רקע הנמל
הנמל

עוגת שיש שלא מפסיקים ליישר

לפעמים כל מה שצריך בחיים זו עוגת שיש נהדרת. עוגת שיש של רות אופק בטעמי וניל ושוקולד, אוורירית ורכה כמו עננים. גם הילדים יאהבו אותה
לפעמים כל מה שצריך בחיים זו עוגת שיש נהדרת. עוגת שיש של רות אופק בטעמי וניל ושוקולד, אוורירית ורכה כמו עננים. גם הילדים יאהבו אותה
  • רות אופק
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    2657
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2656.8 קק״ל 5313.5 קק״ל
    פחמימות 416.9 גרם 833.8 גרם
    שומן 128.7 גרם 257.5 גרם
    נתרן 829.0 מ״ג 1658.0 מ״ג
    חלבון 39.1 גרם 78.1 גרם
    סיבים תזונתיים 10.7 גרם 21.5 גרם
    שומן רווי 73.3 גרם 146.5 גרם
    כולסטרול 668.2 מ״ג 1336.4 מ״ג
    סידן 316.8 מ״ג 633.6 מ״ג
    ברזל 8.7 מ״ג 17.3 מ״ג
    אשלגן 3047.5 מ״ג 6095.0 מ״ג
    אבץ 7.4 מ״ג 14.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    2657
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2656.8 קק״ל 5313.5 קק״ל
    פחמימות 416.9 גרם 833.8 גרם
    שומן 128.7 גרם 257.5 גרם
    נתרן 829.0 מ״ג 1658.0 מ״ג
    חלבון 39.1 גרם 78.1 גרם
    סיבים תזונתיים 10.7 גרם 21.5 גרם
    שומן רווי 73.3 גרם 146.5 גרם
    כולסטרול 668.2 מ״ג 1336.4 מ״ג
    סידן 316.8 מ״ג 633.6 מ״ג
    ברזל 8.7 מ״ג 17.3 מ״ג
    אשלגן 3047.5 מ״ג 6095.0 מ״ג
    אבץ 7.4 מ״ג 14.8 מ״ג
    סגור

התערובת הבסיסית היא התערובת הקבועה שלי לעוגות בחושות. היא פשוט מושלמת – אוורירית ונימוחה כאחד, יציבה ולא מתפוררת ואפשר לשדך לה המון טעמים החל מתוספת של פירות, פצפוצי שוקולד וקקאו ליצירת עוגת שיש נפלאה שלא תפסיקו ליישר.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


בלילת העוגה

שיוש שוקולד


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים קלות את התבניות.
  2. בקערית ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר עם החלב עד שהתערובת אחידה ומניחים בצד להצטנן.
  3. מכינים את הבלילה: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה והסוכר עד לקבלת קרם בהיר.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומערבבים עם מטרפה בין כל הוספה. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים.
  5. מוסיפים לקערת המיקסר לסירוגין את הקמח, הסודה לשתייה ואבקת האפייה עם השמנת החמוצה ב-3 מנות. אם התערובת מאוד סמיכה, מוסיפים מעט חלב לתערובת.
  6. מעבירים 1/3 מהתערובת לקערה נפרדת ואליה מקפלים את תערובת השוקולד.
  7. יוצקים חלק מהתערובת הלבנה לתבנית, יוצקים עם כף תלוליות של תערובת השוקולד, יוצקים מעל עוד קצת תערובת לבנה ומעל עוד כמה כפות של תערובת השוקולד.
  8. עם קיסם או סכין יוצרים דוגמת שיש.
  9. אופים במשך כ-35 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

הערות

  • המתכון מתאים ל-2 תבניות אינגליש קייק. אם משתמשים בחד פעמיות, המתכון מתאים ל-3 תבניות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת שיש שלא מפסיקים ליישר

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    ורד פופ

    העוגה מעולה אבל מה הסיבה שהיא מתפרקת לי?

      Avatar
      Foody Foody

      תודה על המחמאות. יכול להיות שהעוגה התייבשה יתר על המידה. או שנאפתה זמן ארוך מדי או שאולי התנור היה במצב טורבו? רצוי לאפות במצב חימום רגיל (עליון ותחתון). בהצלחה!

    Avatar
    חנה גרובר

    כמה שמנת חמוצה בעוגת שיש של רות אופק?

      Avatar
      תמר שורצברד

      1 גביע שמנת חמוצה, תיקנו את המתכון

      Avatar
      ורד פופ

      שימו לב שבסירטון היא אומרת כוס וחצי סוכר ובמתכון רשום כוס סוכר

      Avatar
      Foody Foody

      תודה על ההערה. המתכון תוקן. 300 גרם סוכר שהם כוס וחצי.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות