
-
זמן הכנה5 דקות
-
זמן כוללשעתיים
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים9
הקיץ הזה עובר עליי קשה. כל הקורונה הזו, הסגרים, המענקים, הנאומים וההפגנות וברקע ה”מה יהיה?”. אז מה עושים? משקים. האיש שאני אוהבת מושיט לי ברוחב לב את צינור המים שהוא שרביטו ומרשה לי להשקות את גינת התבלינים והפרחים הנהדרת שהוא שתל וטיפח על גג הבית שלנו.

אני משקה את הבזיליקום, הזעתר והאורגנו ומנסה לגייס שקט כשמעליי צווחים תוכי הדררה הירוקים שאין להם מושג שיש בעולם קורונה, אבל אולי ממעוף הציפור הם רואים גם רואים את כולנו יורדים מהפסים.
ועכשיו מה? עוף מחזק של קיץ, שיש בו את כל מה שהגוף צריך כדי להתחזק. יש בעוף הזה לימון, שום, אורגנו מהגינה שלנו ודבש נהדר של משק לין שהביא לי גל. הדבש מתובל בפלפל ואננס, הוא טיפונת חריף ובעיניי מוסיף מאוד. אם אין לכם, השתמשו בדבש רגיל, במייפל או בסילאן. הכל הולך.
שקשקו הכל בשקית ותנו לכל הענין הזה לנוח עד שעתיים לפני הארוחה. העוף הזה מרשים, עם טעם באמת מיוחד והכי כייף שהוא כל כך מהיר להכנה שזה נותן לכם זמן לשבת לכם במרפסת או מול הטלוויזיה ולהרהר במצב או חס וחלילה לקרוא ספר טוב. אגב, יש לכם המלצה לספר משמח לב? תנו, תנו!
מצרכים
-
ניתן להחליף בכל חלק של עוף שאוהבים
משרה (רוטב)
-
3 כפות גדושות דבש
-
5 כפות שמן זית
-
2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה
-
1 חופן אורגנו טריקצוץ. ניתן להשתמש באורגנו יבש אם אין או בתימין
-
1/2 כוס מיץ לימון
-
5 שיני שוםכתוש
-
1/2 כפית מלח דק
קישוט
-
1 לימוןלא קלוף, חתוך לפרוסות
אופן הכנה
- מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה.
- מכניסים את שוקי העוף (הפולקעות) לשקית.
- שופכים לתוך השקית את המשרה, משקשקים קצת כדי שהעוף יצופה בחומרי המשרה ומכניסים למקרר. כמה זמן במקרר? כמה זמן שיש לכם. ניתן להכניס לחצי שעה, ניתן להכניס לכמה שעות או אפילו ללילה שלם. כמה שיותר הרי זה משובח.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מצפים תבנית בנייר אפייה, עורכים את שוקי העוף בתבנית, לתוך השקית שופכים חצי כוס מים, משקשקים היטב עד שכל הרוטב יורד מדפנות השקית ושופכים לתבנית. מקשטים את העוף בלימונים חתוכים. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים שעה.
מקשטים בפרוסות לימון שהופכות לסוכריות באפייה - לאחר שעה מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות, מסירים את נייר הכסף ואופים עוד חצי שעה עד שהפולקעות מקבלות גוון שזוף ויפה.
- אוכלים עם תפוחי אדמה או אורז.
ערכים תזונתיים
קטגוריות
- אוכל איטלקי
- אוכל בולגרי
- אוכל מרוקאי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בשרית
- ארוחה חגיגית
- ארוחה מהירה
- ארוחה מושחתת
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת גורמה
- ארוחת שישי בערב
- ט"ו בשבט
- מנות עיקריות
- מתכוני חגים
- מתכוני עוף
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים לארוחה מפסקת
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לפסח
- מתכונים לשבת
- סוכות
- ראש השנה
- שישי טעים
- תבשילים
תגובות (25)
האם אפשר להוריד את העור? הילדים אומרים שכל הטעם נשאר בעור שאי אפשר לאכול אותו
העור הוא החלק בעל אחוזי השומן הגבוהים ביותר בעוף. לכן הוא גם הכי טעים (: אבל אפשר בהחלט להסיר אותו והטעמים ייספגו בעוף עצמו.