עוגיות שחמט – עוגיות חמאה בשני צבעים

שי-לי ליפא מכינה עוגיות שהן הפתעה מתוקה - עוגיות שחמט בשני צבעים שממש כיף לתת למי שאוהבים. גם שוקולד וגם וניל והכול בעוגייה אחת!
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  2. מכינים את הבצק: מעבדים במעבד מזון חמאה, קמח, סוכר ותמצית וניל לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים לכדור בצק.
  3. מוציאים מחצית מהבצק למשטח העבודה.
  4. מוסיפים למחצית התערובת שנותרה במעבד המזון אבקת קקאו וכף חלב ומעבדים כדקה-שתיים עד לפיזור אחיד.
  5. מרכיבים את העוגיות ואופים: מרדדים כל בצק בנפרד על נייר אפייה לעלה בעובי 1/2 ס”מ. חותכים לריבועים בגודל 2 ס”מ.
  6. מסדרים 2 ריבועים על גבי נייר האפייה שבתבנית: אחד בהיר ואחד חום בצמוד.
  7. מוסיפים 2 ריבועים נוספים בצורה הפוכה (פעם המלבן הבהיר בצד ימין ופעם הוא בצד שמאל). מוסיפים 2 ריבועים נוספים בצורה הפוכה. מהדקים את הריבועים היטב לקבלת עוגיה.
  8. אופים בתנור החם 12-10 דקות עד שהעוגיות זהובות.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 25 מנות
קלוריות 138.4 קק״ל 3459.3 קק״ל
פחמימות 16.6 גרם 413.8 גרם
שומן 7.0 גרם 175.6 גרם
נתרן 4.8 מ״ג 120.9 מ״ג
חלבון 1.7 גרם 43.7 גרם
סיבים תזונתיים 0.5 גרם 13.7 גרם
שומן רווי 0.2 גרם 3.9 גרם
כולסטרול 10.2 מ״ג 254.7 מ״ג
סידן 4.5 מ״ג 111.5 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 7.2 מ״ג
אשלגן 27.3 מ״ג 682.7 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 3.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody