< רקע נינג'ה

עוף שלם צלוי עם תפוחי אדמה בתנור בנינג’ה פודי

עוף שלם במרכז השולחן תמיד נותן הרגשה חגיגית ומשפחתית! תמרה אהרוני מלמדת כיצד להכין עוף שלם צלוי בלימון ובתוספת של תפוחי אדמה ועשבי תיבול
עוף שלם במרכז השולחן תמיד נותן הרגשה חגיגית ומשפחתית! תמרה אהרוני מלמדת כיצד להכין עוף שלם צלוי בלימון ובתוספת של תפוחי אדמה ועשבי תיבול
  • תמרה אהרוני
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    346
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 346.1 קק״ל 1384.5 קק״ל
    פחמימות 7.5 גרם 30.2 גרם
    שומן 29.1 גרם 116.5 גרם
    נתרן 1217.0 מ״ג 4868.0 מ״ג
    חלבון 18.0 גרם 72.2 גרם
    סיבים תזונתיים 2.3 גרם 9.4 גרם
    שומן רווי 6.8 גרם 27.3 גרם
    כולסטרול 64.9 מ״ג 259.4 מ״ג
    סידן 24.8 מ״ג 99.1 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 9.1 מ״ג
    אשלגן 223.5 מ״ג 894.0 מ״ג
    אבץ 2.3 מ״ג 9.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    346
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 346.1 קק״ל 1384.5 קק״ל
    פחמימות 7.5 גרם 30.2 גרם
    שומן 29.1 גרם 116.5 גרם
    נתרן 1217.0 מ״ג 4868.0 מ״ג
    חלבון 18.0 גרם 72.2 גרם
    סיבים תזונתיים 2.3 גרם 9.4 גרם
    שומן רווי 6.8 גרם 27.3 גרם
    כולסטרול 64.9 מ״ג 259.4 מ״ג
    סידן 24.8 מ״ג 99.1 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 9.1 מ״ג
    אשלגן 223.5 מ״ג 894.0 מ״ג
    אבץ 2.3 מ״ג 9.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מנקים את העוף מחלקי הפנים (אפשר לבקש מהקצב).
  2. חוצים את תפוחי האדמה הקטנטנים (מבלי לקלוף או לחילופין קולפים את תפוחי האדמה הבינוניים וחותכים לרבעים או לפרוסות בעובי של חצי ס”מ).
  3. קוצצים את עשבי התיבול, כותשים את השום, סוחטים לימון אחד.
  4. בקערה מערבבים שמן עם מחצית מעשבי התיבול והשום, מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל. מורחים את התערובת היטב על העוף מכל הצדדים וגם מבפנים. מכניסים לתוך העוף לימון שלם.
  5. שמים את תפוחי האדמה בתוך סיר הנינג’ה ומוסיפים חצי כוס מים. סוגרים את מכסה סיר הלחץ מוודאים שכפתור ה-SEAL סגור ומפעילים במצב HIGH למשך 2 דקות. נותנים לאדים להשתחרר ופותחים בזהירות את המכסה.
  6. מוסיפים חצי כוס מים לסיר (על תפוחי האדמה) מפזרים על תפוחי האדמה שבסיר את המחצית השנייה של עשבי התיבול והשום, ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב.
  7. מניחים את העוף בסלסילת ה-  COOK&CRISP ומכניסים את הסלסילה לתוך הסיר מעל תפוחי האדמה.
  8. מרכיבים את מכסה סיר הלחץ (ודאו שהשסתום במצב SEAL) בוחרים בתוכנית “סיר לחץ” במצב HIGH, בטמפ’ גבוהה למשך 22 דקות ומפעילים.
  9. בסיום הבישול (הניחו לאדים להשתחרר כ-5 דקות) מסירים בזהירות את המכסה, משאירים את תפוחי האדמה בסיר, מברישים את העוף במעט שמן (או תרסיס שמן)  ומעט מלח ופלפל, סוגרים את מכסה ההשחמה, מכוונים למצב “טיגון באויר חם” בטמפ’ של 200 מעלות (או צלייה) למשך 10 דקות והמנה מוכנה.

 

לאתר המוצרים של NINJA  היכנסו ל- > https://sarig.com/ninja

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוף שלם צלוי עם תפוחי אדמה בתנור בנינג’ה פודי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות