עוגיות שיבולת שועל ודבש בקערה אחת!

מתכון לעוגיות שיבולת שועל קראנצ'יות מתוקות בהכנה פשוטה ב-10 דקות עבודה בלבד! עוגיות שיבולת שועל ופקאן, עם קינמון, דבש, צימוקים וחמוציות, שיבואו בטוב ליד קפה
מתכון לעוגיות שיבולת שועל קראנצ'יות מתוקות בהכנה פשוטה ב-10 דקות עבודה בלבד! עוגיות שיבולת שועל ופקאן, עם קינמון, דבש, צימוקים וחמוציות, שיבואו בטוב ליד קפה
  • יעל טל
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    136
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 136.0 קק״ל 2448.2 קק״ל
    פחמימות 18.5 גרם 333.1 גרם
    שומן 4.8 גרם 85.8 גרם
    נתרן 57.5 מ״ג 1035.7 מ״ג
    חלבון 1.7 גרם 30.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 12.2 גרם
    שומן רווי 2.6 גרם 47.0 גרם
    כולסטרול 23.0 מ״ג 414.5 מ״ג
    סידן 9.5 מ״ג 170.8 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 8.2 מ״ג
    אשלגן 47.5 מ״ג 855.3 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 3.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    136
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 136.0 קק״ל 2448.2 קק״ל
    פחמימות 18.5 גרם 333.1 גרם
    שומן 4.8 גרם 85.8 גרם
    נתרן 57.5 מ״ג 1035.7 מ״ג
    חלבון 1.7 גרם 30.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 12.2 גרם
    שומן רווי 2.6 גרם 47.0 גרם
    כולסטרול 23.0 מ״ג 414.5 מ״ג
    סידן 9.5 מ״ג 170.8 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 8.2 מ״ג
    אשלגן 47.5 מ״ג 855.3 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 3.2 מ״ג
    סגור

מכירים את הרגעים האלה שכל מה שמתחשק לכם זה לנגוס במשהו מתוק, פריך ומתפצפץ בפה? המתכון הבא ייתן לכם בדיוק את העונג הזה שאתם מחפשים. מה נכין הפעם? עוגיות שיבולת שועל קריספיות, מתוקות ועשירות בטעמים, שישתלבו מצוין עם הקפה של הבוקר, ויתקבלו בברכה גם בכל רגע אחר של היום.

יש בהן את כל הטוב שאתם יכולים לתאר לעצמכם: שיבולת שועל, אגוזי פקאן, דבש, שוקולד צ’יפס, חמוציות וצימוקים, וחיזוק של תבלינים שיוסיפו לחגיגה טעמים עמוקים וריחות מסחררים ומשכרים של וניל, ציפורן, קינמון ואגוז מוסקט.  את כל היופי הזה תוכלו להפוך לבצק עוגיות תוך 10 דקות עבודה בלבד, ואחרי כ-10 דקות אפייה כבר יהיו לכן עוגיות מוכנות.

ברגע שהן יצאו, שחומות וזהובות, מהתנור, תוכלו לראות שמדובר בעוגיות יפות במיוחד, שלא תוכלו להסיר מהן את העיניים. מהר מאוד תגלו שזה גם בלתי אפשרי להרחיק מהן את הידיים, אבל רגע לפני שאתם מתנפלים – המתינו עוד 10 דקות כדי שהעוגיות יוכלו להתייצב אחרי האפייה, ואז עם כל טעימה תוכלו להנות באמת מהביס המושלם.

אם אתם רוצים לעשות את התהליך אפילו עוד יותר פשוט, תוכלו תמיד להכין עוגיות שיבולת שועל בריאות ופשוטות, עם הרבה פחות מרכיבים וזמן הכנה קצר אפילו יותר. אבל אם מתחשק לכם פינוק אמיתי, עשיר באוצרות טבע מלאי טעם וריח – זה המתכון בשבילכם.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה גדולה את שיבולת השועל עם הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, הציפורן, האגוז המוסקט, המלח, פתיתי השוקולד, הצימוקים והחמוציות.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את החמאה המומסת עם הדבש, הוניל והביצה.
  4. מוסיפים את החומרים “הרטובים” לקערה הגדולה (עם שיבולת השועל) ומערבבים היטב (הכי טוב בידיים) עד לקבלת תערובת אחידה ורטובה.
  5. מעבירים מתערובת העוגיות בעזרת כף גלידה או 2 כפות, גבעות קטנות לתבנית האפייה ולכל עוגייה מוסיפים מלמעלה בלחיצה קלה 2 אגוזי פקאן.
  6. מכניסים לתנור ואופים 10-12 דקות.
  7. מוציאים מהתנור ומחכים עוד 10 דקות לפני ההגשה (כדי שהעוגיות יתייצבו).

    עוגיות שיבול שועל ודבש
    עוגיות שיבולת שועל ודבש, נראה אתכם מפסיקים לנשנש…

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגיות שיבולת שועל ודבש בקערה אחת!

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    טעימות מאוד! 💟

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    שלומית סירי

    מה אפשר לשים במקום חמאה?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להשתמש במחמאה או כל תחליף חמאה. אפשר גם שמן, יחס ההמרה לשמן: על כל 100 גרם חמאה 85 מ”ל שמן.

    Avatar
    איילת ערן

    אין לי קמח מלא במה אפשר להחליף? כוסמין? לבן?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להכין גם עם קמח לבן. בהצלחה!

      Avatar
      צפורה צוקרמן

      כמה זה 5 כפות חמאה וכמה שמן זה בימקום? אפשר אגוזי מלך במקום פקאן?

      Avatar
      Foody Foody

      כף חמאה = 15 גרם. כך שיש לשים 75 גרם חמאה. אם ממירים לשמן יחס ההמרה הוא על כל 100 גרם חמאה = 85 מ”ל שמן. אפשר להחליף את האגוזים לאגוזי מלך. בהצלחה (:

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות