
-
זמן הכנה45 דקות
-
זמן כוללשעה ו-45 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים19
מכירים את זה שאתם קונים בננות לא הכי בשלות, ואז פתאום הן הופכות לרכות מידי ולא ממש בא לכם לאכול אותן כבר? אז ככה קורה לי כל פעם.
הפתרון המושלם בעיני בכל פעם זה להכין עוגת בננות. ואחד השילובים האהובים עלי עם בננה (אחרי שייק תות-בננה כמובן) הוא שוקולד. והרבה אם אפשר.
העוגה הזאת יוצאת סופר רכה בזכות השימוש בשמן והשילוב עם הקרמבל מעל משלים את המרקם שלה.
המתכון מתאים לתבנית אינגלש קייק גדולה או 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות קטנות או לתבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ.
רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!
מצרכים
עוגה
-
2 ביצים L
-
200 גרם סוכר לבןכוס אחת
-
1/2 כפית מלח דק
-
100 גרם שמן קנולהחצי כוס
-
270 גרם בננותכוס אחת של בננות מעוכות היטב עם מזלג, כ-3-4 בננות
-
120 גרם שמנת חמוצה 15%חצי כוס
-
1 כפית תמצית ונילטבעית
-
224 גרם קמח לבןכוס ועוד 3/4
-
4 גרם אבקת סודה לשתייה3/4 כפית
-
3 גרם אבקת אפייהחצי כפית
-
66 גרם שוקולד מריר55%, שליש כוס
-
10 גרם אבקת קקאוכף אחת
קרמבל
-
50 גרם חמאה
-
30 גרם סוכר חום בהיר דמררהשתיים וחצי כפות
-
30 גרם סוכר לבןשתים וחצי כפות
-
45 גרם קמח לבןחמש כפות
-
20 גרם אבקת קקאושתי כפות
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית קינמון טחוןלא חובה
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: במיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים במהירות גבוהה את הביצים, הסוכר והמלח עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מורידים את מהירות המיקסר לבינונית ומוסיפים בהדרגה את השמן.
- מערבבים בקערה את הבננות המעוכות עם השמנת החמוצה והוניל. מוסיפים לקערת המיקסר ומערבבים עד לאיחוד.
- מנפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה אל תוך קערת המיקסר. מערבבים במהירות נמוכה עד לאיחוד.
- שמים את השוקולד בקערה חסינה לחום וממיסים במיקרוגל או בבן-מרי. מוסיפים את הקקאו וכוס מתערובת העוגה. מערבבים עד לאיחוד.
- משמנים ומקמחים תבנית אינגלש קייק גדולה. מוסיפים לסירוגין כף גדושה מכל תערובת. ולאחר מכן מערבבים בעדינות בעזרת סכין.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מכינים את הקרמבל: פרט לחמאה, שמים את כל מרכיבי הקרמבל בקערה ומערבבים.
- את החמאה ממיסים במיקרוגל ושופכים על התערובת היבשה. מערבבים בעזרת מזלג עד שנוצרים פירורים גדולים.
- מפוררים בעזרת היד את תערובת הקרמבל מעל העוגה באופן שווה.
- אופים את העוגה כשעה או עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. ניתן לשמור את העוגה מכוסה בטמפרטורת החדר כ-3 ימים או שבוע במקרר.
עוגת שיש בננה-שוקולד וקרמבל קקאו. צילום: אייל רווח
תגובות (4)
אני רוצה להכין פרווה. במה אפשר להמיר את השמנת חמוצה?
אפשר להמיר את השמנת החמוצה ביוגורט צמחי/טבעוני.
אוהבת שילוב שוקולד ובננות
זה באמת ה-שילוב!