עוגת שוקולד ופקאן כשרה לפסח לאירוח מושלם
נטלי לוין חולקת מתכון שבוודאות יגרום לכל האורחים להעריץ אתכם - עוגת שוקולד ופקאן כשרה לפסח עם בסיס בראוניז, קרם שוקולד ופקאנים מסוכרים שמוסיפים קראנץ'
נטלי לוין חולקת מתכון שבוודאות יגרום לכל האורחים להעריץ אתכם - עוגת שוקולד ופקאן כשרה לפסח עם בסיס בראוניז, קרם שוקולד ופקאנים מסוכרים שמוסיפים קראנץ'
- נטלי לוין
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6616.6 קק״ל 6616.6 קק״לפחמימות 453.6 גרם 453.6 גרםשומן 499.0 גרם 499.0 גרםנתרן 1663.4 מ״ג 1663.4 מ״גחלבון 91.6 גרם 91.6 גרםסיבים תזונתיים 48.9 גרם 48.9 גרםשומן רווי 225.1 גרם 225.1 גרםכולסטרול 1415.1 מ״ג 1415.1 מ״גסידן 638.6 מ״ג 638.6 מ״גברזל 33.9 מ״ג 33.9 מ״גאשלגן 3570.2 מ״ג 3570.2 מ״גאבץ 23.2 מ״ג 23.2 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-40 דק׳
-
קלוריות6617
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6616.6 קק״ל 6616.6 קק״לפחמימות 453.6 גרם 453.6 גרםשומן 499.0 גרם 499.0 גרםנתרן 1663.4 מ״ג 1663.4 מ״גחלבון 91.6 גרם 91.6 גרםסיבים תזונתיים 48.9 גרם 48.9 גרםשומן רווי 225.1 גרם 225.1 גרםכולסטרול 1415.1 מ״ג 1415.1 מ״גסידן 638.6 מ״ג 638.6 מ״גברזל 33.9 מ״ג 33.9 מ״גאשלגן 3570.2 מ״ג 3570.2 מ״גאבץ 23.2 מ״ג 23.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-40 דק׳ | קלוריות 6617 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
שימון התבנית
בסיס בראוניז פקאן
-
200 גרם שוקולד מריר
-
100 גרם חמאהאו 80 גרם שמן קוקוס
-
150גרם או 3/4 כוס סוכר לבן
-
1/4 כפית מלח דק
-
4 ביצים L
-
100 גרם אגוזי פקאןטחונים
קרם שוקולד
-
50 גרם שוקולד חלבאו שוקולד מריר
-
50 גרם שוקולד מריר
-
250מ"ל או 1 כוס שמנת להקצפה יטבתה 38%או קרם קוקוס קר, החלק השומני בלבד
פקאנים מסוכרים
-
100 גרם אגוזי פקאן
-
2 כפות סוכר לבן
זיגוג שוקולד
-
100 גרם שוקולד מריר
-
125מ"ל או 1/2 כוס שמנת להקצפה יטבתה 38%או קרם קוקוס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומתיזים שמן על התבנית לשימון הדפנות והבסיס.
- קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממיסים יחד במיקרוגל או על סיר אדים כפול.
- מוסיפים סוכר ומלח וטורפים לתערובת אחידה.
- מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה תוך טריפה בין הוספה להוספה עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים פקאנים טחונים ומערבבים רק עד שאחיד.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית המשומנת ומיישרים את החלק העליון.
- אופים במשך 20-25 דקות או עד שהבראוני מתייצב בשוליים אך עדיין מעט רוטט במרכז. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
- קרם שוקולד: קוצצים את שני סוגי השוקולד ושמים בקערה. ממיסים במיקרוגל או על סיר אדים כפול עד המסה מלאה.
- מקציפים את השמנת לקצפת יציבה מאוד.
- מוסיפים 2-3 כפות קצפת לתוך השוקולד המומס ומערבבים היטב עד שאחיד.
- מוסיפים את יתרת הקצפת לתוך תערובת השוקולד ומקפלים בעדינות עד שמתקבל קרם אחיד.
- יוצקים את הקרם על גבי בסיס הבראוני ומיישרים את החלק העליון.
- מקפיאים את העוגה במשך 2-3 שעות עד שהקרם יציב לחלוטין.
- פקאנים מסוכרים: מחממים תנור ל-180 מעלות. מפזרים את הפקאנים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחידה.
- מפזרים 2 כפות סוכר על גבי הפקאנים ומתיזים מעט שמן. מערבבים בכף כך שהפקאנים יקבלו ציפוי אחיד של שמן וסוכר.
- קולים את הפקאנים במשך 10-15 דקות תוך ערבוב מדי 3-4 דקות עד שהם זהובים.
- מוציאים מהתנור ומוסיפים עוד כף סוכר ומערבבים.
- מצננים לחלוטין לפני השימוש.
- זיגוג שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
- מוסיפים שמנת וממיסים יחד במיקרוגל או על סיר אדים כפול. מערבבים עד שמתקבל גנאש חלק ומבריק.
- יוצקים את הגנאש על גבי העוגה הקרה ומניחים לו לנזול על הדפנות.
- מקשטים בפקאנים מסוכרים ומגישים.
הפקה מסחרית לחברת “פאם”
מתכון וצילום: נטלי לוין
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומתיזים שמן על התבנית לשימון הדפנות והבסיס.
- קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממיסים יחד במיקרוגל או על סיר אדים כפול.
- מוסיפים סוכר ומלח וטורפים לתערובת אחידה.
- מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה תוך טריפה בין הוספה להוספה עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים פקאנים טחונים ומערבבים רק עד שאחיד.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית המשומנת ומיישרים את החלק העליון.
- אופים במשך 20-25 דקות או עד שהבראוני מתייצב בשוליים אך עדיין מעט רוטט במרכז. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
- קרם שוקולד: קוצצים את שני סוגי השוקולד ושמים בקערה. ממיסים במיקרוגל או על סיר אדים כפול עד המסה מלאה.
- מקציפים את השמנת לקצפת יציבה מאוד.
- מוסיפים 2-3 כפות קצפת לתוך השוקולד המומס ומערבבים היטב עד שאחיד.
- מוסיפים את יתרת הקצפת לתוך תערובת השוקולד ומקפלים בעדינות עד שמתקבל קרם אחיד.
- יוצקים את הקרם על גבי בסיס הבראוני ומיישרים את החלק העליון.
- מקפיאים את העוגה במשך 2-3 שעות עד שהקרם יציב לחלוטין.
- פקאנים מסוכרים: מחממים תנור ל-180 מעלות. מפזרים את הפקאנים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחידה.
- מפזרים 2 כפות סוכר על גבי הפקאנים ומתיזים מעט שמן. מערבבים בכף כך שהפקאנים יקבלו ציפוי אחיד של שמן וסוכר.
- קולים את הפקאנים במשך 10-15 דקות תוך ערבוב מדי 3-4 דקות עד שהם זהובים.
- מוציאים מהתנור ומוסיפים עוד כף סוכר ומערבבים.
- מצננים לחלוטין לפני השימוש.
- זיגוג שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
- מוסיפים שמנת וממיסים יחד במיקרוגל או על סיר אדים כפול. מערבבים עד שמתקבל גנאש חלק ומבריק.
- יוצקים את הגנאש על גבי העוגה הקרה ומניחים לו לנזול על הדפנות.
- מקשטים בפקאנים מסוכרים ומגישים.
הפקה מסחרית לחברת “פאם”
מתכון וצילום: נטלי לוין
הערות
- במקום אגוזי פקאן אפשר להשתמש באגוזי לוז, שקדים או כל סוג אחר של אגוז שאוהבים
- העוגה נשמרת בכלי סגור במקרר עד 4 ימים
- בבסיס הבראוניז הפקאנים יכולים להיות טבעיים או קלויים (וטחונים), לפי הטעם האישי
הערות
- במקום אגוזי פקאן אפשר להשתמש באגוזי לוז, שקדים או כל סוג אחר של אגוז שאוהבים
- העוגה נשמרת בכלי סגור במקרר עד 4 ימים
- בבסיס הבראוניז הפקאנים יכולים להיות טבעיים או קלויים (וטחונים), לפי הטעם האישי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (7)
האם אפשר להוסיף לעוגה משקה חריף, אולי ליקר כלשהו, ואם כן, באיזה שלב?
אם את רוצה לעשות ניסוי אפשר. בשלב הבלילה.