עוגה לשבת של קיץ – עוגת שקדים, דובדבנים ושזיפים בחושה

עוגה שהיא כל עונת הקיץ בקינוח אחד. בצק עשיר בטעם עדין של שקדים שמכינים בקלי קלות, דובדבנים חמצמצים ושזיפים מתוקים שהופכים אותה לכיף גדול
עוגה שהיא כל עונת הקיץ בקינוח אחד. בצק עשיר בטעם עדין של שקדים שמכינים בקלי קלות, דובדבנים חמצמצים ושזיפים מתוקים שהופכים אותה לכיף גדול
  • יהודית מורחיים
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 1]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    4329
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4329.4 קק״ל 4329.4 קק״ל
    פחמימות 703.4 גרם 703.4 גרם
    שומן 215.7 גרם 215.7 גרם
    נתרן 3784.1 מ״ג 3784.1 מ״ג
    חלבון 66.7 גרם 66.7 גרם
    סיבים תזונתיים 11.1 גרם 11.1 גרם
    שומן רווי 106.8 גרם 106.8 גרם
    כולסטרול 1378.2 מ״ג 1378.2 מ״ג
    סידן 355.3 מ״ג 355.3 מ״ג
    ברזל 8.0 מ״ג 8.0 מ״ג
    אשלגן 1426.0 מ״ג 1426.0 מ״ג
    אבץ 6.1 מ״ג 6.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    4329
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4329.4 קק״ל 4329.4 קק״ל
    פחמימות 703.4 גרם 703.4 גרם
    שומן 215.7 גרם 215.7 גרם
    נתרן 3784.1 מ״ג 3784.1 מ״ג
    חלבון 66.7 גרם 66.7 גרם
    סיבים תזונתיים 11.1 גרם 11.1 גרם
    שומן רווי 106.8 גרם 106.8 גרם
    כולסטרול 1378.2 מ״ג 1378.2 מ״ג
    סידן 355.3 מ״ג 355.3 מ״ג
    ברזל 8.0 מ״ג 8.0 מ״ג
    אשלגן 1426.0 מ״ג 1426.0 מ״ג
    אבץ 6.1 מ״ג 6.1 מ״ג
    סגור

עוגת שזיפים נהדרת עם יוגורט, אשר משביח את טעמה. אפשר גם להוסיף דובדבנים בעונה או כל פרי אחר שאתם אוהבים.

עונת השזיפים כרגע בעיצומה לכן כדאי לנצל את המבחר, כשאני הולכת לירקן השכונתי לערוך קניות תמיד אחפש את הפירות בהם אוכל לאפות את העוגות הבחושות שלי, כמו עוגת תפוחים או עוגת השזיפים או המשמש.

הידעתם שהשקדים הטחונים עושים פלאים לכל העוגות? הן יוצאות רכות וטעימות.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 1]

מצרכים

מצרכים


לקישוט


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במיקסר עם מטרפה, טורפים את הביצים עם הסוכר והסוכר וניל, כאשר התערובת נעשית קרמית מוסיפים את החמאה וממשיכים לטרוף.
  3. מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת לימון, את היוגורט וממשיכים לטרוף . זה בסדר אם התערובת נראית לכם מתפרקת, תכף הכל יסתדר.
  4. מוסיפים את הקמח ואת אבקת השקדים וטורפים עד להטמעה.
  5. משמנים בחמאה או בשמן את התבנית. מפזרים כף של סוכר בתחתית ובדפנות.
  6. מוזגים מחצית מהתערובת לתבנית, מפזרים מעל את הדובדבנים המגולענים.

    עוגה בחושה עם שזיפים ודובדבנים. צילום: יהודית מורחיים
    עוגה בחושה עם שזיפים ודובדבנים. צילום: יהודית מורחיים

  7. שופכים מעל הדובדבנים את יתרת התערובת לתבנית. מיישרים עם כף.
  8. אפשר לחתוך את השזיפים לרבעים ולהניח מעל כמו רעפים ואפשר להניח אותם בחצאים מעל.

    עוגה בחושה עם שזיפים ודובדבנים. צילום: יהודית מורחיים
    עוגה בחושה עם שזיפים ודובדבנים. צילום: יהודית מורחיים

  9. מכניסים לתנור לאפייה של 50 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים יבשים.
  10. מצננים ולאחר מכן מחלצים מהתבנית. כדי לקבל מראה חגיגי אפשר לפזר אבקת סוכר.

הערות

  • במקום הדובדבנים והשזיפים אפשר לשים כל פרי אחר שאוהבים
  • אם רוצים גרסה פרווה אפשר להחליף את היוגורט במיץ תפוזים באותה הכמות
  • במקום שקדים טחונים אפשר להוסיף עוד חצי כוס קמח תופח.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגה לשבת של קיץ – עוגת שקדים, דובדבנים ושזיפים בחושה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    יעלי מרדכי

    מזכיר לי את סבתי זל ואת האירוח שלה בקיבוץ בשבת

      Avatar
      מערכת Foody

      יש טעמים שקשה לשכוח והם מלאים בזכרונות טובים (:

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות