מה את מכינה כשאת סופר סבתא? עוגת שוקולד מושלמת ליום הולדת

מחפשים עוגה קלה להכנה אבל יפה וחגיגית? יהודית מורחיים מכינה עוגת שוקולד חגיגית לימי הולדת. עוגה רכה וטעימה בעיטור סוכריות צבעוניות
מחפשים עוגה קלה להכנה אבל יפה וחגיגית? יהודית מורחיים מכינה עוגת שוקולד חגיגית לימי הולדת. עוגה רכה וטעימה בעיטור סוכריות צבעוניות
  • יהודית מורחיים
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    7611
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 7610.7 קק״ל 7610.7 קק״ל
    פחמימות 718.8 גרם 718.8 גרם
    שומן 484.8 גרם 484.8 גרם
    נתרן 985.9 מ״ג 985.9 מ״ג
    חלבון 106.9 גרם 106.9 גרם
    סיבים תזונתיים 43.8 גרם 43.8 גרם
    שומן רווי 205.9 גרם 205.9 גרם
    כולסטרול 1062.8 מ״ג 1062.8 מ״ג
    סידן 874.9 מ״ג 874.9 מ״ג
    ברזל 30.7 מ״ג 30.7 מ״ג
    אשלגן 3298.8 מ״ג 3298.8 מ״ג
    אבץ 18.1 מ״ג 18.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    7611
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 7610.7 קק״ל 7610.7 קק״ל
    פחמימות 718.8 גרם 718.8 גרם
    שומן 484.8 גרם 484.8 גרם
    נתרן 985.9 מ״ג 985.9 מ״ג
    חלבון 106.9 גרם 106.9 גרם
    סיבים תזונתיים 43.8 גרם 43.8 גרם
    שומן רווי 205.9 גרם 205.9 גרם
    כולסטרול 1062.8 מ״ג 1062.8 מ״ג
    סידן 874.9 מ״ג 874.9 מ״ג
    ברזל 30.7 מ״ג 30.7 מ״ג
    אשלגן 3298.8 מ״ג 3298.8 מ״ג
    אבץ 18.1 מ״ג 18.1 מ״ג
    סגור

 

לכבוד יום ההולדת של דודי, בני הבכור, הכנתי עוגת שוקולד שמשלבת בתוכה טורט שוקולד, סירופ סוכר, גנאש מריר חלבי וכאילו שלא די בכך קישטתי מסביב עם קרם גנאש מוקצף.

בשבת חגגנו בארוחת צהריים חגיגית ואחר כך באו גם הקינוחים. הקטנטנים שרו שירים ומחאו כפיים. אחרי שפרסתי את העוגה היו שביקשו כמובן עוד פרוסה.

בקיצור קבלו מתכון לעוגה שמתאימה לכל ימי ההולדת  גם למבוגרים וגם לקטנים!

רוצו להכין ואל תשכחו לשתף גם חברים.

לעוד מתכונים מעולים של יהודית

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


סירופ

גנאש

גנאש מוקצף

קישוט


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את העוגה: מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר.
  3. מוסיפים מיץ תפוזים, שמן ותמצית וניל ומערבבים בכף או במרית.
  4. בקערה נפרדת מערבבים קמח, שוקולית, קקאו ואבקת אפייה. מוסיפים לתערובת הביצים את היבשים ומערבבים עד להטמעה ולא יותר, ערבוב יתר פוגם.
  5. משמנים את התבנית ומוזגים את התערובת לתבנית.
  6. אופים 30-35 דקות (עד אשר קיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי).
  7. מכינים את הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה מים, סוכר ותמצית רום.
  8. מוציאים את העוגה מהתנור ומוזגים את הסירופ חם על העוגה (אם מכינים את העוגה ברינג מעבירים אותה למקפיא).
  9. מכינים את הגנאש:  שמים את השוקולדים בקערה. בקלחת קטנה מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה, מוזגים את השמנת החמה על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
  10. מוזגים 3/4 מתערובת הגנאש על העוגה, מחזירים את העוגה למקפיא לכשעתיים (את יתר הגנאש שומרים במקרר).
  11. משחררים את העוגה מהתבנית/רינג ומעבירים לצלחת הגשה.
  12. מכינים את הקרם המוקצף: מקציפים את הגנאש שנשמר במקרר יחד עם השמנת המתוקה ומקציפים עד לקבלת קרם בהיר ויציב.
  13. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר משונן ומקשטים מסביב לעוגה, מפזרים סוכריות צבעוניות ומגישים.
מזל טוב!
מזל טוב!
מקשטים בסוכריות צבעוניות
מקשטים בסוכריות צבעוניות

הערות

  • אפשר לאפות את העוגה בתבנית משומנת מספר 24-26 עגולה או מרובעת 24-26 או ברינג מספר 25 מרופד בנייר אפייה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מה את מכינה כשאת סופר סבתא? עוגת שוקולד מושלמת ליום הולדת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    רוס

    המשך… ואני רוצה גם להוסיף דף סוכר. באיזה שלב אני אמורה להוסיף וכמה זמן שמים את הדף סוכר לפני ההגשה? תודה מראש

      Avatar
      Foody Foody

      את דף הסוכר יש להניח על העוגה ממש לפני ההגשה ולא לשים במקרר. בהצלחה.

    Avatar
    רוס

    שלום, אני רוצה להכין את העוגה בתבנית אלימוניום הכי גדולה(a4) מה המצרכים בבקשה? ואני אןצה2

      Avatar
      Foody Foody

      מספיק להגדיל את כמות המצרכים ב-20% לתבני מלבנית גדולה. בהצלחה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות