עוגיות שיבולת שועל ודבש בקערה אחת!
- יעל טל
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 127.9 קק״ל 2302.5 קק״לפחמימות 20.3 גרם 365.4 גרםשומן 4.9 גרם 88.6 גרםנתרן 58.4 מ״ג 1051.6 מ״גחלבון 2.0 גרם 36.4 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 12.2 גרםשומן רווי 2.6 גרם 47.3 גרםכולסטרול 25.4 מ״ג 456.7 מ״גסידן 9.2 מ״ג 165.2 מ״גברזל 0.4 מ״ג 7.7 מ״גאשלגן 43.1 מ״ג 776.4 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 3.3 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות128
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 127.9 קק״ל 2302.5 קק״לפחמימות 20.3 גרם 365.4 גרםשומן 4.9 גרם 88.6 גרםנתרן 58.4 מ״ג 1051.6 מ״גחלבון 2.0 גרם 36.4 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 12.2 גרםשומן רווי 2.6 גרם 47.3 גרםכולסטרול 25.4 מ״ג 456.7 מ״גסידן 9.2 מ״ג 165.2 מ״גברזל 0.4 מ״ג 7.7 מ״גאשלגן 43.1 מ״ג 776.4 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 3.3 מ״גסגור
מכירים את הרגעים האלה שכל מה שמתחשק לכם זה לנגוס במשהו מתוק, פריך ומתפצפץ בפה? המתכון הבא ייתן לכם בדיוק את העונג הזה שאתם מחפשים. מה נכין הפעם? עוגיות שיבולת שועל קריספיות, מתוקות ועשירות בטעמים, שישתלבו מצוין עם הקפה של הבוקר, ויתקבלו בברכה גם בכל רגע אחר של היום.
יש בהן את כל הטוב שאתם יכולים לתאר לעצמכם: שיבולת שועל, אגוזי פקאן, דבש, שוקולד צ’יפס, חמוציות וצימוקים, וחיזוק של תבלינים שיוסיפו לחגיגה טעמים עמוקים וריחות מסחררים ומשכרים של וניל, ציפורן, קינמון ואגוז מוסקט. את כל היופי הזה תוכלו להפוך לבצק עוגיות תוך 10 דקות עבודה בלבד, ואחרי כ-10 דקות אפייה כבר יהיו לכן עוגיות מוכנות.
ברגע שהן יצאו, שחומות וזהובות, מהתנור, תוכלו לראות שמדובר בעוגיות יפות במיוחד, שלא תוכלו להסיר מהן את העיניים. מהר מאוד תגלו שזה גם בלתי אפשרי להרחיק מהן את הידיים, אבל רגע לפני שאתם מתנפלים – המתינו עוד 10 דקות כדי שהעוגיות יוכלו להתייצב אחרי האפייה, ואז עם כל טעימה תוכלו להנות באמת מהביס המושלם.
אם אתם רוצים לעשות את התהליך אפילו עוד יותר פשוט, תוכלו תמיד להכין עוגיות שיבולת שועל בריאות ופשוטות, עם הרבה פחות מרכיבים וזמן הכנה קצר אפילו יותר. אבל אם מתחשק לכם פינוק אמיתי, עשיר באוצרות טבע מלאי טעם וריח – זה המתכון בשבילכם.
מרכיבים 15 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 128 | כמות מנות 18 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כוס שיבולת שועל עבהקוואקר
-
1/2 כוס קמח מלא70 גרם
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 כף קינמון טחוןאפשר פחות אם לא אוהבים
-
1 קורט ציפורן טחון
-
1/2 כפית אגוז מוסקט
-
1 קורט מלח דק
-
1/4 כוס שוקולד צ’יפס
-
2 כפות צימוקים כהים
-
2 כפות חמוציות מיובשות
-
5 כפות חמאהמומסת
-
8 כפות דבש
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 ביצה L
-
36 אגוזי פקאן בינוניים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה גדולה את שיבולת השועל עם הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, הציפורן, האגוז המוסקט, המלח, פתיתי השוקולד, הצימוקים והחמוציות.
- בקערה נפרדת מערבבים את החמאה המומסת עם הדבש, הוניל והביצה.
- מוסיפים את החומרים “הרטובים” לקערה הגדולה (עם שיבולת השועל) ומערבבים היטב (הכי טוב בידיים) עד לקבלת תערובת אחידה ורטובה.
- מעבירים מתערובת העוגיות בעזרת כף גלידה או 2 כפות, גבעות קטנות לתבנית האפייה ולכל עוגייה מוסיפים מלמעלה בלחיצה קלה 2 אגוזי פקאן.
- מכניסים לתנור ואופים 10-12 דקות.
- מוציאים מהתנור ומחכים עוד 10 דקות לפני ההגשה (כדי שהעוגיות יתייצבו).
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה גדולה את שיבולת השועל עם הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, הציפורן, האגוז המוסקט, המלח, פתיתי השוקולד, הצימוקים והחמוציות.
- בקערה נפרדת מערבבים את החמאה המומסת עם הדבש, הוניל והביצה.
- מוסיפים את החומרים “הרטובים” לקערה הגדולה (עם שיבולת השועל) ומערבבים היטב (הכי טוב בידיים) עד לקבלת תערובת אחידה ורטובה.
- מעבירים מתערובת העוגיות בעזרת כף גלידה או 2 כפות, גבעות קטנות לתבנית האפייה ולכל עוגייה מוסיפים מלמעלה בלחיצה קלה 2 אגוזי פקאן.
- מכניסים לתנור ואופים 10-12 דקות.
- מוציאים מהתנור ומחכים עוד 10 דקות לפני ההגשה (כדי שהעוגיות יתייצבו).
תגובות (7)
עוגיות משובחות!!!!
מה אפשר לשים במקום חמאה?
אפשר להשתמש במחמאה או כל תחליף חמאה. אפשר גם שמן, יחס ההמרה לשמן: על כל 100 גרם חמאה 85 מ”ל שמן.
אין לי קמח מלא במה אפשר להחליף? כוסמין? לבן?
אפשר להכין גם עם קמח לבן. בהצלחה!
כמה זה 5 כפות חמאה וכמה שמן זה בימקום? אפשר אגוזי מלך במקום פקאן?
כף חמאה = 15 גרם. כך שיש לשים 75 גרם חמאה. אם ממירים לשמן יחס ההמרה הוא על כל 100 גרם חמאה = 85 מ”ל שמן. אפשר להחליף את האגוזים לאגוזי מלך. בהצלחה (: