מקסיקנית מתוקה: עוגת טרס לצ’ס משגעת!
הכירו את העוגה שמשגעת את המקסיקנים: עוגת טרס לצ'ס, שספוגה בשלושה סוגי חלב ומעליה קרם קצפת רך בנגיעות ריבת חלב. מעדן שלא מהעולם הזה!
הכירו את העוגה שמשגעת את המקסיקנים: עוגת טרס לצ'ס, שספוגה בשלושה סוגי חלב ומעליה קרם קצפת רך בנגיעות ריבת חלב. מעדן שלא מהעולם הזה!
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4524.4 קק״ל 4524.4 קק״לפחמימות 484.9 גרם 484.9 גרםשומן 250.1 גרם 250.1 גרםנתרן 1282.4 מ״ג 1282.4 מ״גחלבון 93.1 גרם 93.1 גרםסיבים תזונתיים 5.7 גרם 5.7 גרםשומן רווי 121.9 גרם 121.9 גרםכולסטרול 1260.5 מ״ג 1260.5 מ״גסידן 1047.1 מ״ג 1047.1 מ״גברזל 6.7 מ״ג 6.7 מ״גאשלגן 1508.8 מ״ג 1508.8 מ״גאבץ 7.5 מ״ג 7.5 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 15 דק׳כולל שעתיים ו-50 דק׳
-
קלוריות4524
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4524.4 קק״ל 4524.4 קק״לפחמימות 484.9 גרם 484.9 גרםשומן 250.1 גרם 250.1 גרםנתרן 1282.4 מ״ג 1282.4 מ״גחלבון 93.1 גרם 93.1 גרםסיבים תזונתיים 5.7 גרם 5.7 גרםשומן רווי 121.9 גרם 121.9 גרםכולסטרול 1260.5 מ״ג 1260.5 מ״גסידן 1047.1 מ״ג 1047.1 מ״גברזל 6.7 מ״ג 6.7 מ״גאשלגן 1508.8 מ״ג 1508.8 מ״גאבץ 7.5 מ״ג 7.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-50 דק׳ | קלוריות 4524 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילה
-
4 ביצים L
-
קורט מלח דק
-
200גרם או 1 כוס סוכר לבן
-
210גרם או 1 1/2 כוסות קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
-
3 כפות שמן קנולה
-
3 כפות מים רותחים
תערובת חלב
-
180מ"ל או 3/4 כוס חלב 3%
-
180מ"ל או 3/4 כוס שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
180מ"ל או 3/4 כוס חלב מרוכז
הגשה
-
250מ"ל או 1 מיכל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
אפייה
אופן הכנה
- מכינים את הבלילה: מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תחתית תבנית קפיצית בנייר אפייה.
- מכניסים את הביצים, המלח והסוכר לקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים במשך 3-4 דקות לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה.
- מוסיפים למיקסר מתערובת הקמח בהדרגה, מספר כפות כל פעם, וממשיכים לערבל במהירות נמוכה עד שהוא נטמע בבלילה.
- מוסיפים תערובת שמן ומים ומערבלים שוב עד שהיא נטמעת, ומתקבלת בלילה במרקם טחינה סמיכה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך כ-30 דקות, או עד שהעוגה תופחת ומזהיבה יפה.
- מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים 5 דקות ומחוררים אותה בעזרת קיסם עץ.
- מכינים את תערובת החלב: טורפים בכלי יציקה עמוק את שלושת המרכיבים.
- יוצקים את תערובת החלב בהדרגה מעל העוגה שבתבנית. למרות שנראה שיש יותר מדי חלב, כל התערובת תיספג לחלוטין בתוך העוגה.
- משאירים את העוגה על השיש להתקרר במשך כשעתיים, ולאחר מכן מחלצים אותה בעזרת סכין.
- מורידים את נייר האפייה, ומעבירים את העוגה בזהירות לצלחת הגשה.
- מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה והאינסטנט פודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה.
- מורחים את הקצפת בצורה חופשית על העוגה, מוסיפים תלוליות ריבת חלב ומייצרים דוגמת שיש מרושלת בעזרת קיסם עץ או מזלג.
- חותכים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבלילה: מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תחתית תבנית קפיצית בנייר אפייה.
- מכניסים את הביצים, המלח והסוכר לקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים במשך 3-4 דקות לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה.
- מוסיפים למיקסר מתערובת הקמח בהדרגה, מספר כפות כל פעם, וממשיכים לערבל במהירות נמוכה עד שהוא נטמע בבלילה.
- מוסיפים תערובת שמן ומים ומערבלים שוב עד שהיא נטמעת, ומתקבלת בלילה במרקם טחינה סמיכה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך כ-30 דקות, או עד שהעוגה תופחת ומזהיבה יפה.
- מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים 5 דקות ומחוררים אותה בעזרת קיסם עץ.
- מכינים את תערובת החלב: טורפים בכלי יציקה עמוק את שלושת המרכיבים.
- יוצקים את תערובת החלב בהדרגה מעל העוגה שבתבנית. למרות שנראה שיש יותר מדי חלב, כל התערובת תיספג לחלוטין בתוך העוגה.
- משאירים את העוגה על השיש להתקרר במשך כשעתיים, ולאחר מכן מחלצים אותה בעזרת סכין.
- מורידים את נייר האפייה, ומעבירים את העוגה בזהירות לצלחת הגשה.
- מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה והאינסטנט פודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה.
- מורחים את הקצפת בצורה חופשית על העוגה, מוסיפים תלוליות ריבת חלב ומייצרים דוגמת שיש מרושלת בעזרת קיסם עץ או מזלג.
- חותכים ומגישים.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (12)
אם הכנתי את העוגה יום קודם ללא הקצפת (את הקצפת אוסיף מחר)- לשמור את העוגה במקרר או מחוץ למקרר?
היי גל, לשמור בקירור עם ניילון נצמד
האם מקציפים את התערובת לעוגה עם השמנת להקצפה או רק מערבבים ידנית ?
מה הכוונה, קרן? את תערובת החלב רק מערבבים
מתכון טוב תודה לך אנסה כמובן להכין אוהבת חלב מרוכז עושה את הקרם מעדן !!! אגב גם האיטלקים מכנים קרם זה לעוגות שכבות כול בצק!!
איזה כיף, ספרי לנו איך יצא 🙂