עוף צלוי ברוטב תפוזים ויין לבן עם ירקות שורש

בכל ארוחה חובה שתהיה מנת עוף טעימה שמכינים בתנור בקלי קלות. שי-לי ליפא מכינה עוף צלוי ברוטב תפוזים ויין לבן עם ירקות שורש ומשמשים מיובשים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה גדולה מיץ תפוזים, יין לבן, שמן זית, פפריקה, מלח ופלפל שחור.
  2. פורסים את הבצל לעיגולים בעובי 1 ס”מ, את הסלרי לעיגולים בעובי 1 ס”מ ואת הגזר לעיגולים בעובי 1 ס”מ.
  3. מוסיפים עוף, בצל, סלרי, גזר ומשמשים, מערבבים ומשרים כשעה בטמפ’ החדר. אפשר גם להשרות יום מראש בקערה מכוסה בניילון נצמד במקרר (ואז יש להוציא את העוף מהמקרר כשעה לפני האפייה כדי שיגיע לטמפ’ החדר).
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית ברדיד אלומיניום ומעליו נייר אפייה.
  5. מניחים את העוף בתבנית ומפזרים מעליו את הירקות.
  6. אופים בתנור החם 40 דקות. הופכים את העוף ואופים עוד 40 דקות עד שהעוף זהוב ומוכן.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 301.6 קק״ל 1809.4 קק״ל
פחמימות 8.3 גרם 49.6 גרם
שומן 13.2 גרם 79.5 גרם
נתרן 423.9 מ״ג 2543.6 מ״ג
חלבון 31.3 גרם 187.6 גרם
סיבים תזונתיים 1.8 גרם 10.9 גרם
שומן רווי 2.5 גרם 15.2 גרם
כולסטרול 128.7 מ״ג 771.9 מ״ג
סידן 42.6 מ״ג 255.3 מ״ג
ברזל 2.0 מ״ג 11.9 מ״ג
אשלגן 652.5 מ״ג 3915.2 מ״ג
אבץ 3.0 מ״ג 18.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody