מה את מכינה כשאת סופר סבתא? עוגת שוקולד מושלמת ליום הולדת

מחפשים עוגה קלה להכנה אבל יפה וחגיגית? יהודית מורחיים מכינה עוגת שוקולד חגיגית לימי הולדת. עוגה רכה וטעימה בעיטור סוכריות צבעוניות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    17

לכבוד יום ההולדת של דודי, בני הבכור, הכנתי עוגת שוקולד שמשלבת בתוכה טורט שוקולד, סירופ סוכר, גנאש מריר חלבי וכאילו שלא די בכך קישטתי מסביב עם קרם גנאש מוקצף.

בשבת חגגנו בארוחת צהריים חגיגית ואחר כך באו גם הקינוחים. הקטנטנים שרו שירים ומחאו כפיים. אחרי שפרסתי את העוגה היו שביקשו כמובן עוד פרוסה.

בקיצור קבלו מתכון לעוגה שמתאימה לכל ימי ההולדת גם למבוגרים וגם לקטנים!

רוצו להכין ואל תשכחו לשתף גם חברים.

לעוד מתכונים מעולים של יהודית

מצרכים

סירופ

גנאש

גנאש מוקצף

קישוט

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את העוגה: מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר.
  3. מוסיפים מיץ תפוזים, שמן ותמצית וניל ומערבבים בכף או במרית.
  4. בקערה נפרדת מערבבים קמח, שוקולית, קקאו ואבקת אפייה. מוסיפים לתערובת הביצים את היבשים ומערבבים עד להטמעה ולא יותר, ערבוב יתר פוגם.
  5. משמנים את התבנית ומוזגים את התערובת לתבנית.
  6. אופים 30-35 דקות (עד אשר קיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי).
  7. מכינים את הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה מים, סוכר ותמצית רום.
  8. מוציאים את העוגה מהתנור ומוזגים את הסירופ חם על העוגה (אם מכינים את העוגה ברינג מעבירים אותה למקפיא).
  9. מכינים את הגנאש:  שמים את השוקולדים בקערה. בקלחת קטנה מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה, מוזגים את השמנת החמה על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
  10. מוזגים 3/4 מתערובת הגנאש על העוגה, מחזירים את העוגה למקפיא לכשעתיים (את יתר הגנאש שומרים במקרר).
  11. משחררים את העוגה מהתבנית/רינג ומעבירים לצלחת הגשה.
  12. מכינים את הקרם המוקצף: מקציפים את הגנאש שנשמר במקרר יחד עם השמנת המתוקה ומקציפים עד לקבלת קרם בהיר ויציב.
  13. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר משונן ומקשטים מסביב לעוגה, מפזרים סוכריות צבעוניות ומגישים.
מזל טוב!
מזל טוב!
מקשטים בסוכריות צבעוניות
מקשטים בסוכריות צבעוניות

הערות

  • אפשר לאפות את העוגה בתבנית משומנת מספר 24-26 עגולה או מרובעת 24-26 או ברינג מספר 25 מרופד בנייר אפייה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 5883.2 קק״ל 5883.2 קק״ל
פחמימות 683.0 גרם 683.0 גרם
שומן 303.9 גרם 303.9 גרם
נתרן 659.7 מ״ג 659.7 מ״ג
חלבון 93.1 גרם 93.1 גרם
סיבים תזונתיים 43.8 גרם 43.8 גרם
שומן רווי 97.8 גרם 97.8 גרם
כולסטרול 1065.2 מ״ג 1065.2 מ״ג
סידן 882.1 מ״ג 882.1 מ״ג
ברזל 32.2 מ״ג 32.2 מ״ג
אשלגן 3318.0 מ״ג 3318.0 מ״ג
אבץ 17.4 מ״ג 17.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

    Avatar
    לירון

    אין ספק שיצא אליפות! נבהלתי בהתחלה שלא אצליח אבל זה היה ממש לא קשה ויצא פשוט מעולה! תודה רבה

    Avatar
    אורית חי

    זה אמיתי הערכים התזונתיים? קלוריות, כולסטרול?? מה נהיה? זה לעוגה שלמה אולי

      Avatar
      Foody Foody

      היי, הערכים התזונתיים הם לכל המתכון. בתחילת המתכון כתוב לכמה מנות המתכון מספיק ויש לחלק את הערך הכללי במספר המנות כדי לקבל ערכים עבור מנה אחת.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody