עוגת שוקולד קוביות בציפוי סוכריות צבעוניות

רחלי קרוט מכינה עוגת שוקולד משגעת שכל אחד יכול לקשט לפי טעמו האישי עם סוכריות או נטיפי שוקולד. והבונוס? העוגה ללא ביצים וללא מוצרי חלב
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-5 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

מצרכים

עוגה

ציפוי ועיטור

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית בתרסיס שמן.
  2. בקערה גדולה שמים את קרם הקוקוס, שמן קוקוס, חומץ, וסוכר וטורפים היטב.
  3. מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקקאו וטורפים עד שהקמח נטמע היטב בבלילה.
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים את פניה. אופים במשך 45 דקות, או עד שהעוגה יציבה, וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים היטב את העוגה בטמפרטורת החדר (ואפשר גם במקרר) לפני הציפוי, לפחות שעה.
  5. מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד, קרם הקוקוס והמייפל במיקרוגל או על באן מרי ומערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מצפים את העוגה בשכבה אחידה. חותכים לקוביות ומפזרים מעל כל קובייה סוכריות או קישוטי שוקולד.

הערות

  • במקום סוכריות צבעוניות אפשר לקשט בקוקוס, נטיפי שוקולד, עדשי שוקולד וכו'
  • הקוביות מאפשרות לכל אחד לקשט לפי רצונו, וכל היופי הוא שהקוביות מגוונות וצבעוניות
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 408.5 קק״ל 4901.5 קק״ל
פחמימות 46.3 גרם 555.9 גרם
שומן 24.2 גרם 290.6 גרם
נתרן 23.0 מ״ג 276.3 מ״ג
חלבון 4.1 גרם 49.6 גרם
סיבים תזונתיים 3.6 גרם 42.9 גרם
שומן רווי 20.3 גרם 243.6 גרם
כולסטרול 0.3 מ״ג 3.0 מ״ג
סידן 39.5 מ״ג 474.4 מ״ג
ברזל 2.4 מ״ג 28.9 מ״ג
אשלגן 280.1 מ״ג 3361.4 מ״ג
אבץ 1.2 מ״ג 14.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    jenny salomon

    מושלמת ליום הולדת

תגובות (10)

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody