קינוח משפחתי – עוגיית חמאה ענקית עם קרמל מלוח
אודי ואושר מכינים עוגיית חמאה ענקית מבצק פריך במיוחד במילוי טופי קרמל מלוח שנשפך בעת החיתוך. קינוח מתוק וטעים שכל המשפחה תאהב
אודי ואושר מכינים עוגיית חמאה ענקית מבצק פריך במיוחד במילוי טופי קרמל מלוח שנשפך בעת החיתוך. קינוח מתוק וטעים שכל המשפחה תאהב
- אודי ואושר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3288.3 קק״ל 3288.3 קק״לפחמימות 539.5 גרם 539.5 גרםשומן 170.4 גרם 170.4 גרםנתרן 1718.9 מ״ג 1718.9 מ״גחלבון 32.5 גרם 32.5 גרםסיבים תזונתיים 5.7 גרם 5.7 גרםשומן רווי 96.6 גרם 96.6 גרםכולסטרול 1065.8 מ״ג 1065.8 מ״גסידן 289.2 מ״ג 289.2 מ״גברזל 4.5 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 339.5 מ״ג 339.5 מ״גאבץ 3.7 מ״ג 3.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות3288
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3288.3 קק״ל 3288.3 קק״לפחמימות 539.5 גרם 539.5 גרםשומן 170.4 גרם 170.4 גרםנתרן 1718.9 מ״ג 1718.9 מ״גחלבון 32.5 גרם 32.5 גרםסיבים תזונתיים 5.7 גרם 5.7 גרםשומן רווי 96.6 גרם 96.6 גרםכולסטרול 1065.8 מ״ג 1065.8 מ״גסידן 289.2 מ״ג 289.2 מ״גברזל 4.5 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 339.5 מ״ג 339.5 מ״גאבץ 3.7 מ״ג 3.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 3288 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
קרמל מלוח
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
3 כפות מים
-
3/4כוס או 180 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
25 גרם חמאה
-
1/2 כפית מלח ים אטלנטי
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הבצק: מניחים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר ומקציפים במהירות בינונית כ-2-3 דקות.
- כאשר התערובת תפוחה מוסיפים את החלמונים.
- לאחר שנטמעו והתערובת אחידה, מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים עד שהתערובת אחידה (ולא יותר).
- מחלקים את הבצק ל-2 כדורים ומרדדים כל אחד מהם בין 2 ניירות אפייה לעובי של ½ ס”מ. מצננים במקפיא כ-10 דקות.
- מכינים את הקרמל: יוצקים לסיר בעל דפנות גבוהות את המים, מוסיפים את הסוכר ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה עד שמתקבל צבע חום בהיר.
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד לקבלת צבע חום עמוק.
- יוצקים את השמנת ומבשלים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב במשך 1-2 דקות, או עד שהשמנת מצטמצמת בחצי. מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה והמלח, מערבבים ומצננים.
- מסירים את נייר האפייה העליון מהבצק המרודד וקורצים ממנו עוגייה גדולה בעזרת רינג בקוטר 16-20 ס”מ.
- מעבירים את העוגייה לתבנית מרופדת בנייר אפייה או למחבת בקוטר מתאים ויוצקים למרכז את רוטב הקרמל. משאירים 1-2 ס”מ רווח מהדפנות. קורצים עיגול זהה מהבצק השני ומניחים מעל. מהדקים קלות סביב הדפנות.
- אופים כ-15-20 דקות עד לקבלת צבע זהוב ושחום. מצננים על רשת ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הבצק: מניחים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר ומקציפים במהירות בינונית כ-2-3 דקות.
- כאשר התערובת תפוחה מוסיפים את החלמונים.
- לאחר שנטמעו והתערובת אחידה, מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים עד שהתערובת אחידה (ולא יותר).
- מחלקים את הבצק ל-2 כדורים ומרדדים כל אחד מהם בין 2 ניירות אפייה לעובי של ½ ס”מ. מצננים במקפיא כ-10 דקות.
- מכינים את הקרמל: יוצקים לסיר בעל דפנות גבוהות את המים, מוסיפים את הסוכר ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה עד שמתקבל צבע חום בהיר.
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד לקבלת צבע חום עמוק.
- יוצקים את השמנת ומבשלים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב במשך 1-2 דקות, או עד שהשמנת מצטמצמת בחצי. מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה והמלח, מערבבים ומצננים.
- מסירים את נייר האפייה העליון מהבצק המרודד וקורצים ממנו עוגייה גדולה בעזרת רינג בקוטר 16-20 ס”מ.
- מעבירים את העוגייה לתבנית מרופדת בנייר אפייה או למחבת בקוטר מתאים ויוצקים למרכז את רוטב הקרמל. משאירים 1-2 ס”מ רווח מהדפנות. קורצים עיגול זהה מהבצק השני ומניחים מעל. מהדקים קלות סביב הדפנות.
- אופים כ-15-20 דקות עד לקבלת צבע זהוב ושחום. מצננים על רשת ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן