עוף שלם צלוי עם תפוחי אדמה בתנור בנינג’ה פודי

עוף שלם הוא פתרון מצוין למנה חגיגית, זולה וטעימה. תמרה אהרוני מלמדת כיצד להכין עוף שלם צלוי בלימון ובתוספת של תפוחי אדמה ועשבי תיבול
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

אופן הכנה

  1. מנקים את העוף מחלקי הפנים (אפשר לבקש מהקצב).
  2. חוצים את תפוחי האדמה הקטנטנים (מבלי לקלוף או לחילופין קולפים את תפוחי האדמה הבינוניים וחותכים לרבעים או לפרוסות בעובי של חצי ס”מ).
  3. קוצצים את עשבי התיבול, כותשים את השום, סוחטים לימון אחד.
  4. בקערה מערבבים שמן עם מחצית מעשבי התיבול והשום, מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל. מורחים את התערובת היטב על העוף מכל הצדדים וגם מבפנים. מכניסים לתוך העוף לימון שלם.
  5. שמים את תפוחי האדמה בתוך סיר הנינג’ה ומוסיפים חצי כוס מים. סוגרים את מכסה סיר הלחץ מוודאים שכפתור ה-SEAL סגור ומפעילים במצב HIGH למשך 2 דקות. נותנים לאדים להשתחרר ופותחים בזהירות את המכסה.
  6. מוסיפים חצי כוס מים לסיר (על תפוחי האדמה) מפזרים על תפוחי האדמה שבסיר את המחצית השנייה של עשבי התיבול והשום, ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב.
  7. מניחים את העוף בסלסילת ה-  COOK&CRISP ומכניסים את הסלסילה לתוך הסיר מעל תפוחי האדמה.
  8. מרכיבים את מכסה סיר הלחץ (ודאו שהשסתום במצב SEAL) בוחרים בתוכנית “סיר לחץ” במצב HIGH, בטמפ’ גבוהה למשך 22 דקות ומפעילים.
  9. בסיום הבישול (הניחו לאדים להשתחרר כ-5 דקות) מסירים בזהירות את המכסה, משאירים את תפוחי האדמה בסיר, מברישים את העוף במעט שמן (או תרסיס שמן)  ומעט מלח ופלפל, סוגרים את מכסה ההשחמה, מכוונים למצב “טיגון באויר חם” בטמפ’ של 200 מעלות (או צלייה) למשך 10 דקות והמנה מוכנה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 328.5 קק״ל 1314.1 קק״ל
פחמימות 6.0 גרם 24.1 גרם
שומן 26.3 גרם 105.0 גרם
נתרן 1215.6 מ״ג 4862.4 מ״ג
חלבון 16.9 גרם 67.7 גרם
סיבים תזונתיים 1.5 גרם 5.9 גרם
שומן רווי 5.5 גרם 21.9 גרם
כולסטרול 63.8 מ״ג 255.0 מ״ג
סידן 42.7 מ״ג 170.6 מ״ג
ברזל 1.3 מ״ג 5.3 מ״ג
אשלגן 264.5 מ״ג 1058.0 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 5.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody