סנו רקע

פשוטה וטעימה: עוגת שמרים במילוי שוקולד של רות אופק

אין מישהו שלא אוהב עוגות שמרים, במיוחד כאלה שיצאו הרגע מהתנור. רות אופק מלמדת איך מכינים עוגת שמרים במילוי שוקולד שאי אפשר להפסיק ליישר
אין מישהו שלא אוהב עוגות שמרים, במיוחד כאלה שיצאו הרגע מהתנור. רות אופק מלמדת איך מכינים עוגת שמרים במילוי שוקולד שאי אפשר להפסיק ליישר
  • רות אופק
שמרו
כשר
134 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 6 שעות
  • קלוריות
    2384
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2384.2 קק״ל 4768.4 קק״ל
    פחמימות 279.7 גרם 559.4 גרם
    שומן 111.4 גרם 222.8 גרם
    נתרן 1105.1 מ״ג 2210.2 מ״ג
    חלבון 47.7 גרם 95.5 גרם
    סיבים תזונתיים 16.4 גרם 32.7 גרם
    שומן רווי 63.4 גרם 126.9 גרם
    כולסטרול 659.1 מ״ג 1318.2 מ״ג
    סידן 164.2 מ״ג 328.3 מ״ג
    ברזל 9.4 מ״ג 18.9 מ״ג
    אשלגן 920.2 מ״ג 1840.4 מ״ג
    אבץ 5.8 מ״ג 11.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 6 שעות
  • קלוריות
    2384
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2384.2 קק״ל 4768.4 קק״ל
    פחמימות 279.7 גרם 559.4 גרם
    שומן 111.4 גרם 222.8 גרם
    נתרן 1105.1 מ״ג 2210.2 מ״ג
    חלבון 47.7 גרם 95.5 גרם
    סיבים תזונתיים 16.4 גרם 32.7 גרם
    שומן רווי 63.4 גרם 126.9 גרם
    כולסטרול 659.1 מ״ג 1318.2 מ״ג
    סידן 164.2 מ״ג 328.3 מ״ג
    ברזל 9.4 מ״ג 18.9 מ״ג
    אשלגן 920.2 מ״ג 1840.4 מ״ג
    אבץ 5.8 מ״ג 11.7 מ״ג
    סגור

אין כמו ריח של עוגת שמרים חמה מהתנור, ושמרים שוקולד הוא השילוב האהוב עליי. את העוגה הזו אני מכינה בימי חורף גשומים, כשבחוץ קר ובפנים המים עומדים בקומקום לכוס תה מהבילה שמחכה לפרוסת עוגה מפנקת.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות שמרים
רות אופק
X

134 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית שוקולד

זיגוג


אופן הכנה

  1. מניחים במיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר והביצים.
  2. מחממים את החלב עד שהוא חמים ומוסיפים אליו את החמאה.
  3. מוסיפים לקערת המיקסר את החמאה והחלב ויחד איתם את המלח.
  4. מערבלים את כל רכיבי הבצק במשך 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק, רך, מבריק ומעט דביק.
  5. מכסים בסנו סושי- ניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר כ-30 דקות ואז מכניסים למקרר למשך לילה, או ל-4 שעות לפחות.
  6. מכינים את המלית: ממיסים במיקרוגל את החמאה והשוקולד, מוסיפים את אבקת הסוכר והקקאו ומערבבים היטב עד שאין גושים.
  7. מצננים את התערובת בטמפרטורת החדר, עד שהיא במרקם של קרם. בקיץ אפשר גם להכניס למקרר.
  8. מחלקים את הבצק לשני חלקים (עבור 2 תבניות אינגליש קייק) ומרדדים בעזרת מערוך את החלק הראשון למלבן על משטח מעט מקומח.
  9. מורחים חצי ממלית השוקולד בעזרת פלטה ומגלגלים לרולדה.
  10. חותכים לאורך הרולדה לשבלולים ומסדרים בתבנית עם הרווחים בין שבלול לשבלול.
  11. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק. מניחים לבצק לתפוח למשך כ-30 דקות בקיץ, עד שעה בחורף.
  12. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בסנו סושי- נייר אפייה טבעי. טורפים את הביצה עם מעט מים.
  13. מברישים את השבלולים בביצה ואופים את העוגות כ-25 דקות עד שהחלק העליון שלהן שחום ומבפנים לא רואים בצק לא אפוי.

 

הערות

  • המתכון מניב 2 עוגות ב-2 תבניות אינגליש קייק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פשוטה וטעימה: עוגת שמרים במילוי שוקולד של רות אופק

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    רננה מורגנשטיין

    יצא מושש

    Avatar
    Yoni Lerner

    אחת במלוי תפוחי עץ והשאר שוקולד יצא מעולה.

    Avatar
    Svetlana Zubok

    יצא ממש מוצלח

תגובות (80)

Avatar

    Avatar
    הדר כהן

    היי לא הבנתי את כל הקטע של העיצוב… אני שמה שוקולד על הבצק ואז מה? ההוראות לא ברורות.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי הדר, את מורחת את השוקולד על הבצק, סוגרת, חותכת לשני חלקים ויוצרת צמה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות