עוגת שוקולד קוביות בציפוי סוכריות צבעוניות

רחלי קרוט מכינה עוגת שוקולד משגעת שכל אחד יכול לקשט לפי טעמו האישי עם סוכריות או נטיפי שוקולד. והבונוס? העוגה ללא ביצים וללא מוצרי חלב
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-5 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

מצרכים

עוגה

  • 1 קופסה או 400 מ"ל קרם קוקוס
  • 1/2 כוס או 120 מ"ל שמן קוקוס
  • 1 כף או 15 מ"ל חומץ 5%
  • 3/4 כוס או 150 גרם סוכר לבן
  • 1 1/2 כוסות או 210 גרם קמח לבן
  • 1 שקית או 10 גרם אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כוס או 70 גרם אבקת קקאו

ציפוי ועיטור

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות או 45 מ"ל סירופ מייפל
  • 1 קופסה סוכריות צבעוניות

שימון

  • 1 תרסיס שמן קנולה

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית בתרסיס שמן.
  2. בקערה גדולה שמים את קרם הקוקוס, שמן קוקוס, חומץ, וסוכר וטורפים היטב.
  3. מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקקאו וטורפים עד שהקמח נטמע היטב בבלילה.
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים את פניה. אופים במשך 45 דקות, או עד שהעוגה יציבה, וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים היטב את העוגה בטמפרטורת החדר (ואפשר גם במקרר) לפני הציפוי, לפחות שעה.
  5. מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד, קרם הקוקוס והמייפל במיקרוגל או על באן מרי ומערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מצפים את העוגה בשכבה אחידה. חותכים לקוביות ומפזרים מעל כל קובייה סוכריות או קישוטי שוקולד.

הערות

  • במקום סוכריות צבעוניות אפשר לקשט בקוקוס, נטיפי שוקולד, עדשי שוקולד וכו'
  • הקוביות מאפשרות לכל אחד לקשט לפי רצונו, וכל היופי הוא שהקוביות מגוונות וצבעוניות

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)