בחושה ונהדרת: עוגת שיש בננה-שוקולד וקרמבל קקאו

נשארו לכם בננות שהפכו בשלות יתר על המידה? אל דאגה - אייל רווח מסדר לכם עוגת שיש בננות ושוקולד רכה טעימה בטירוף, עם קראמבל קקאו מתוק לתוספת פריכות משגעת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    19

מכירים את זה שאתם קונים בננות לא הכי בשלות, ואז פתאום הן הופכות לרכות מידי ולא ממש בא לכם לאכול אותן כבר? אז ככה קורה לי כל פעם.

הפתרון המושלם בעיני בכל פעם זה להכין עוגת בננות. ואחד השילובים האהובים עלי עם בננה (אחרי שייק תות-בננה כמובן) הוא שוקולד. והרבה אם אפשר.

העוגה הזאת יוצאת סופר רכה בזכות השימוש בשמן והשילוב עם הקרמבל מעל משלים את המרקם שלה.

המתכון מתאים לתבנית אינגלש קייק גדולה או 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות קטנות או לתבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ.

רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!

מצרכים

עוגה

קרמבל

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: במיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים במהירות גבוהה את הביצים, הסוכר והמלח עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  2. מורידים את מהירות המיקסר לבינונית ומוסיפים בהדרגה את השמן.
  3. מערבבים בקערה את הבננות המעוכות עם השמנת החמוצה והוניל. מוסיפים לקערת המיקסר ומערבבים עד לאיחוד.
  4. מנפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה אל תוך קערת המיקסר. מערבבים במהירות נמוכה עד לאיחוד.
  5. שמים את השוקולד בקערה חסינה לחום וממיסים במיקרוגל או בבן-מרי. מוסיפים את הקקאו וכוס מתערובת העוגה. מערבבים עד לאיחוד.
  6. משמנים ומקמחים תבנית אינגלש קייק גדולה. מוסיפים לסירוגין כף גדושה מכל תערובת. ולאחר מכן מערבבים בעדינות בעזרת סכין.
  7. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  8. מכינים את הקרמבל: פרט לחמאה, שמים את כל מרכיבי הקרמבל בקערה ומערבבים.
  9. את החמאה ממיסים במיקרוגל ושופכים על התערובת היבשה. מערבבים בעזרת מזלג עד שנוצרים פירורים גדולים.
  10. מפוררים בעזרת היד את תערובת הקרמבל מעל העוגה באופן שווה.
  11. אופים את העוגה כשעה או עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. ניתן לשמור את העוגה מכוסה בטמפרטורת החדר כ-3 ימים או שבוע במקרר.

    עוגת שיש בננה-שוקולד וקרמבל קקאו. צילום: אייל רווח
    עוגת שיש בננה-שוקולד וקרמבל קקאו. צילום: אייל רווח

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 533.9 קק״ל 4270.8 קק״ל
פחמימות 72.9 גרם 583.4 גרם
שומן 24.6 גרם 196.9 גרם
נתרן 495.0 מ״ג 3960.4 מ״ג
חלבון 7.6 גרם 61.1 גרם
סיבים תזונתיים 3.7 גרם 29.5 גרם
שומן רווי 7.5 גרם 60.2 גרם
כולסטרול 82.9 מ״ג 663.2 מ״ג
סידן 47.6 מ״ג 381.2 מ״ג
ברזל 1.8 מ״ג 14.8 מ״ג
אשלגן 627.3 מ״ג 5018.2 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 10.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    jenny salomon

    גם טעים❣️ וגם חתיך ❤️

תגובות (4)

    Avatar
    חנה ויינשטוק

    אני רוצה להכין פרווה. במה אפשר להמיר את השמנת חמוצה?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להמיר את השמנת החמוצה ביוגורט צמחי/טבעוני.

    Avatar
    טיילור

    אוהבת שילוב שוקולד ובננות

      Avatar
      Foody Foody

      זה באמת ה-שילוב!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody