עוגת גבינה קדאיף

עוגת גבינה כזו עדיין לא אכלתם: עוגת גבינה קדאיף. שילוב מושלם של מלית גבינה רכה ועשירה עם בסיס וציפוי של בצק קדאיף פריך מושקה בסירופ סוכר ובתוספת אגוזים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    24 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

התקשרו אלי מ”פודי” והציעו לי להשתתף באייטם לתוכנית הבוקר של ניב רסקין ולהכין עוגת גבינה מזרחית. למה הכוונה? בסגנון, בנראות, במרקם? החלטתי להכין עוגת קרם גבינה עם תחתית של שערות קדאיף, זה הכי מזרחי שיש.

לקישוט מעל העוגה, פירורי קדאיף טבולים בסירופ ופיסטוקים שבורים. ובמחשבה שנייה אולי איזה חופן של אגוזי פקאן מסוכרים.

עכשיו שהוטלה עלי המשימה לא שקטתי. חיכיתי לאישי שיגיע והצעתי לו שאולי ניסע לוואדי בעיר התחתית! יש שם שתי קונדיטוריות גדולות לדברי מתיקה. חשבתי לעצמי, אם אני כבר מכינה עוגת קדאיף לפחות שהשערות יהיו מקוריות וטריות.

נכנסנו לאוטו ונסענו לוואדי, שם נכנסתי לקונדיטוריה וקיבלתי סחרחורת מרוב הבקלאוות, הקטאייף שנמזג עליו באותו הרגע סירופ הסוכר, עוומה משגעים, כנאפה. עמדתי והסתכלתי משתהה מן המבחר.

מעבר לדוכן שואל אותי המוכר, מה בשבילך? ואני הגעתי בשביל שערות קדאיף טריות ולא בשביל לקנות עוגות!

שאלתי את המוכר, יש לך שערות קדאיף? ובלב אני אומרת הלוואי שהוא יגיד שכן. והוא אמר כן, יש לי, כמה את רוצה?

פתאום הוא מסתובב וניגש לשקית ענקית שבתוכה יש שערות קדאיף חמות חמות וטריות. שאלתי מה המחיר והוא ענה 25 שח לק”ג.

לקחתי 1 ק”ג, החזקתי ביד וזה היה ממש חםםםם וזה אומר שגם טרי. לא יכולתי לעמוד בפיתוי ובחרתי גם כמה עוגות שהונחו בתוך קופסא.

מרוב שהם היו נחמדים גם נתנו לי עצות לגבי האפייה, ולגבי השינוע של העוגה לתוכנית בטלוויזיה.

מאז הכנתי את העוגה פעמיים ובפעם השלישית לתוכנית. כי רציתי שהיא תצא טעימה, יפה, מקורית והכי מדוייקת! והיום אני חולקת איתכם, הגולשים בפודי, את המתכון.

זה הזמן לעקוב אחרי גם באינסטגרם וליהנות מסרטונים בסטורי מהמטבח הביתי שלי.

עוגת גבינה קדאיף
עוגת גבינה קדאיף

מצרכים

קדאיף

סירופ

קרם גבינה

אופן הכנה

  1. מכינים את הקדאיף: מחממים תנור ל - 180 מעלות. בקערה שמים את אטריות הקדאיף, פותחים את הקשרים ומאווררים את האטריות. ממיסים את החמאה.
  2. מוסיפים אבקת סוכר, חמאה מומסת ומערבבים היטב עם הידיים.
  3. משמנים עם מעט חמאה תבנית מספר 24 -26, מניחים יותר ממחצית האטריות בתחתית התבנית ומהדקים מעט.
  4. משמנים תבנית נוספת מספר 26 (או תבנית בכל גודל אחר) ומניחים את יתרת האטריות.
  5. אופים כ-10-15 ועד להזהבה.
  6. אופים את התבנית השנייה באותו האופן.
  7. מכינים את הסירופ: בקלחת קטנה שמים סוכר ומים, מוסיפים סוכר וניל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  8. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים כ-5 דקות על אש נמוכה, מסירים מהאש.
  9. מורחים סירופ על התחתית האפויה.
  10. שמים שקף אפייה בדופן הפנימית של התבנית וסוגרית את הקפיץ.
  11. מכינים את הקרם גבינה: לקערת מיקסר מוזגים שמנת מתוקה, רבע כוס חלב, מוסיפים אבקת סוכר, סוכר וניל ואינסטנט פודינג וניל, מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
  12. מוסיפים את הגבינה ואת השמנת חמוצה, ממשיכים להקציף עד לאיחוד בלבד.
  13. מורחים רבע מהקרם על תחתית שערות הקדאיף, מפזרים מעל הקרם חופן של פקאנים מסוכרים קצוצים.
  14. מורחים את יתרת הקרם ומיישרים עם פלטה. אפשר להרטיב את הפלטה במים ולהחליק את הקרם.
  15. מקשטים: מפוררים את הקדאיף מהתבנית השנייה, מורחים מעט סירופ סוכר על השערות.
  16. מפזרים את הקדאיף על העוגה באופן שווה, או כיד הדמיון. מעל הקדאיף מפזרים פיסטוקים קצוצים.
  17. מעבירים את העוגה למקפיא לילה, מכסים עם ניילון. למחרת מוציאים ומסירים את השקף. מאפשרים לעוגה להפשיר מעט לפניי ההגשה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 3760.0 קק״ל 3760.0 קק״ל
פחמימות 471.7 גרם 471.7 גרם
שומן 165.2 גרם 165.2 גרם
נתרן 6408.3 מ״ג 6408.3 מ״ג
חלבון 52.4 גרם 52.4 גרם
סיבים תזונתיים 4.8 גרם 4.8 גרם
שומן רווי 95.8 גרם 95.8 גרם
כולסטרול 410.9 מ״ג 410.9 מ״ג
סידן 1211.3 מ״ג 1211.3 מ״ג
ברזל 3.2 מ״ג 3.2 מ״ג
אשלגן 5316.8 מ״ג 5316.8 מ״ג
אבץ 7.9 מ״ג 7.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody