עוגת שוקולד יום הולדת קלה ומהירה
מחפשים מתכון פשוט וקל לעוגת יום הולדת חגיגית וטעימה? אור בן אוליאל מלמד כיצד להכין עוגת שוקולד יום הולדת קלה ומהירה שלא תוכלו להפסיק ליישר
מחפשים מתכון פשוט וקל לעוגת יום הולדת חגיגית וטעימה? אור בן אוליאל מלמד כיצד להכין עוגת שוקולד יום הולדת קלה ומהירה שלא תוכלו להפסיק ליישר
- אור בן אוליאל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 398.4 קק״ל 4780.6 קק״לפחמימות 58.5 גרם 702.1 גרםשומן 17.0 גרם 204.6 גרםנתרן 111.4 מ״ג 1336.5 מ״גחלבון 6.6 גרם 78.7 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 34.5 גרםשומן רווי 10.0 גרם 119.8 גרםכולסטרול 72.7 מ״ג 872.4 מ״גסידן 43.8 מ״ג 525.4 מ״גברזל 1.7 מ״ג 20.3 מ״גאשלגן 194.9 מ״ג 2339.2 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 11.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות398
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 398.4 קק״ל 4780.6 קק״לפחמימות 58.5 גרם 702.1 גרםשומן 17.0 גרם 204.6 גרםנתרן 111.4 מ״ג 1336.5 מ״גחלבון 6.6 גרם 78.7 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 34.5 גרםשומן רווי 10.0 גרם 119.8 גרםכולסטרול 72.7 מ״ג 872.4 מ״גסידן 43.8 מ״ג 525.4 מ״גברזל 1.7 מ״ג 20.3 מ״גאשלגן 194.9 מ״ג 2339.2 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 11.8 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 398 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת שוקולד
-
1 3/4כוסות או 245 גרם קמח לבן
-
3/4כוס או 105 גרם אבקת קקאו
-
2כוסות או 400 גרם סוכר לבן
-
1כוס או 240 מ"ל מים רותחים
-
1כוס או 240 מ"ל חלב 3%
-
120 גרם חמאה
-
2 ביצים L
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 כפית חומץ 5%
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/4 כפית מלח דק
ציפוי
-
125 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
100 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- ממסים את החמאה במיקרוגל ומערבבים היטב עד שהיא הופכת נוזלית.
- בקערה גדולה או במיקסר מערבבים יחד את כל מצרכי העוגה והחמאה המומסת עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ואופים כ-55 דקות.
- העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכזה הוא יוצא עם מעט פירורים לחים. מומלץ לבדוק כבר לאחר 40 דקות אפייה.
- מכינים את הציפוי: שמים בקערה את השוקולד והשמנת. מחממים במיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים על העוגה.
- שומרים בטמפרטורת החדר עד להגשה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- ממסים את החמאה במיקרוגל ומערבבים היטב עד שהיא הופכת נוזלית.
- בקערה גדולה או במיקסר מערבבים יחד את כל מצרכי העוגה והחמאה המומסת עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ואופים כ-55 דקות.
- העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכזה הוא יוצא עם מעט פירורים לחים. מומלץ לבדוק כבר לאחר 40 דקות אפייה.
- מכינים את הציפוי: שמים בקערה את השוקולד והשמנת. מחממים במיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים על העוגה.
- שומרים בטמפרטורת החדר עד להגשה.
הערות
- ניתן להכין את הציפוי ללא שמנת מתוקה: מחממים יחד 100 גרם שוקולד מריר, 2 כפות חלב קוקוס, כף וחצי שמן קוקוס וכפית דבש ומערבבים היטב. לאחר הציפוי ניתן לעטר באגוזים קצוצים
הערות
- ניתן להכין את הציפוי ללא שמנת מתוקה: מחממים יחד 100 גרם שוקולד מריר, 2 כפות חלב קוקוס, כף וחצי שמן קוקוס וכפית דבש ומערבבים היטב. לאחר הציפוי ניתן לעטר באגוזים קצוצים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
האם אפשר לשים במקרר עד ההגשה כלומר אם אני מכין את זה יום לפני ההגשה אני יכול לשים את זה במקרר עד ההגשה או שצריך להוציא את זה לפני
רצוי להוציא לפני ההגשה שהעוגה תהיה בטמפרטורת חדר
האם יש גרסת פרווה לעוגה?
היי, אפשר להמיר את החמאה במחמאה, את החלב בחלב צמחי (סויה, שקדים וכו’) ואת השמנת המתוקה בשמנת צמחית. בהצלחה!
האם אפשר להכין את העוגה מראש ולהקפיא אותה עד להגשה? אם כן מהי הדרך המומלצת להפשרה?
אפשר להקפיא ללא הציפוי. להפשיר לילה במקרר ולהוציא מהמקרר כשעתיים לפני הציפוי. בהצלחה!