שעת הקפה של קרין גורן – ריבועי שוקולד ובצק פריך
קרין גורן מכינה עוגיות קצת אחרת - ריבועי שוקולד קטנים וממכרים, עם הרבה שכבות של בצק פריך ומלית ממרח שוקולד עשירה ומפנקת
קרין גורן מכינה עוגיות קצת אחרת - ריבועי שוקולד קטנים וממכרים, עם הרבה שכבות של בצק פריך ומלית ממרח שוקולד עשירה ומפנקת
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 315.7 קק״ל 6313.3 קק״לפחמימות 37.1 גרם 742.5 גרםשומן 16.6 גרם 331.7 גרםנתרן 23.0 מ״ג 460.5 מ״גחלבון 4.7 גרם 94.0 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 25.8 גרםשומן רווי 7.9 גרם 159.0 גרםכולסטרול 43.6 מ״ג 871.7 מ״גסידן 74.4 מ״ג 1487.2 מ״גברזל 1.2 מ״ג 23.1 מ״גאשלגן 118.9 מ״ג 2377.3 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.7 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות316
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 315.7 קק״ל 6313.3 קק״לפחמימות 37.1 גרם 742.5 גרםשומן 16.6 גרם 331.7 גרםנתרן 23.0 מ״ג 460.5 מ״גחלבון 4.7 גרם 94.0 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 25.8 גרםשומן רווי 7.9 גרם 159.0 גרםכולסטרול 43.6 מ״ג 871.7 מ״גסידן 74.4 מ״ג 1487.2 מ״גברזל 1.2 מ״ג 23.1 מ״גאשלגן 118.9 מ״ג 2377.3 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 316 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-150 מעלות. חותכים את החמאה לקוביות.
- מחממים במיקרו את החמאה עד שהיא חצי נמסה. מוסיפים לחמאה את שאר חומרי הבצק ומעבדים בידיים בלישה הכי קצרה שאפשר, רק לאיחוד ולא יותר.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח, למלבן בגודל התבנית.
- מניחים בתבנית את כל מלבני הבצק, אחד על השני, יחד עם ניירות האפייה עליהם רידדנו (להפרדה). מעבירים למקפיא ל-30 דקות, להתקשות חלקית.
- מחממים במיקרוגל את ממרח השוקולד במשך בערך 1/2 דקה לריכוך קל.
- משאירים בתבנית נייר אפייה אחד עם מלבן בצק אחד מעליו. מורחים את המלבן ב-1/2 כוס ממרח באמצעות פלטה. מכסים במלבן השני. מורחים 1/2 כוס ממרח ומכסים במלבן הבצק השלישי. מורחים את שאר הממרח ומכסים במלבן הבצק הרביעי והאחרון.
- אופים 45 דקות להזהבה. אם הבצק משחים מהר מדי, מכסים בנייר כסף באופן רופף וממשיכים לאפות. מצננים לגמרי ורק אז מחלצים מהתבנית.
- מפזרים את אבקת הסוכר. מיישרים את השוליים בסכין ופורסים לריבועים בגודל 4 ס״מ. שומרים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-150 מעלות. חותכים את החמאה לקוביות.
- מחממים במיקרו את החמאה עד שהיא חצי נמסה. מוסיפים לחמאה את שאר חומרי הבצק ומעבדים בידיים בלישה הכי קצרה שאפשר, רק לאיחוד ולא יותר.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח, למלבן בגודל התבנית.
- מניחים בתבנית את כל מלבני הבצק, אחד על השני, יחד עם ניירות האפייה עליהם רידדנו (להפרדה). מעבירים למקפיא ל-30 דקות, להתקשות חלקית.
- מחממים במיקרוגל את ממרח השוקולד במשך בערך 1/2 דקה לריכוך קל.
- משאירים בתבנית נייר אפייה אחד עם מלבן בצק אחד מעליו. מורחים את המלבן ב-1/2 כוס ממרח באמצעות פלטה. מכסים במלבן השני. מורחים 1/2 כוס ממרח ומכסים במלבן הבצק השלישי. מורחים את שאר הממרח ומכסים במלבן הבצק הרביעי והאחרון.
- אופים 45 דקות להזהבה. אם הבצק משחים מהר מדי, מכסים בנייר כסף באופן רופף וממשיכים לאפות. מצננים לגמרי ורק אז מחלצים מהתבנית.
- מפזרים את אבקת הסוכר. מיישרים את השוליים בסכין ופורסים לריבועים בגודל 4 ס״מ. שומרים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר.
הערות
- כדי שמלבני הבצק יהיו זהים בגודלם, אפשר לשרטט בטוש את גבולות התבנית על נייר אפייה, להפוך כדי שהבצק לא יגע בדיו, ולרדד לפי השרטוט
- אפשר להחליף את ממרח השוקולד בממרח חלבה, ריבה או ממרח תמרים
הערות
- כדי שמלבני הבצק יהיו זהים בגודלם, אפשר לשרטט בטוש את גבולות התבנית על נייר אפייה, להפוך כדי שהבצק לא יגע בדיו, ולרדד לפי השרטוט
- אפשר להחליף את ממרח השוקולד בממרח חלבה, ריבה או ממרח תמרים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (32)
במה אפשר להמיר את החמאה והחלב כדי שלא יהיה חלבי? תודה
חמאה- בכל תחליף חמאה שאת אוהבת. חלב- חלב מן הצומח שאת אוהבת.
אפשר להמיר את החלמונים בטחינה? ואם כן כמה?
היי ליאן, אין קשר בין שני המרכיבים. חלמון מתנהל אחרת לחלוטין מטחינה וזו לא המלצה שלנו לשנות את המתכון, אבל את יכולה לנסות ולשתף אותנו איך יצא 🙂
האם יש גרסה פרווה?
היי מירי, לגרסה פרווה מחליפים את החמאה בכל תחליף חמאה שאת אוהבת, ואת החלב במשקאות חלב צמחוני.