
שוקי עוף בתנור עם דבש, לימון, אורגנו ודברים טובים
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 288.8 קק״ל 1732.9 קק״לפחמימות 200.8 גרם 1205.1 גרםשומן 204.5 גרם 1227.2 גרםנתרן 456.3 מ״ג 2737.8 מ״גחלבון 196.6 גרם 1179.5 גרםסיבים תזונתיים 197.0 גרם 1182.0 גרםשומן רווי 197.3 גרם 1183.6 גרםכולסטרול 196.1 מ״ג 1176.4 מ״גסידן 226.3 מ״ג 1358.1 מ״גברזל 196.8 מ״ג 1181.0 מ״גאשלגן 246.9 מ״ג 1481.7 מ״גאבץ 196.1 מ״ג 1176.4 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 5 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות289
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 288.8 קק״ל 1732.9 קק״לפחמימות 200.8 גרם 1205.1 גרםשומן 204.5 גרם 1227.2 גרםנתרן 456.3 מ״ג 2737.8 מ״גחלבון 196.6 גרם 1179.5 גרםסיבים תזונתיים 197.0 גרם 1182.0 גרםשומן רווי 197.3 גרם 1183.6 גרםכולסטרול 196.1 מ״ג 1176.4 מ״גסידן 226.3 מ״ג 1358.1 מ״גברזל 196.8 מ״ג 1181.0 מ״גאשלגן 246.9 מ״ג 1481.7 מ״גאבץ 196.1 מ״ג 1176.4 מ״גסגור
הקיץ הזה עובר עליי קשה. כל הקורונה הזו, הסגרים, המענקים, הנאומים וההפגנות וברקע ה”מה יהיה?”. אז מה עושים? משקים. האיש שאני אוהבת מושיט לי ברוחב לב את צינור המים שהוא שרביטו ומרשה לי להשקות את גינת התבלינים והפרחים הנהדרת שהוא שתל וטיפח על גג הבית שלנו.

אני משקה את הבזיליקום, הזעתר והאורגנו ומנסה לגייס שקט כשמעליי צווחים תוכי הדררה הירוקים שאין להם מושג שיש בעולם קורונה, אבל אולי ממעוף הציפור הם רואים גם רואים את כולנו יורדים מהפסים.
ועכשיו מה? עוף מחזק של קיץ, שיש בו את כל מה שהגוף צריך כדי להתחזק. יש בעוף הזה לימון, שום, אורגנו מהגינה שלנו ודבש נהדר של משק לין שהביא לי גל. הדבש מתובל בפלפל ואננס, הוא טיפונת חריף ובעיניי מוסיף מאוד. אם אין לכם, השתמשו בדבש רגיל, במייפל או בסילאן. הכל הולך.
שקשקו הכל בשקית ותנו לכל הענין הזה לנוח עד שעתיים לפני הארוחה. העוף הזה מרשים, עם טעם באמת מיוחד והכי כייף שהוא כל כך מהיר להכנה שזה נותן לכם זמן לשבת לכם במרפסת או מול הטלוויזיה ולהרהר במצב או חס וחלילה לקרוא ספר טוב. אגב, יש לכם המלצה לספר משמח לב? תנו, תנו!
מרכיבים 9 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 289 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
ניתן להחליף בכל חלק של עוף שאוהבים
משרה (רוטב)
-
3 כפות גדושות דבש
-
5 כפות שמן זית
-
2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה
-
1 חופן אורגנו טריקצוץ. ניתן להשתמש באורגנו יבש אם אין או בתימין
-
1/2 כוס מיץ לימון
-
5 שיני שוםכתוש
-
1/2 כפית מלח דק
קישוט
-
1 לימוןלא קלוף, חתוך לפרוסות

אופן הכנה
- מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה.
- מכניסים את שוקי העוף (הפולקעות) לשקית.
- שופכים לתוך השקית את המשרה, משקשקים קצת כדי שהעוף יצופה בחומרי המשרה ומכניסים למקרר. כמה זמן במקרר? כמה זמן שיש לכם. ניתן להכניס לחצי שעה, ניתן להכניס לכמה שעות או אפילו ללילה שלם. כמה שיותר הרי זה משובח.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מצפים תבנית בנייר אפייה, עורכים את שוקי העוף בתבנית, לתוך השקית שופכים חצי כוס מים, משקשקים היטב עד שכל הרוטב יורד מדפנות השקית ושופכים לתבנית. מקשטים את העוף בלימונים חתוכים. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים שעה.
מקשטים בפרוסות לימון שהופכות לסוכריות באפייה - לאחר שעה מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות, מסירים את נייר הכסף ואופים עוד חצי שעה עד שהפולקעות מקבלות גוון שזוף ויפה.
- אוכלים עם תפוחי אדמה או אורז.
אופן הכנה
- מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה.
- מכניסים את שוקי העוף (הפולקעות) לשקית.
- שופכים לתוך השקית את המשרה, משקשקים קצת כדי שהעוף יצופה בחומרי המשרה ומכניסים למקרר. כמה זמן במקרר? כמה זמן שיש לכם. ניתן להכניס לחצי שעה, ניתן להכניס לכמה שעות או אפילו ללילה שלם. כמה שיותר הרי זה משובח.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מצפים תבנית בנייר אפייה, עורכים את שוקי העוף בתבנית, לתוך השקית שופכים חצי כוס מים, משקשקים היטב עד שכל הרוטב יורד מדפנות השקית ושופכים לתבנית. מקשטים את העוף בלימונים חתוכים. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים שעה.
- לאחר שעה מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות, מסירים את נייר הכסף ואופים עוד חצי שעה עד שהפולקעות מקבלות גוון שזוף ויפה.
- אוכלים עם תפוחי אדמה או אורז.
קטגוריות
- אוכל איטלקי
- אוכל בולגרי
- אוכל מרוקאי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בשרית
- ארוחה חגיגית
- ארוחה מהירה
- ארוחה מושחתת
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת גורמה
- ארוחת שישי בערב
- הקלאסיקות שלנו
- ט"ו בשבט
- מנות עיקריות
- מתכוני חגים
- מתכוני עוף
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים לארוחה מפסקת
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לפסח
- מתכונים לשבת
- סוכות
- עוף טוב - מהמשק לצלחת
- קסם של שבת
- ראש השנה
- שישי טעים
- תבשילים