עוגת הגזר הטובה מכולן! המתכון המנצח של ריקי אנגלר
עם עוגת גזר כזו מושקעת אין סיכוי שהאורחים שלכם לא יכתירו אתכם כאלופי עוגות הגזר הבלתי מעורערים! זוכת תחרות עוגות הגזר, העוגה של ריקי אנגלר
עם עוגת גזר כזו מושקעת אין סיכוי שהאורחים שלכם לא יכתירו אתכם כאלופי עוגות הגזר הבלתי מעורערים! זוכת תחרות עוגות הגזר, העוגה של ריקי אנגלר
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 10647.7 קק״ל 10647.7 קק״לפחמימות 938.2 גרם 938.2 גרםשומן 709.7 גרם 709.7 גרםנתרן 1623.1 מ״ג 1623.1 מ״גחלבון 92.1 גרם 92.1 גרםסיבים תזונתיים 26.5 גרם 26.5 גרםשומן רווי 260.8 גרם 260.8 גרםכולסטרול 1557.1 מ״ג 1557.1 מ״גסידן 486.5 מ״ג 486.5 מ״גברזל 9.4 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 2502.8 מ״ג 2502.8 מ״גאבץ 6.5 מ״ג 6.5 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
קלוריות10648
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 10647.7 קק״ל 10647.7 קק״לפחמימות 938.2 גרם 938.2 גרםשומן 709.7 גרם 709.7 גרםנתרן 1623.1 מ״ג 1623.1 מ״גחלבון 92.1 גרם 92.1 גרםסיבים תזונתיים 26.5 גרם 26.5 גרםשומן רווי 260.8 גרם 260.8 גרםכולסטרול 1557.1 מ״ג 1557.1 מ״גסידן 486.5 מ״ג 486.5 מ״גברזל 9.4 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 2502.8 מ״ג 2502.8 מ״גאבץ 6.5 מ״ג 6.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 10648 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
2 1/4 כוסות קמח לבן
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית קינמון טחון
-
1/2 כפית אגוז מוסקט
-
1/3 כפית ציפורן טחון
-
1 1/2 כוסות שמן קנולה
-
450 גרם סוכר לבן2 כוסות + כף
-
2 ביצים L
-
2 חלמונים L
-
6 חלבונים L
-
4 גזרים בינונייםקלופים ומגוררים גס
-
1/2 כוס אגוזי מלךקצוצים
-
2 כפות מים חמים
ציפוי
-
600 גרם גבינת שמנת
-
225 גרם חמאה רכה
-
1 1/2 כוסות אבקת סוכר
-
1 כף תמצית וניל
-
1 כף קליפת לימון
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- מכינים את העוגה: מנפים יחד את 2 סוגי הקמחים, המלח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והתבלינים.
- מניחים בקערת מעבד מזון את השמן והסוכר ומערבלים לתערובת אחידה, במהירות נמוכה מוסיפים את הביצים בזה אחר זה ומקציפים היטב עד לקבלת תערובת סמיכה וחלקה.
- מוסיפים את הגזר ואז האגוזים ובעזרת לקקן מקפלים פנימה את תערובת הקמח והתבלינים, מוסיפים את המים החמים ובתנועות קיפול מטמיעים את הכל לבלילה אחידה.
- בקערת מעבד מזון נקייה - מקציפים את החלבונים לקצף יציב, מקפלים שליש מכמות הקצף לתוך הבלילה ולאחר מכן חוזרים על הפעולה עם שאר הקצף.
- מחלקים את התערובת בין 2 תבניות עגולות 24 ס”מ קוטר, מרופדות נייר אפייה באופן שווה ואופים כ-35 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי, מצננים היטב.
- מכינים את הציפוי: בבן מארי מחממים מעט את הגבינה, מערבבים היטב ומצננים.
- בקערת מעבד מזון מערבלים את החמאה עם אבקת הסוכר, מוסיפים את תמצית הוניל ואת קליפת הלימון ומקפלים פנימה בעדינות בעזרת לקקן את תערובת הגבינה החמימה.
- מניחים שכבת עוגה אחת מעל צלחת הגשה, מורחים שכבת ציפוי בעובי של 1 ס”מ, מניחים את העוגה השנייה מעל הציפוי ומצפים גם את השכבה השנייה לפי הטעם (לא חייבים להשתמש בכל כמות הציפוי).
- מצננים היטב לפני ההגשה (כשעתיים לפני חיתוך).
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- מכינים את העוגה: מנפים יחד את 2 סוגי הקמחים, המלח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והתבלינים.
- מניחים בקערת מעבד מזון את השמן והסוכר ומערבלים לתערובת אחידה, במהירות נמוכה מוסיפים את הביצים בזה אחר זה ומקציפים היטב עד לקבלת תערובת סמיכה וחלקה.
- מוסיפים את הגזר ואז האגוזים ובעזרת לקקן מקפלים פנימה את תערובת הקמח והתבלינים, מוסיפים את המים החמים ובתנועות קיפול מטמיעים את הכל לבלילה אחידה.
- בקערת מעבד מזון נקייה - מקציפים את החלבונים לקצף יציב, מקפלים שליש מכמות הקצף לתוך הבלילה ולאחר מכן חוזרים על הפעולה עם שאר הקצף.
- מחלקים את התערובת בין 2 תבניות עגולות 24 ס”מ קוטר, מרופדות נייר אפייה באופן שווה ואופים כ-35 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי, מצננים היטב.
- מכינים את הציפוי: בבן מארי מחממים מעט את הגבינה, מערבבים היטב ומצננים.
- בקערת מעבד מזון מערבלים את החמאה עם אבקת הסוכר, מוסיפים את תמצית הוניל ואת קליפת הלימון ומקפלים פנימה בעדינות בעזרת לקקן את תערובת הגבינה החמימה.
- מניחים שכבת עוגה אחת מעל צלחת הגשה, מורחים שכבת ציפוי בעובי של 1 ס”מ, מניחים את העוגה השנייה מעל הציפוי ומצפים גם את השכבה השנייה לפי הטעם (לא חייבים להשתמש בכל כמות הציפוי).
- מצננים היטב לפני ההגשה (כשעתיים לפני חיתוך).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן