 21.7 מ״ג 1082.8 מ״ג
    סידן 7.7 מ״ג 385.9 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 17.7 מ״ג
    אשלגן 67.9 מ״ג 3395.7 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 12.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    120
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 119.9 קק״ל 5995.0 קק״ל
    פחמימות 16.2 גרם 811.4 גרם
    שומן 6.8 גרם 339.6 גרם
    נתרן 46.4 מ״ג 2318.2 מ״ג
    חלבון 2.0 גרם 100.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 21.5 גרם
    שומן רווי 3.0 גרם 150.1 גרם
    כולסטרול 21.7 מ״ג 1082.8 מ״ג
    סידן 7.7 מ״ג 385.9 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 17.7 מ״ג
    אשלגן 67.9 מ״ג 3395.7 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 12.0 מ״ג
    סגור

עוגיות שוקולד צ’יפס גדולות, רכות ועסיסיות, עם טעמים מחממים של חמאת בוטנים וקינמון. הן מכילות המון שיבולת שועל ומזכירות קצת את המתכון “עוגיות גרנולה ממכרות” מהספר “סודות מתוקים”. בדרך כלל אני מכינה אותן עם שוקולד צ’יפס מריר רגיל, אבל הפעם קיבלתי במתנה מארה”ב שוקולד צ’יפס בטעם חמאת בוטנים שהפך את העוגיות למיוחדות עוד יותר (אם תסתכלו טוב בתמונה תוכלו לראות שהשוקולד צ’יפס בדוגמת פסים – חום כהה של שוקולד וחום בהיר של חמאת בוטנים).

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
9 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, שני סוגי סוכר וחמאת בוטנים במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים תמצית וניל ואת הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קינמון ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
  4. מוסיפים שיבולת שועל ושוקולד צ’יפס ומעבדים קצרות לפיזורם בתערובת.
  5. בעזרת כף גלידה קפיצית מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, או  משטח אפייה סילוקוני (או מגלגלים את התערובת בידיים רטובות לכדורים בקוטר 5 ס”מ בערך).
  6. אופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות משתטחות, זהובות בשוליים ומרכזן עדיין בהיר ורך.
  7. מצננים מעט ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מה יותר טעים משוקולד ובוטנים? עוגיות שוקולד צ’יפס וחמאת בוטנים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    אליס רדושינסקי

    האם ניתן ללא שיבולת שועל

      Avatar
      Foody Foody

      עדיף שלא לוותר על השיבולת שועל, ואם מוותרים אז להוסיף קמח כדי שהעוגיות לא יתפרקו.

      Avatar
      Foody Foody

      לא, מכיוון שהחמאה תורמת רבות למרקם העוגייה. לגרסת פרווה אפשר להמיר למחמאה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות