עוגת גבינה בסגנון “ניו יורק”

אין חגיגת שבועות אמיתית בלי עוגת גבינה בסגנון "ניו יורק", עם תחתית ביסקוויטים פריכה ומלית גבינה קרמית וקטיפתית שנאפית לאט ובעדינות בתנור
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-45 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    10

כל שנה בחג השבועות כולנו מכינים את עוגות הגבינה שהמשפחה והחברים הכי אוהבים - אפויה, קרה או בכלל פירורים.

כדי שלא תצטרכו להתלבט השנה, פינקנו אתכם במתכון לא פחות ממושלם של עוגת גבינה בסגנון “ניו יורק” - קרמית, קטיפתית ונימוחה על בסיס ביסקוויטים פריך.

ואם זה לא מספיק, ביקשנו מהבלוגרים המובילים בארץ לקשט את העוגה בדרכים מקוריות וטעימות במיוחד שייתנו לכם השראה לקישוט העוגה שלכם.

עוגת הגבינה של תמרה אהרוני
עוגת הגבינה של תמרה אהרוני בתוספת שוקולד ופטל

עוגת גבינה ניו יורק עם פטל של דנה ברזק, קינוחה
עוגת גבינה ניו יורק עם פטל של דנה ברזק, קינוחה

עוגת הגבינה של אושר אידלמן עם אננס צלוי
עוגת הגבינה של אושר אידלמן עם אננס צלוי

עוגת הגבינה של אינס ינאי בתוספת צנוברים, פייטה, פירות העונה ופרחים

עוגות גבינה אישיות עם קרמל מלוח של חוסיין שקרה
עוגות גבינה אישיות עם קרמל מלוח של חוסיין שקרה

עוגת גבינה "ניו יורק" בציפוי קצפת עם דובדבנים טריים
עוגת גבינה “ניו יורק” בציפוי קצפת עם דובדבנים טריים של זהר לוסטיגר בשן

עוגת הגבינה של אודי ברקן עם משמשים צלויים ושברי פיסטוק
עוגת הגבינה של אודי ברקן עם משמשים צלויים ושברי פיסטוק

עוגת גבינה בציפוי רוטב קפוצ'ינו ושוקולד לבן של בת חן דיאמנט
עוגת גבינה בציפוי רוטב קפוצ’ינו ושוקולד לבן של בת חן דיאמנט

מצרכים

בסיס

שימון התבנית

אופן הכנה

  1. מכינים את הבסיס: מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת והדבש, מעבירים לתבנית משומנת בחמאה מומסת ומהדקים את הפירורים היטב בעזרת תחתית של כוס. מעבירים למקפיא להתייצבות כשעה.
  2. מחממים תנור ל-170 מעלות. עוטפים את שולי התבנית ובסיסה מבחוץ ברדיד אלומיניום כדי לאטום את החיבורים. מכינים תבנית אפייה גדולה ועמוקה שתוכל להכיל בתוכה את תבנית העוגה וממלאים בה מים, ליצירת אדים.
  3. מכינים את המלית: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הגבינה עם הסוכר והקורנפלור במשך 3 דקות במהירות בינונית לקבלת מרקם קרמי. מדי פעם מנקים את הדפנות עם מרית, כדי לוודא שכל התכולה מתערבבת.
  4. מוסיפים שמנת חמוצה ותמצית וניל ומערבלים דקה-שתיים במהירות בינונית ומוסיפים את הביצים, ביצה אחת בכל פעם, עד שכל השלוש נבלעות בתערובת.
  5. יוצקים את המלית על בסיס העוגה ואופים שעה ורבע או עד שהעוגה מזהיבה, השוליים מתייצבים והמרכז עדיין רוטט. אם יש צורך אופים עוד 10 דקות.
  6. כשהעוגה אפויה מוציאים את התבנית מהתבנית הגדולה עם המים ומניחים על רשת למשך שעתיים, לצינון.
  7. מעבירים למקרר למשך 5-6 שעות לפחות, עד לקירור מוחלט.
  8. מוציאים את העוגה מהקירור, פורסים ומגישים. ניתן לקשט עם פירות יער או דובדבנים.

המתכון באדיבות מחלבות גד

הערות

  • להכנת רוטב קפוצ'ינו של בת חן: בסיר קטן שמים 150 מ"ל שמנת מתוקה, 100 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות ו-80 מ"ל אספרסו ומעלים לרתיחה. מחלישים את האש ומבשלים תוך ערבוב חמש דקות. טורפים את התערובת במטרפה ומניחים בצד עד שהרוטב קר לחלוטין. שופכים את הרוטב על העוגה הקרה ומיישרים בעזרת פלטה. אפשר לקשט בפצפוצי שוקולד

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 3785.3 קק״ל 3785.3 קק״ל
פחמימות 431.2 גרם 431.2 גרם
שומן 211.5 גרם 211.5 גרם
נתרן 1274.0 מ״ג 1274.0 מ״ג
חלבון 48.8 גרם 48.8 גרם
סיבים תזונתיים 0.3 גרם 0.3 גרם
שומן רווי 121.3 גרם 121.3 גרם
כולסטרול 1200.9 מ״ג 1200.9 מ״ג
סידן 525.6 מ״ג 525.6 מ״ג
ברזל 8.3 מ״ג 8.3 מ״ג
אשלגן 9398.4 מ״ג 9398.4 מ״ג
אבץ 12.2 מ״ג 12.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody