-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 11005.2 קק״ל 11005.2 קק״לפחמימות 893.1 גרם 893.1 גרםשומן 679.7 גרם 679.7 גרםנתרן 4485.8 מ״ג 4485.8 מ״גחלבון 123.3 גרם 123.3 גרםסיבים תזונתיים 56.4 גרם 56.4 גרםשומן רווי 268.6 גרם 268.6 גרםכולסטרול 1691.0 מ״ג 1691.0 מ״גסידן 693.7 מ״ג 693.7 מ״גברזל 36.1 מ״ג 36.1 מ״גאשלגן 3938.2 מ״ג 3938.2 מ״גאבץ 20.3 מ״ג 20.3 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה שעה ו-30 דק׳כולל 10 שעות
-
קלוריות11005
-
רמת קושי:קשה מאוד
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 11005.2 קק״ל 11005.2 קק״לפחמימות 893.1 גרם 893.1 גרםשומן 679.7 גרם 679.7 גרםנתרן 4485.8 מ״ג 4485.8 מ״גחלבון 123.3 גרם 123.3 גרםסיבים תזונתיים 56.4 גרם 56.4 גרםשומן רווי 268.6 גרם 268.6 גרםכולסטרול 1691.0 מ״ג 1691.0 מ״גסידן 693.7 מ״ג 693.7 מ״גברזל 36.1 מ״ג 36.1 מ״גאשלגן 3938.2 מ״ג 3938.2 מ״גאבץ 20.3 מ״ג 20.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה שעה ו-30 דק׳ | זמן כולל 10 שעות | קלוריות 11005 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת חד קרן שוקולד
-
4 ביצים L
-
300גרם או 1 1/2 כוסות סוכר לבן
-
250מ"ל או 1 1/4 כוסות שמן קנולה
-
250מ"ל או 1 כוס שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
200מ"ל או 1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
120מ"ל או 1/2 כוס חלב 3%
-
100גרם או 10 כפות אבקת קקאו
-
280גרם או 2 כוסות קמח תופח
גנאש שוקולד
-
150 גרם שוקולד מריר
-
125מ"ל או 1/2 כוס שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
2 כפות סירופ מייפל
אופן הכנה
- יוצרים חד קרן גדולה בצבע זהב + אוזניים. ניתן לראות כאן בסרטון איך עושים את זה בקלות רק חשוב להכין את זה יום קודם כדי שהבצק יתייצב ויתקשה: https://www.youtube.com/watch?v=qW6nIhcNDbs
- מכינים את העוגה: בקערה גדולה מניחים ביצים, סוכר, שמן, שמנת מתוקה, שמנת חמוצה ומים או חלב. טורפים היטב. מוסיפים קמח וקקאו וטורפים עד שנוצרת בלילה אחידה.
- מעבירים את הבלילה ל-2 תבניות משומנות היטב. 3/4 מהבלילה לתבנית הגדולה (22 ס”מ) ו-1/3 מהבלילה לתבנית הקטנה (10 ס”מ).
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 45 דקות או עד שהעוגה יציבה וקיסם המוחדר לתוך העוגה יוצא עם פירורים לחים. מומלץ לבדוק כבר אחרי 30 שעה אם העוגה הקטנה כבר מוכנה ולהוציא אותה ברגע שהיא מוכנה. מצננים היטב בטמפרטורת החדר או במקרר.
- מכינים קרם חמאה-שוקולד: בקערת מיקסר שמים את החמאה, אבקת הסוכר והקקאו ומקציפים על מהירות איטית. לאחר דקה מוסיפים את החלב וממשיכים להקציף במשך 3-4 דקות עד שהקרם נעשה תפוח ואוורירי. אם הקרם נדבק לדפנות עוצרים את פעולת המיקסר ובעזרת לקקן מורידים את הקרם לתחתית הקערה.
- חותכים את החלק העליון של 2 העוגות כדי ליצור משטח ישר לגמרי. את השאריות של העוגה שומרים בשקית (איתם מכינים את כדורי השוקולד).
- בעזרת סכין/שפכטל קטן מדורג מורחים את הקרם על 2 העוגות (הקטנה והגדולה). מעבירים למקרר להתייצבות - כל אחת בנפרד, הן עדיין לא אחת על השנייה. בערך שעה ואפשר כמובן גם יותר. בבקשה לא לדלג על השלב הזה כי חשוב לזלף את הגאנש על העוגה כשהיא קרה. את שארית הקרם שומרים בצד.
