עוגת שושנים במילוי שוקולד-חלבה

עוגת שושנים מבצק שמרים, רכה ומנחמת, עשירה במלית בשוקולד וחלבה שמפיצה ניחוחות משגעים בכל הבית שתשגע גם את הגדולים וגם את הקטנים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

בצק

שימון בצק

מלית

ציפוי

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר לשים את חומרי הבצק כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך, גמיש ומעט דביק.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס שמן, כדי שלא יתייבש. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה ורבע, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מרכיבים העוגה ומתפיחים שוב: מקמחים קלות משטח עבודה נקי ומניחים עליו את הבצק. מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס”מ. מורחים בשוקולד, מפזרים מעל חלבה ומגלגלים לגליל.
  4. חותכים את הגליל ל-12 מקטעים בעובי 4 ס”מ.
  5. משמנים תבנית בתרסיס שמן. מניחים במרכז התבנית שושנה ומסדרים מסביבה בשני מעגלים את שאר השושנים במרחק של 3 ס”מ זו מזו. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
  6. אופים: מחממים תנור ל-175 מעלות.
  7. טורפים ביצה עם כף חלב ומברישים את העוגה.
  8. אופים בתנור החם 40-35 דקות, עד שהעוגה זהובה מאוד.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 5301.5 קק״ל 5301.5 קק״ל
פחמימות 708.4 גרם 708.4 גרם
שומן 228.4 גרם 228.4 גרם
נתרן 2113.8 מ״ג 2113.8 מ״ג
חלבון 109.8 גרם 109.8 גרם
סיבים תזונתיים 8.4 גרם 8.4 גרם
שומן רווי 90.7 גרם 90.7 גרם
כולסטרול 989.7 מ״ג 989.7 מ״ג
סידן 817.1 מ״ג 817.1 מ״ג
ברזל 13.9 מ״ג 13.9 מ״ג
אשלגן 1349.8 מ״ג 1349.8 מ״ג
אבץ 4.9 מ״ג 4.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody