עוגת שמרים במילוי שוקולד של רות אופק

אין מישהו שלא אוהב עוגות שמרים, במיוחד כאלה שיצאו הרגע מהתנור. רות אופק מלמדת איך מכינים עוגת שמרים במילוי שוקולד שאי אפשר להפסיק ליישר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    6 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

אין כמו ריח של עוגת שמרים חמה מהתנור, ושמרים שוקולד הוא השילוב האהוב עליי. את העוגה הזו אני מכינה בימי חורף גשומים, כשבחוץ קר ובפנים המים עומדים בקומקום לכוס תה מהבילה שמחכה לפרוסת עוגה מפנקת.

מצרכים

בצק

מלית שוקולד

זיגוג

אופן הכנה

  1. מניחים במיקסר עם וו גיטרה  את הקמח, השמרים, הסוכר והביצים.
  2. מחממים את החלב עד שהוא חמים ומוסיפים אליו את החמאה.
  3. מוסיפים לקערת המיקסר את החמאה והחלב ויחד איתם את המלח.
  4. מערבלים את כל רכיבי הבצק במשך 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק, רך, מבריק ומעט דביק.
  5. מכסים במגבת או בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר כ-30 דקות ואז מכניסים למקרר למשך לילה, או ל-4 שעות לפחות.
  6. מכינים את המלית: ממיסים במיקרוגל את החמאה והשוקולד, מוסיפים את אבקת הסוכר והקקאו ומערבבים היטב עד שאין גושים.
  7. מצננים את התערובת בטמפרטורת החדר, עד שהיא במרקם של קרם. בקיץ אפשר גם להכניס למקרר.
  8. מחלקים את הבצק לשני חלקים (עבור 2 תבניות אינגליש קייק) ומרדדים בעזרת מערוך את החלק הראשון למלבן על משטח מעט מקומח.
  9. מורחים חצי ממלית השוקולד בעזרת פלטה ומגלגלים לרולדה.
  10. חותכים לאורך הרולדה לשבלולים ומסדרים בתבנית עם הרווחים בין שבלול לשבלול.
  11. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק. מניחים לבצק לתפוח למשך כ-30 דקות בקיץ, עד שעה בחורף.
  12. מחממים את התנור ל-160 מעלות. טורפים את הביצה עם מעט מים.
  13. מברישים את השבלולים בביצה ואופים את העוגות כ-25 דקות עד שהחלק העליון שלהן שחום ומבפנים לא רואים בצק לא אפוי.

 

 

הערות

  • המתכון מניב 2 עוגות ב-2 תבניות אינגליש קייק
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 2361.1 קק״ל 4722.2 קק״ל
פחמימות 279.5 גרם 559.1 גרם
שומן 109.7 גרם 219.5 גרם
נתרן 1063.4 מ״ג 2126.8 מ״ג
חלבון 45.8 גרם 91.6 גרם
סיבים תזונתיים 16.4 גרם 32.7 גרם
שומן רווי 63.0 גרם 126.0 גרם
כולסטרול 595.8 מ״ג 1191.6 מ״ג
סידן 156.7 מ״ג 313.3 מ״ג
ברזל 9.2 מ״ג 18.5 מ״ג
אשלגן 901.3 מ״ג 1802.6 מ״ג
אבץ 5.7 מ״ג 11.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (37)

Avatar

    Avatar
    מושלם

    אפיתי עם שמרית רינג קטן ותפח נפלא

    Avatar
    עידן

    חייב להגיד שבתור מישהו שלא התעסק עם בצק ושמרים מעולם, רציתי להכין בפעם הראשונה את המתכון הזה, והתאכזבתי מאוד! עשיתי הכל בדיוק כמו שכתוב במתכון, השארתי לילה במקרר והבצק בכלל לא תפח! אכזבה גדולה

      Avatar
      Foody Foody

      חבל לנו לשמוע. יש הרבה סיבות לכך שבצק שמרים לא תופח, החל מטריות השמרים, דרך הלישה (יכול להיות שהרכיבים האחרים פגעו בשמרים בגלל טמפ’ לא מתאימה) ויתכן גם שבימי חורף קרים, אפשר לוותר על התפחה במקרר ולהתפיח מחוץ למקרר בטמפ’ החדר. מקוים שיצליח בפעם הבאה. בהצלחה!

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר להחליף את החמאה במחמאה.

הצג עוד