- מכינים גנאש: בקערה קטנה מניחים שוקולד ושמנת מתוקה. ממיסים במיקרו, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מוסיפים מייפל/סירופ תירס/דבש ומערבבים היטב.
- מצפים את העוגה הגדולה, קודם את החלק העליון ואז בעזרת כפית מתחילים להוריד שבילי/טפטופי שוקולד לצדדים.
- מניחים על העוגה הגדולה את העוגה הקטנה, באמצע, ומצפים את העוגה הקטנה למעלה בגאנש שנותר. חוזרים שוב על פעולת טפטופי השוקולד לצדדים עם כפית. מעבירים למקרר לכמה דקות רק עד שהגאנש יצטנן מעט ועוברים לשלב הקישוט. את שארית הגאנש שומרים בצד.
- מפזרים המון ממתקים וקישוטים שאוהבים, עדיף בצורת מפל מהצד, ומניחים באמצע את הקרן ואת האוזניים בצדדים. אל תפחדו להגזים עם הקישוטים, העוגה הזאת נועדה לזה.
אופן הכנה
- יוצרים חד קרן גדולה בצבע זהב + אוזניים. ניתן לראות כאן בסרטון איך עושים את זה בקלות רק חשוב להכין את זה יום קודם כדי שהבצק יתייצב ויתקשה: https://www.youtube.com/watch?v=qW6nIhcNDbs
- מכינים את העוגה: בקערה גדולה מניחים ביצים, סוכר, שמן, שמנת מתוקה, שמנת חמוצה ומים או חלב. טורפים היטב. מוסיפים קמח וקקאו וטורפים עד שנוצרת בלילה אחידה.
- מעבירים את הבלילה ל-2 תבניות משומנות היטב. 3/4 מהבלילה לתבנית הגדולה (22 ס”מ) ו-1/3 מהבלילה לתבנית הקטנה (10 ס”מ).
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 45 דקות או עד שהעוגה יציבה וקיסם המוחדר לתוך העוגה יוצא עם פירורים לחים. מומלץ לבדוק כבר אחרי 30 שעה אם העוגה הקטנה כבר מוכנה ולהוציא אותה ברגע שהיא מוכנה. מצננים היטב בטמפרטורת החדר או במקרר.
- מכינים קרם חמאה-שוקולד: בקערת מיקסר שמים את החמאה, אבקת הסוכר והקקאו ומקציפים על מהירות איטית. לאחר דקה מוסיפים את החלב וממשיכים להקציף במשך 3-4 דקות עד שהקרם נעשה תפוח ואוורירי. אם הקרם נדבק לדפנות עוצרים את פעולת המיקסר ובעזרת לקקן מורידים את הקרם לתחתית הקערה.
- חותכים את החלק העליון של 2 העוגות כדי ליצור משטח ישר לגמרי. את השאריות של העוגה שומרים בשקית (איתם מכינים את כדורי השוקולד).
- בעזרת סכין/שפכטל קטן מדורג מורחים את הקרם על 2 העוגות (הקטנה והגדולה). מעבירים למקרר להתייצבות - כל אחת בנפרד, הן עדיין לא אחת על השנייה. בערך שעה ואפשר כמובן גם יותר. בבקשה לא לדלג על השלב הזה כי חשוב לזלף את הגאנש על העוגה כשהיא קרה. את שארית הקרם שומרים בצד.
- מכינים גנאש: בקערה קטנה מניחים שוקולד ושמנת מתוקה. ממיסים במיקרו, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מוסיפים מייפל/סירופ תירס/דבש ומערבבים היטב.
- מצפים את העוגה הגדולה, קודם את החלק העליון ואז בעזרת כפית מתחילים להוריד שבילי/טפטופי שוקולד לצדדים.
- מניחים על העוגה הגדולה את העוגה הקטנה, באמצע, ומצפים את העוגה הקטנה למעלה בגאנש שנותר. חוזרים שוב על פעולת טפטופי השוקולד לצדדים עם כפית. מעבירים למקרר לכמה דקות רק עד שהגאנש יצטנן מעט ועוברים לשלב הקישוט. את שארית הגאנש שומרים בצד.
- מפזרים המון ממתקים וקישוטים שאוהבים, עדיף בצורת מפל מהצד, ומניחים באמצע את הקרן ואת האוזניים בצדדים. אל תפחדו להגזים עם הקישוטים, העוגה הזאת נועדה לזה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן