עוגת שוקולד ללא קמח ב-5 מרכיבים

יש בה רק 5 מרכיבים, אך מדובר בתענוג מושחת במיוחד - עוגת שוקולד ללא קמח במרקם פאדג'י מפנק. קרין גורן עם מתכון לעוגה הכי שוקולדית
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    5 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    5

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-150 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה (לא משנה איזה גודל) וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
  2. ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק.
  3. במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במשך 10 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר.
  4. מאחדים בעדינות את קצף הביצים ואת תערובת השוקולד, משטחים בתבנית ואופים 50-45 דקות, עד שפני העוגה מתחילים להיסדק, והיא בקושי יציבה.
  5. מצננים ומעבירים למקרר ל-4 שעות, להתייצבות.
  6. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

הערות

  • אחרי האפייה העוגה לא תיראה מוכנה לגמרי, וזה בסדר
  • לפיזור יפה של אבקת הסוכר אפשר להשתמש בשבלונה מוכנה, למשל מפית נייר מחוררת, או נייר אפייה גזור

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 480.4 קק״ל 3843.0 קק״ל
פחמימות 42.0 גרם 335.9 גרם
שומן 28.9 גרם 231.2 גרם
נתרן 69.7 מ״ג 557.8 מ״ג
חלבון 8.5 גרם 67.9 גרם
סיבים תזונתיים 3.0 גרם 24.0 גרם
שומן רווי 17.1 גרם 136.8 גרם
כולסטרול 231.4 מ״ג 1851.3 מ״ג
סידן 54.1 מ״ג 432.9 מ״ג
ברזל 3.4 מ״ג 27.3 מ״ג
אשלגן 299.3 מ״ג 2394.0 מ״ג
אבץ 1.5 מ״ג 12.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

    Neta Huja

    במה אפשר להחליף את החמאה כדי שהעוגה תהיה פרווה?

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody