עוגת בראוניז וקרם עם אוזני המן
למה לאכול אוזן המן אחת כשאפשר לאפות עוגה שלמה של קרם ובראוניז עם אוזני המן? עם טעמים שוקולדיים עמוקים שיגרמו לכולם לרצות חתיכה
למה לאכול אוזן המן אחת כשאפשר לאפות עוגה שלמה של קרם ובראוניז עם אוזני המן? עם טעמים שוקולדיים עמוקים שיגרמו לכולם לרצות חתיכה
- תומר אומנסקי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 13817.2 קק״ל 13817.2 קק״לפחמימות 1064.1 גרם 1064.1 גרםשומן 933.0 גרם 933.0 גרםנתרן 3539.5 מ״ג 3539.5 מ״גחלבון 184.8 גרם 184.8 גרםסיבים תזונתיים 39.8 גרם 39.8 גרםשומן רווי 461.8 גרם 461.8 גרםכולסטרול 2195.6 מ״ג 2195.6 מ״גסידן 1716.4 מ״ג 1716.4 מ״גברזל 32.7 מ״ג 32.7 מ״גאשלגן 4614.9 מ״ג 4614.9 מ״גאבץ 20.9 מ״ג 20.9 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה שעה ו-30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות13817
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 13817.2 קק״ל 13817.2 קק״לפחמימות 1064.1 גרם 1064.1 גרםשומן 933.0 גרם 933.0 גרםנתרן 3539.5 מ״ג 3539.5 מ״גחלבון 184.8 גרם 184.8 גרםסיבים תזונתיים 39.8 גרם 39.8 גרםשומן רווי 461.8 גרם 461.8 גרםכולסטרול 2195.6 מ״ג 2195.6 מ״גסידן 1716.4 מ״ג 1716.4 מ״גברזל 32.7 מ״ג 32.7 מ״גאשלגן 4614.9 מ״ג 4614.9 מ״גאבץ 20.9 מ״ג 20.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה שעה ו-30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 13817 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית בראוניז
בצק אוזני המן
קרם
-
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
250 גרם גבינת שמנת25% שומן
-
250 גרם גבינה לבנה 5%
-
80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
300 גרם שוקולד לבן
-
100 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32%
ציפוי
-
100 גרם שוקולד מריר
-
125 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32%
קצפת
-
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
1 כף אבקת סוכר
אופן הכנה
- מכינים את תחתית הבראוניז: מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו.
- מניחים את השוקולד והחמאה בקערה רחבה וממיסים בבאן מארי (סיר אדים) או במיקרוגל.
- מוסיפים פנימה את הסוכר הלבן, מערבבים ולאחר מכן מוסיפים את הביצים ומערבבים בשנית.
- מוסיפים את המלח והקמח ומקפלים עד לאיחוד התערובת. שומרים 1/3 מהתערובת במקרר לטובת מילוי אוזני ההמן.
- מוזגים את הבראוניז לתבנית משומנת (רצוי לאטום בנייר כסף ונייר אפייה) ואופים את הבראוניז כ-15 דקות בתנור שחומם מראש עד להתייצבות.
- מכינים את אוזני ההמן: מערבבים היטב את כל החומרים פרט לביצה במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומאחדים לבצק.
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומעבירים להקפאה של כרבע שעה.
- קורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ. ממלאים כל עיגול בבראוניז (מהתערובת ששמרנו) וסוגרים לצורת אוזן המן. מקפיאים את כל אוזני ההמן במשך חצי שעה.
- אופים ב-170 מעלות טורבו כ-12-16 דקות.
- מכינים את הקרם: מקציפים שמנת להקצפה, גבינות ופודינג וניל בקערת מיקסר עם וו הקצפה עד לקבלת קרם יציב וחלק.
- ממיסים שוקולד לבן עם 100 מ”ל שמנת מתוקה במיקרוגל או באן מרי ומערבבים היטב. מצננים כרבע שעה.
- מקפלים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה, מוסיפים אוזני המן ששברנו לחתיכות (שומרים 6 אוזני המן לקישוט), מקפלים ומעבירים לתבנית מעל שכבת הבראוניז.
- מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות לפני החילוץ מהרינג והציפוי.
- מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד מריר עם שמנת ומצפים את העוגה.
- מעבירים להתייצבות נוספת (במקפיא) של כחצי שעה ולאחר מכן מחלצים מהתבנית ומסירים את השקף.
- מכינים את הקצפת: מקציפים את כל המרכיבים במיקסר עד להתייצבות.
- מקשטים בזילוף קצפת ואוזני המן.
- מגישים את העוגה לאחר כמה שעות במקרר.
אופן הכנה
- מכינים את תחתית הבראוניז: מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו.
- מניחים את השוקולד והחמאה בקערה רחבה וממיסים בבאן מארי (סיר אדים) או במיקרוגל.
- מוסיפים פנימה את הסוכר הלבן, מערבבים ולאחר מכן מוסיפים את הביצים ומערבבים בשנית.
- מוסיפים את המלח והקמח ומקפלים עד לאיחוד התערובת. שומרים 1/3 מהתערובת במקרר לטובת מילוי אוזני ההמן.
- מוזגים את הבראוניז לתבנית משומנת (רצוי לאטום בנייר כסף ונייר אפייה) ואופים את הבראוניז כ-15 דקות בתנור שחומם מראש עד להתייצבות.
- מכינים את אוזני ההמן: מערבבים היטב את כל החומרים פרט לביצה במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומאחדים לבצק.
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומעבירים להקפאה של כרבע שעה.
- קורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ. ממלאים כל עיגול בבראוניז (מהתערובת ששמרנו) וסוגרים לצורת אוזן המן. מקפיאים את כל אוזני ההמן במשך חצי שעה.
- אופים ב-170 מעלות טורבו כ-12-16 דקות.
- מכינים את הקרם: מקציפים שמנת להקצפה, גבינות ופודינג וניל בקערת מיקסר עם וו הקצפה עד לקבלת קרם יציב וחלק.
- ממיסים שוקולד לבן עם 100 מ”ל שמנת מתוקה במיקרוגל או באן מרי ומערבבים היטב. מצננים כרבע שעה.
- מקפלים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה, מוסיפים אוזני המן ששברנו לחתיכות (שומרים 6 אוזני המן לקישוט), מקפלים ומעבירים לתבנית מעל שכבת הבראוניז.
- מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות לפני החילוץ מהרינג והציפוי.
- מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד מריר עם שמנת ומצפים את העוגה.
- מעבירים להתייצבות נוספת (במקפיא) של כחצי שעה ולאחר מכן מחלצים מהתבנית ומסירים את השקף.
- מכינים את הקצפת: מקציפים את כל המרכיבים במיקסר עד להתייצבות.
- מקשטים בזילוף קצפת ואוזני המן.
- מגישים את העוגה לאחר כמה שעות במקרר.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן