
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3139.0 קק״ל 3139.0 קק״לפחמימות 190.2 גרם 190.2 גרםשומן 243.7 גרם 243.7 גרםנתרן 1436.0 מ״ג 1436.0 מ״גחלבון 31.7 גרם 31.7 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 0.6 גרםשומן רווי 62.5 גרם 62.5 גרםכולסטרול 759.8 מ״ג 759.8 מ״גסידן 271.5 מ״ג 271.5 מ״גברזל 3.3 מ״ג 3.3 מ״גאשלגן 351.0 מ״ג 351.0 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 1.8 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות3139
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3139.0 קק״ל 3139.0 קק״לפחמימות 190.2 גרם 190.2 גרםשומן 243.7 גרם 243.7 גרםנתרן 1436.0 מ״ג 1436.0 מ״גחלבון 31.7 גרם 31.7 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 0.6 גרםשומן רווי 62.5 גרם 62.5 גרםכולסטרול 759.8 מ״ג 759.8 מ״גסידן 271.5 מ״ג 271.5 מ״גברזל 3.3 מ״ג 3.3 מ״גאשלגן 351.0 מ״ג 351.0 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 1.8 מ״גסגור
מרכיבים 14 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 3139 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילה
-
3 ביצים M
-
3/4כוס או 180 מ"ל שמן חמניותאו 200 גרם חמאה רכה
-
1/2 כוס דבש
-
2כוסות או 280 גרם קמח 00
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1 כפית קינמון טחוןאופציונאלי
-
1 קורט אגוז מוסקטאופציונאלי
-
1/4 כפית מלח דק
-
3בינוניים או 2 כוסות גזר דוד משה
קרם
-
1גביע או 250 גרם גבינת שמנת 30%
-
2 כפות אבקת סוכר
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 כפות דבשנוזלי

אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה.
- מגרדים את הגזרים בפומפייה גסה.
- שמים בקערת ערבוב את הביצים, השמן והדבש וטורפים היטב.
- מוסיפים את כל המרכיבים היבשים וממשיכים לטרוף עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה. מוסיפים את הגזר ומערבבים.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מיישרים ואופים במשך כ-25 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקפיצית למגע. מצננים.
- מכינים את הקרם: מקציפים בעזרת מטרפה או מיקסר ידני את גבינת השמנת, אבקת הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת קרם סמיך.
- מורחים את הקרם על העוגה הקרה, מזלפים קצת דבש ומגישים.
עוגת גזר מושלמת! צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינארי: יעל מגן
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה.
- מגרדים את הגזרים בפומפייה גסה.
- שמים בקערת ערבוב את הביצים, השמן והדבש וטורפים היטב.
- מוסיפים את כל המרכיבים היבשים וממשיכים לטרוף עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה. מוסיפים את הגזר ומערבבים.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מיישרים ואופים במשך כ-25 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקפיצית למגע. מצננים.
- מכינים את הקרם: מקציפים בעזרת מטרפה או מיקסר ידני את גבינת השמנת, אבקת הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת קרם סמיך.
- מורחים את הקרם על העוגה הקרה, מזלפים קצת דבש ומגישים.
בשיתוף עם דוד משה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
במקום ציפוי שמנת מה ניתן לעשות כדי להפוך אותה לפרווה

אפשר כמובן להכין את העוגה ללא ציפוי הקרם, היא תצא מעולה ומרשימה גם כך.
תודה על המתכון, אך אין קשר בין הסרטון לכמויות. ביצה אחת או 3, 3 גזרים או 4 ?

3 גזרים ו-3 ביצים, המתכון תוקן.