עוגת שוקולד יום הולדת קלה ומהירה

מחפשים מתכון פשוט וקל לעוגת יום הולדת חגיגית וטעימה? אור בן אוליאל מלמד כיצד להכין עוגת שוקולד יום הולדת קלה ומהירה שלא תוכלו להפסיק ליישר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

עוגת שוקולד

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. ממסים את החמאה במיקרוגל ומערבבים היטב עד שהיא הופכת נוזלית.
  3. בקערה גדולה או במיקסר מערבבים יחד את כל מצרכי העוגה והחמאה המומסת עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ואופים כ-55 דקות.
  5. העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכזה הוא יוצא עם מעט פירורים לחים. מומלץ לבדוק כבר לאחר 40 דקות אפייה.
  6. מכינים את הציפוי: שמים בקערה את השוקולד והשמנת. מחממים במיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים על העוגה.
  7. שומרים בטמפרטורת החדר עד להגשה.

הערות

  • ניתן להכין את הציפוי ללא שמנת מתוקה: מחממים יחד 100 גרם שוקולד מריר, 2 כפות חלב קוקוס, כף וחצי שמן קוקוס וכפית דבש ומערבבים היטב. לאחר הציפוי ניתן לעטר באגוזים קצוצים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 373.0 קק״ל 4475.8 קק״ל
פחמימות 51.3 גרם 615.2 גרם
שומן 16.6 גרם 198.9 גרם
נתרן 95.8 מ״ג 1149.2 מ״ג
חלבון 5.9 גרם 71.1 גרם
סיבים תזונתיים 2.8 גרם 33.8 גרם
שומן רווי 10.0 גרם 119.7 גרם
כולסטרול 77.6 מ״ג 931.7 מ״ג
סידן 49.7 מ״ג 595.8 מ״ג
ברזל 1.7 מ״ג 20.4 מ״ג
אשלגן 199.1 מ״ג 2389.7 מ״ג
אבץ 0.9 מ״ג 11.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody