עוגת שקדים נימוחה

קבלו מתכון של עוגת שקדים נימוחה - עוגה לחה וקצת דחוסה, במרקם נימוח ובטעם עדין של חמאה ושקדים. מאוד ביתית, מפנקת ופשוטה להכנה
קבלו מתכון של עוגת שקדים נימוחה - עוגה לחה וקצת דחוסה, במרקם נימוח ובטעם עדין של חמאה ושקדים. מאוד ביתית, מפנקת ופשוטה להכנה
  • קרין גורן
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    3278
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3277.6 קק״ל 3277.6 קק״ל
    פחמימות 262.8 גרם 262.8 גרם
    שומן 199.8 גרם 199.8 גרם
    נתרן 72.2 מ״ג 72.2 מ״ג
    חלבון 39.4 גרם 39.4 גרם
    סיבים תזונתיים 22.4 גרם 22.4 גרם
    שומן רווי 94.4 גרם 94.4 גרם
    כולסטרול 372.8 מ״ג 372.8 מ״ג
    סידן 443.3 מ״ג 443.3 מ״ג
    ברזל 11.0 מ״ג 11.0 מ״ג
    אשלגן 1501.1 מ״ג 1501.1 מ״ג
    אבץ 7.0 מ״ג 7.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    3278
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3277.6 קק״ל 3277.6 קק״ל
    פחמימות 262.8 גרם 262.8 גרם
    שומן 199.8 גרם 199.8 גרם
    נתרן 72.2 מ״ג 72.2 מ״ג
    חלבון 39.4 גרם 39.4 גרם
    סיבים תזונתיים 22.4 גרם 22.4 גרם
    שומן רווי 94.4 גרם 94.4 גרם
    כולסטרול 372.8 מ״ג 372.8 מ״ג
    סידן 443.3 מ״ג 443.3 מ״ג
    ברזל 11.0 מ״ג 11.0 מ״ג
    אשלגן 1501.1 מ״ג 1501.1 מ״ג
    אבץ 7.0 מ״ג 7.0 מ״ג
    סגור

בכל פעם שאני מכינה אלפחורס מתחילה הדילמה – מה לעשות עם כל החלבונים שנשארו. אני יודעת מה תגידו – מרנג, זו התשובה המתבקשת, אבל המקפיא שלי כבר מפוצץ  קעריות מרנג. אז העוגה הזו היא עוגת “ניצול החלבונים” החדשה שלי: פשוט מערבבים את כל החומרים ואופים. מתקבלת עוגה לחה וקצת דחוסה, במרקם נימוח ובטעם עדין של חמאה ושקדים. אתם עוד תמצאו את עצמכם מפרידים ביצים במיוחד בשבילה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


עוגה

תערובת שוקולד


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערה מערבבים אבקת סוכר, חמאה מומסת, שקדים טחונים, קמח ואבקת אפייה. מוסיפים חלבונים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוזגים את התערובת לתבנית אינגליש משומנת.
  4. בקערית שמים שוקולד, נס קפה וחלב וממיסים במיקרוגל. מפזרים כפיות מהממרח מעל התערובת בתבנית ומערבבים קלות בעזרת קיסם, למראה שיש.
  5. אופים כ-40 דקות, עד שהעוגה שחומה, תפוחה, סדוקה מעט וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
  6. מצננים מעט ומגישים. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת שקדים נימוחה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      היי מרים! לא, אין צורך בהקצפה של החלבונים.

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר אבל מרקם העוגה ישתנה. ממליצים להכין רק עם חלבונים כמו שמציע המתכון. בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות