עוגת שוקולד לחגיגת יום הולדת

כל אחד צריך שיהיה לו מתכון מושלם של עוגת שוקולד לחגיגת יום הולדת. שי-לי ליפא חולקת את המתכון שלה שילדים מאוד אוהבים (וגם מבוגרים)
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות ו-40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

מצרכים

ציפוי

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (באן מארי) ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים מלח ומערבבים.
  3. מקציפים בקערת מיקסר עם וו מטרפה ביצים וסוכר כ-5 דקות לקצף חזק ותפוח מאוד. מקפלים בעדינות את הקצף לתערובת השוקולד.
  4. מוסיפים ברנדי או קוניאק ומערבבים. מוסיפים קמח, אבקת קקאו ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.
  5. יוצקים לתבנית הגדולה ומיישרים. אופים בתנור החם 25-20 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים (נזהרים לא לייבש את העוגה).
  6. מכינים את הציפוי ומצפים את העוגה: ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (באן מארי). מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים לתערובת חלקה.
  7. יוצקים את הציפוי על העוגה ומחליקים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 5389.2 קק״ל 5389.2 קק״ל
פחמימות 588.0 גרם 588.0 גרם
שומן 294.8 גרם 294.8 גרם
נתרן 1875.1 מ״ג 1875.1 מ״ג
חלבון 89.8 גרם 89.8 גרם
סיבים תזונתיים 43.7 גרם 43.7 גרם
שומן רווי 179.0 גרם 179.0 גרם
כולסטרול 1707.0 מ״ג 1707.0 מ״ג
סידן 601.2 מ״ג 601.2 מ״ג
ברזל 38.3 מ״ג 38.3 מ״ג
אשלגן 3455.4 מ״ג 3455.4 מ״ג
אבץ 17.4 מ״ג 17.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody