
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל55 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים11
התערובת הבסיסית היא התערובת הקבועה שלי לעוגות בחושות. היא פשוט מושלמת - אוורירית ונימוחה כאחד, יציבה ולא מתפוררת ואפשר לשדך לה המון טעמים החל מתוספת של פירות, פצפוצי שוקולד וקקאו ליצירת עוגת שיש נפלאה שלא תפסיקו ליישר.
מצרכים
בלילת העוגה
-
200 גרם חמאה רכה
-
300גרם או 1 1/2 כוסות סוכר לבן
-
3 ביצים L
-
1 כפית תמצית וניל
-
350גרם או 2 1/2 כוסות קמח לבן
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 גביע שמנת חמוצה 15%
שיוש שוקולד
-
150 גרם שוקולד מריר
-
2 כפות חלב 3%
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים קלות את התבניות.
- בקערית ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר עם החלב עד שהתערובת אחידה ומניחים בצד להצטנן.
- מכינים את הבלילה: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה והסוכר עד לקבלת קרם בהיר.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומערבבים עם מטרפה בין כל הוספה. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים.
- מוסיפים לקערת המיקסר לסירוגין את הקמח, הסודה לשתייה ואבקת האפייה עם השמנת החמוצה ב-3 מנות. אם התערובת מאוד סמיכה, מוסיפים מעט חלב לתערובת.
- מעבירים 1/3 מהתערובת לקערה נפרדת ואליה מקפלים את תערובת השוקולד.
- יוצקים חלק מהתערובת הלבנה לתבנית, יוצקים עם כף תלוליות של תערובת השוקולד, יוצקים מעל עוד קצת תערובת לבנה ומעל עוד כמה כפות של תערובת השוקולד.
- עם קיסם או סכין יוצרים דוגמת שיש.
- אופים במשך כ-35 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
הערות
- המתכון מתאים ל-2 תבניות אינגליש קייק. אם משתמשים בחד פעמיות, המתכון מתאים ל-3 תבניות
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
2
מנות
קלוריות
2656.8
קק״ל
5313.5
קק״ל
פחמימות
416.9
גרם
833.8
גרם
שומן
128.7
גרם
257.5
גרם
נתרן
829.0
מ״ג
1658.0
מ״ג
חלבון
39.1
גרם
78.1
גרם
סיבים תזונתיים
10.7
גרם
21.5
גרם
שומן רווי
73.3
גרם
146.5
גרם
כולסטרול
668.2
מ״ג
1336.4
מ״ג
סידן
316.8
מ״ג
633.6
מ״ג
ברזל
8.7
מ״ג
17.3
מ״ג
אשלגן
3047.5
מ״ג
6095.0
מ״ג
אבץ
7.4
מ״ג
14.8
מ״ג
תגובות (7)
העוגה מעולה אבל מה הסיבה שהיא מתפרקת לי?
תודה על המחמאות. יכול להיות שהעוגה התייבשה יתר על המידה. או שנאפתה זמן ארוך מדי או שאולי התנור היה במצב טורבו? רצוי לאפות במצב חימום רגיל (עליון ותחתון). בהצלחה!
כמה שמנת חמוצה בעוגת שיש של רות אופק?
1 גביע שמנת חמוצה, תיקנו את המתכון
וואו נראה ממש טעים
שימו לב שבסירטון היא אומרת כוס וחצי סוכר ובמתכון רשום כוס סוכר
תודה על ההערה. המתכון תוקן. 300 גרם סוכר שהם כוס וחצי.