רקע עוף טוב - מהמשק לצלחת

שוקי עוף בתנור עם דבש, לימון, אורגנו ודברים טובים

מה מכינים לארוחת ערב שישי? עוף ב-5 דקות הכנה ומקסימום רושם וטעם. פולקעות (שוקיים) של עוף עם דבש, אורגנו, לימון, דבש ושום והטעם? בלי עין הרע, מושלם!
מה מכינים לארוחת ערב שישי? עוף ב-5 דקות הכנה ומקסימום רושם וטעם. פולקעות (שוקיים) של עוף עם דבש, אורגנו, לימון, דבש ושום והטעם? בלי עין הרע, מושלם!
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
13 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 5 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    289
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 288.8 קק״ל 1732.9 קק״ל
    פחמימות 200.8 גרם 1205.1 גרם
    שומן 204.5 גרם 1227.2 גרם
    נתרן 456.3 מ״ג 2737.8 מ״ג
    חלבון 196.6 גרם 1179.5 גרם
    סיבים תזונתיים 197.1 גרם 1182.7 גרם
    שומן רווי 197.3 גרם 1183.6 גרם
    כולסטרול 196.1 מ״ג 1176.4 מ״ג
    סידן 236.9 מ״ג 1421.4 מ״ג
    ברזל 196.9 מ״ג 1181.6 מ״ג
    אשלגן 270.3 מ״ג 1622.0 מ״ג
    אבץ 196.1 מ״ג 1176.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 5 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    289
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 288.8 קק״ל 1732.9 קק״ל
    פחמימות 200.8 גרם 1205.1 גרם
    שומן 204.5 גרם 1227.2 גרם
    נתרן 456.3 מ״ג 2737.8 מ״ג
    חלבון 196.6 גרם 1179.5 גרם
    סיבים תזונתיים 197.1 גרם 1182.7 גרם
    שומן רווי 197.3 גרם 1183.6 גרם
    כולסטרול 196.1 מ״ג 1176.4 מ״ג
    סידן 236.9 מ״ג 1421.4 מ״ג
    ברזל 196.9 מ״ג 1181.6 מ״ג
    אשלגן 270.3 מ״ג 1622.0 מ״ג
    אבץ 196.1 מ״ג 1176.7 מ״ג
    סגור

הקיץ הזה עובר עליי קשה. כל הקורונה הזו, הסגרים, המענקים, הנאומים וההפגנות וברקע ה”מה יהיה?”. אז מה עושים? משקים. האיש שאני אוהבת מושיט לי ברוחב לב את צינור המים שהוא שרביטו ומרשה לי להשקות את גינת התבלינים והפרחים הנהדרת שהוא שתל וטיפח על גג הבית שלנו.

naama-peled נעמה פלד
מתכופפת כדי לשמוע אתכם גדלים ומתחזקים…

אני משקה את הבזיליקום, הזעתר והאורגנו ומנסה לגייס שקט כשמעליי צווחים תוכי הדררה הירוקים שאין להם מושג שיש בעולם קורונה, אבל אולי ממעוף הציפור הם רואים גם רואים את כולנו יורדים מהפסים.

ועכשיו מה? עוף מחזק של קיץ, שיש בו את כל מה שהגוף צריך כדי להתחזק. יש בעוף הזה לימון, שום, אורגנו מהגינה שלנו ודבש נהדר של משק לין שהביא לי גל. הדבש מתובל בפלפל ואננס, הוא טיפונת חריף ובעיניי מוסיף מאוד. אם אין לכם, השתמשו בדבש רגיל, במייפל או בסילאן. הכל הולך.

עוף של קיץ אורגנו לימון דבש נעמה פלד

שקשקו הכל בשקית ותנו לכל הענין הזה לנוח עד שעתיים לפני הארוחה. העוף הזה מרשים, עם טעם באמת מיוחד והכי כייף שהוא כל כך מהיר להכנה שזה נותן לכם זמן לשבת לכם במרפסת או מול הטלוויזיה ולהרהר במצב או חס וחלילה לקרוא ספר טוב. אגב, יש לכם המלצה לספר משמח לב? תנו, תנו!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
13 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

משרה (רוטב)

קישוט


אופן הכנה

  1. מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה.
  2. מכניסים את שוקי העוף (הפולקעות) לשקית.
  3. שופכים לתוך השקית את המשרה, משקשקים קצת כדי שהעוף יצופה בחומרי המשרה ומכניסים למקרר. כמה זמן במקרר? כמה זמן שיש לכם. ניתן להכניס לחצי שעה, ניתן להכניס לכמה שעות או אפילו ללילה שלם. כמה שיותר הרי זה משובח.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. מצפים תבנית בנייר אפייה, עורכים את שוקי העוף בתבנית, לתוך השקית שופכים חצי כוס מים, משקשקים היטב עד שכל הרוטב יורד מדפנות השקית ושופכים לתבנית. מקשטים את העוף בלימונים חתוכים. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים שעה.

    עוף קיץ דבש אורגנו שום לימון
    מקשטים בפרוסות לימון שהופכות לסוכריות באפייה

  6. לאחר שעה מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות, מסירים את נייר הכסף ואופים עוד חצי שעה עד שהפולקעות מקבלות גוון שזוף ויפה.
  7. אוכלים עם תפוחי אדמה או אורז.
    עוף קיץ לימון אורגנו שום דבש נעמה פלד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שוקי עוף בתנור עם דבש, לימון, אורגנו ודברים טובים

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    חיים כהן
    Avatar
    8עינב ברוך

תגובות (29)

Avatar

    Avatar
    חן

    תגידו מה שתגידו, אבל המתכונים של נעמה הם הכי!

      Avatar
      Foody Foody

      לגמרי, אין על נעמה! 🙂

    Avatar
    גלי סבן

    האם אפשר להוריד את העור? הילדים אומרים שכל הטעם נשאר בעור שאי אפשר לאכול אותו

      Avatar
      Foody Foody

      העור הוא החלק בעל אחוזי השומן הגבוהים ביותר בעוף. לכן הוא גם הכי טעים (: אבל אפשר בהחלט להסיר אותו והטעמים ייספגו בעוף עצמו.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

תגיות