מתכון לעוגת שיש שוקולד קוקוס מוש… מושלמת!
- יהודית מורחיים
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6099.1 קק״ל 6099.1 קק״לפחמימות 667.2 גרם 667.2 גרםשומן 342.5 גרם 342.5 גרםנתרן 1906.6 מ״ג 1906.6 מ״גחלבון 96.4 גרם 96.4 גרםסיבים תזונתיים 46.0 גרם 46.0 גרםשומן רווי 219.2 גרם 219.2 גרםכולסטרול 1913.0 מ״ג 1913.0 מ״גסידן 554.0 מ״ג 554.0 מ״גברזל 31.1 מ״ג 31.1 מ״גאשלגן 3133.7 מ״ג 3133.7 מ״גאבץ 16.4 מ״ג 16.4 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות6099
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6099.1 קק״ל 6099.1 קק״לפחמימות 667.2 גרם 667.2 גרםשומן 342.5 גרם 342.5 גרםנתרן 1906.6 מ״ג 1906.6 מ״גחלבון 96.4 גרם 96.4 גרםסיבים תזונתיים 46.0 גרם 46.0 גרםשומן רווי 219.2 גרם 219.2 גרםכולסטרול 1913.0 מ״ג 1913.0 מ״גסידן 554.0 מ״ג 554.0 מ״גברזל 31.1 מ״ג 31.1 מ״גאשלגן 3133.7 מ״ג 3133.7 מ״גאבץ 16.4 מ״ג 16.4 מ״גסגור
עוגת שיש שוקולד וקוקוס, רכה, עסיסית וקלה להכנה עם שילוב צבעים שיוצר צורה של דמקה. ניתן להכין פרווה או חלבי.
ברגע שפורסים את העוגה לפתע מתגלה לנו כזה מראה מרנין שעושה חשק מיד לטעום. המפגש הזה של שוקולד עם קוקוס הוא מנצח.
העוגה יוצאת מאוד רכה אם מקפידים לאפות אותה בזמנים מדוייקים.
זאת עוגה מאוד וותיקה מהבלוג הקודם שהיו לה מלא מלא כניסות והמון תגובות מחמיאות.
היום העלתי אותה לסטורי בלווית סרטונים ותמונות חדשות. קיבלתי מבול של פניות למתכון.
מי שרוצה לקבל עוגה חגיגית ישנה אפשרות להמיס שוקולד עם חמאה או להכין גנאש ולקשט מעל העוגה.
אשמח לקבל מכם תגובות ושיתופים גם בעמוד האינסטגרם שלי
עקבו אחרי גם בסטורי, אני מעלה אחלה של סרטונים למתכונים שלי!
שתדעו שאני כאן בשבילכם לכל שאלה ובקשה. אוהבת אתכם♥
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 6099 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 ביצים Lאו 6 ביצים בגודל m
-
1 1/2 כוסות סוכר לבן
-
100גרם או 1 שקית קוקוס טחון
-
200 גרם חמאהאו מרגרינה חתוכה לקוביות קטנות
-
300 גרם שוקולד מרירשבור לקוביות
-
1 כפית קפה נמס
-
1 1/2 כוסות קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/4 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מפרידים 2 ביצים בלבד, את החלבונים שמים בקערה ומקציפים במערבל. כאשר נוצרות מעט בועות מסביב מוסיפים חצי כוס סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף חזק ויציב.
- מוסיפים את הקוקוס לקצף החלבונים ומקפלים בתנועות עטיפה, מניחים את הקערה בצד.
- בקערה שנייה שמים את 2 החלמונים שנשארו ומוסיפים את 3 הביצים השלמות וכוס הסוכר שנותרה. מקציפים כ 3-4 דקות עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
- שמים בקערה נפרדת חמאה, שוקולד ואבקת נס קפה וממיסים במיקרוגל כדקה וחצי. מוציאים וטורפים היטב עד לקבלת תערובת שוקולדית מבריקה.
- מקפלים את תערובת הביצים הטרופות אל תערובת השוקולד עד להטמעה.
- מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח ומוסיפים בתנועות עדינות לתערובת השוקולד.
- משמנים היטב את התבנית גם בחריצים.
- יוצקים מחצית מתערובת השוקולד, מורחים מעל את קצף הקוקוס ולבסוף את יתרת תערובת השוקולד שנותרה.
- אופים 40 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. המנעו מאפיית יתר.
- מצננים כרבע שעה והופכים על צלחת הגשה.
- קישוט: אפשר להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם 50 גרם חמאה ולמרוח על העוגה (לא חובה).
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מפרידים 2 ביצים בלבד, את החלבונים שמים בקערה ומקציפים במערבל. כאשר נוצרות מעט בועות מסביב מוסיפים חצי כוס סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף חזק ויציב.
- מוסיפים את הקוקוס לקצף החלבונים ומקפלים בתנועות עטיפה, מניחים את הקערה בצד.
- בקערה שנייה שמים את 2 החלמונים שנשארו ומוסיפים את 3 הביצים השלמות וכוס הסוכר שנותרה. מקציפים כ 3-4 דקות עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
- שמים בקערה נפרדת חמאה, שוקולד ואבקת נס קפה וממיסים במיקרוגל כדקה וחצי. מוציאים וטורפים היטב עד לקבלת תערובת שוקולדית מבריקה.
- מקפלים את תערובת הביצים הטרופות אל תערובת השוקולד עד להטמעה.
- מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח ומוסיפים בתנועות עדינות לתערובת השוקולד.
- משמנים היטב את התבנית גם בחריצים.
- יוצקים מחצית מתערובת השוקולד, מורחים מעל את קצף הקוקוס ולבסוף את יתרת תערובת השוקולד שנותרה.
- אופים 40 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. המנעו מאפיית יתר.
- מצננים כרבע שעה והופכים על צלחת הגשה.
- קישוט: אפשר להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם 50 גרם חמאה ולמרוח על העוגה (לא חובה).
תגובות (6)
השוקולד המריר מכיל או נטול סוכר?
במקום חמאה או מרגרינה אפשר שמן
כן, זה אפשרי. על כל 100 גרם חמאה יש להשתמש ב-85 גרם שמן. בהצלחה (:
האם ניתן להחליף את המרגרינה בשמן?
מוטב להחליף בשמן קוקוס או בחמאה
נהדר!