עוף ממולא באורז עם שקדים, חמוציות וצימוקים

עוף ממולא באורז בלי להפעיל תנור? כן, בבקשה! יונית צוקרמן מלמדת איך מכינים עוף משגע לארוחה משפחתית במכשיר אחד שעושה ה-כ-ו-ל
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

אורז

מילוי

עוף ומרינדה

אופן הכנה

  1. מכינים את האורז: שמים את האורז, המלח, הפלפל השחור והמים ומערבבים בתוך הסיר.
  2. סוגרים את המכשיר עם מכסה הסיר לחץ ומפעילים ל-3 דקות בתוכנית סיר לחץ.
  3. בתום 3 דקות , מעבירים לתוכנית של בישול איטי וממשיכים לבשל 7 דקות.
  4. משחררים את הלחץ ופותחים את מכסה סיר לחץ , מעבירים את האורז לקערה.
  5. מוסיפים לקערה את כל מצרכי המילוי ומערבבים.
  6. ממלאים את בטן העוף במילוי וקושרים את רגלי העוף בעזרת חוט קשירה המתאים לאפייה (או בעזרת קיסם).
  7. מערבבים בקערית קטנה את כל חומרי המרינדה ומורחים את העוף מכל צדיו.
  8. מעבירים את העוף לסלסילת Cook & Crisp.
  9. מערבבים את המרינדה עם המים הרותחים ומוזגים לסיר.
  10. סוגרים את הסיר עם מכסה סיר הלחץ ומפעילים במצב סיר לחץ ל-15 דקות.
  11. משחררים לחץ ומחכים 5 דקות.
  12. מברישים את העוף עם המרינדה שנקוותה בתחתית הסיר.
  13. סוגרים בשנית את המכסה, מעבירים לתוכנית צריבה וצורבים במשך 15 דקות.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 216.2 קק״ל 1297.5 קק״ל
פחמימות 53.2 גרם 319.2 גרם
שומן 0.6 גרם 3.7 גרם
נתרן 539.2 מ״ג 3235.0 מ״ג
חלבון 2.3 גרם 13.9 גרם
סיבים תזונתיים 3.0 גרם 17.7 גרם
שומן רווי 0.1 גרם 0.5 גרם
כולסטרול 0.1 מ״ג 0.8 מ״ג
סידן 37.3 מ״ג 223.5 מ״ג
ברזל 1.4 מ״ג 8.2 מ״ג
אשלגן 294.9 מ״ג 1769.7 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 1.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody