עוגת שיש שלא מפסיקים ליישר

לפעמים כל מה שצריך בחיים זו עוגה בחושה נהדרת. כזו היא עוגת השיש של רות אופק בטעמי וניל ושוקולד, אוורירית ורכה כמו עננים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    55 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

התערובת הבסיסית היא התערובת הקבועה שלי לעוגות בחושות. היא פשוט מושלמת - אוורירית ונימוחה כאחד, יציבה ולא מתפוררת ואפשר לשדך לה המון טעמים החל מתוספת של פירות, פצפוצי שוקולד וקקאו ליצירת עוגת שיש נפלאה שלא תפסיקו ליישר.

מצרכים

בלילת העוגה

שיוש שוקולד

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים קלות את התבניות.
  2. ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר עם החלב עד שהתערובת אחידה ומניחים בצד להצטנן.
  3. מכינים את הבלילה: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה והסוכר עד לקבלת קרם בהיר.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומערבבים בין כל הוספה. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים.
  5. מוסיפים לקערת המיקסר לסירוגין את הקמח, הסודה לשתייה ואבקת האפייה עם השמנת החמוצה ב-3 מנות. אם התערובת מאוד סמיכה, מוסיפים מעט חלב לתערובת.
  6. מעבירים 1/3 מהתערובת לקערה נפרדת ואליה מקפלים את תערובת השוקולד.
  7. יוצקים חלק מהתערובת הלבנה לתבנית, יוצקים עם כף תלוליות של תערובת השוקולד, יוצקים מעל עוד קצת תערובת לבנה ומעל עוד כמה כפות של תערובת השוקולד.
  8. עם קיסם או סכין יוצרים דוגמת שיש.
  9. אופים במשך כ-35 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

הערות

  • המתכון מתאים ל-2 תבניות אינגליש קייק. אם משתמשים בחד פעמיות, המתכון מתאים ל-3 תבניות

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 2457.0 קק״ל 4913.9 קק״ל
פחמימות 363.4 גרם 726.8 גרם
שומן 126.4 גרם 252.9 גרם
נתרן 1247.8 מ״ג 2495.6 מ״ג
חלבון 37.8 גרם 75.7 גרם
סיבים תזונתיים 10.7 גרם 21.5 גרם
שומן רווי 73.6 גרם 147.2 גרם
כולסטרול 669.1 מ״ג 1338.2 מ״ג
סידן 319.0 מ״ג 638.0 מ״ג
ברזל 9.1 מ״ג 18.3 מ״ג
אשלגן 3053.7 מ״ג 6107.4 מ״ג
אבץ 6.9 מ״ג 13.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

    Avatar

    כמה שמנת חמוצה בעוגת שיש של רות אופק?

      Avatar
      תמר שורצברד

      1 גביע שמנת חמוצה, תיקנו את המתכון

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody