עוגת תמרים עם ציפוי רוטב טופי שוקולד
מחפשים עוגה מיוחדת ושונה לראש השנה? קבלו מתכון לעוגת תמרים עם ציפוי רוטב טופי שוקולד וכל זה ללא הקצפה, רק מעט סבלנות ואהבה לאפייה!
מחפשים עוגה מיוחדת ושונה לראש השנה? קבלו מתכון לעוגת תמרים עם ציפוי רוטב טופי שוקולד וכל זה ללא הקצפה, רק מעט סבלנות ואהבה לאפייה!
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5125.9 קק״ל 5125.9 קק״לפחמימות 852.5 גרם 852.5 גרםשומן 189.9 גרם 189.9 גרםנתרן 676.2 מ״ג 676.2 מ״גחלבון 84.4 גרם 84.4 גרםסיבים תזונתיים 29.4 גרם 29.4 גרםשומן רווי 109.1 גרם 109.1 גרםכולסטרול 840.9 מ״ג 840.9 מ״גסידן 813.8 מ״ג 813.8 מ״גברזל 16.5 מ״ג 16.5 מ״גאשלגן 2528.4 מ״ג 2528.4 מ״גאבץ 10.6 מ״ג 10.6 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות5126
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5125.9 קק״ל 5125.9 קק״לפחמימות 852.5 גרם 852.5 גרםשומן 189.9 גרם 189.9 גרםנתרן 676.2 מ״ג 676.2 מ״גחלבון 84.4 גרם 84.4 גרםסיבים תזונתיים 29.4 גרם 29.4 גרםשומן רווי 109.1 גרם 109.1 גרםכולסטרול 840.9 מ״ג 840.9 מ״גסידן 813.8 מ״ג 813.8 מ״גברזל 16.5 מ״ג 16.5 מ״גאשלגן 2528.4 מ״ג 2528.4 מ״גאבץ 10.6 מ״ג 10.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 5126 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
375גרם או 3/4 חבילה תמרים מגולענים בוואקום
-
450 מ"ל חלב 3%2 כוסות פחות 2 כפות
-
1 1/2 כפיות אבקת סודה לשתייה
-
75 גרם חמאה רכה
-
240גרם או 1 כוס סוכר חום כהה
-
2 ביצים M
-
170 גרם קמח לבןכוס + 3 כפות
-
40גרם או 4 כפות אבקת קקאו
-
1 כפית אבקת אפייה
רוטב טופי שוקולד
-
50 גרם חמאה
-
60גרם או 1/4 כוס סוכר חום כהה
-
1 כף מים
-
80מ"ל או 1/3 כוס שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
100 גרם שוקולד מריר
קישוט
-
1/2 כוס גרגירי רימון
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מרפדים תחתית תבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הדפנות.
- מחממים את החלב בסיר בינוני. מוסיפים את התמרים, מערבבים וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהחלב רותח והתמרים “נמסים”. מכבים את האש ומשאירים בצד למשך 5 דקות.
- מוסיפים לתערובת החמה את הסודה לשתייה ומערבבים. התערובת תתנפח ותחליף את הצבע לחום בהיר. משאירים בצד.
- מכינים את בלילת העוגה: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר במשך כ-2 דקות. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, וממשיכים לערבב עד שהן נטמעות בבלילה.
- מנפים פנימה את הקמח, אבקת הקקאו ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
- מוסיפים לקערה את תכולת הסיר ומאחדים את שתי התערובות. הבלילה אמורה להיות די דלילה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 40-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש ללא פירורים. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים תחילה בתוך התבנית (עד לטמפרטורת החדר), ולאחר מכן על הרשת.
- מכינים את רוטב טופי השוקולד: שמים בסיר את החמאה, הסוכר והמים, מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב וממשיכים לבשל במשך 2-3 דקות. מכבים את האש.
- מוסיפים את השמנת והשוקולד ומחכים 5 דקות. טוחנים בעזרת בלנדר מוט לתערובת אחידה וחלקה ומעבירים למקרר למשך 15-20 דקות.
- יוצקים את רוטב טופי השוקולד על העוגה ומקשטים בגרגירי רימון מעל.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מרפדים תחתית תבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הדפנות.
- מחממים את החלב בסיר בינוני. מוסיפים את התמרים, מערבבים וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהחלב רותח והתמרים “נמסים”. מכבים את האש ומשאירים בצד למשך 5 דקות.
- מוסיפים לתערובת החמה את הסודה לשתייה ומערבבים. התערובת תתנפח ותחליף את הצבע לחום בהיר. משאירים בצד.
- מכינים את בלילת העוגה: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר במשך כ-2 דקות. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, וממשיכים לערבב עד שהן נטמעות בבלילה.
- מנפים פנימה את הקמח, אבקת הקקאו ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
- מוסיפים לקערה את תכולת הסיר ומאחדים את שתי התערובות. הבלילה אמורה להיות די דלילה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 40-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש ללא פירורים. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים תחילה בתוך התבנית (עד לטמפרטורת החדר), ולאחר מכן על הרשת.
- מכינים את רוטב טופי השוקולד: שמים בסיר את החמאה, הסוכר והמים, מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב וממשיכים לבשל במשך 2-3 דקות. מכבים את האש.
- מוסיפים את השמנת והשוקולד ומחכים 5 דקות. טוחנים בעזרת בלנדר מוט לתערובת אחידה וחלקה ומעבירים למקרר למשך 15-20 דקות.
- יוצקים את רוטב טופי השוקולד על העוגה ומקשטים בגרגירי רימון מעל.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (9)
עוגה מעולה!!! כבר הזמינו אותה שוב לראש השנה
איזה כייף לשמוע. נשמח אם תצלמי ותצרפי תמונות!
חייבת להכין אותה!!!!