זה הולך להיות להיט! עראייס מושלם בטוסטר! וואו!

יום העצמאות הזה הולך להיות שונה השנה, אבל נטע לויה דואגת שמי שאין לו מנגל בבית לא יפסיד עם מתכון מושלם לעראייס - פיתה קריספית ממולאת בקבב עסיסי
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

שני הדברים הכי ישראלים שיש, מאוחדים למנה אחת מושלמת. פיתה ממולאת בקבב עסיסי היא בדיוק מה שאתם צריכים ליום העצמאות הקרוב! למה, אתם שואלים? קודם כל כי זה טעים בטירוף. הטעמים והמיצים של הבשר נספגים בפיתה, שנהפכת לחצי קריספית ושחומה וחצי עסיסית וספוגה בטעמים משגעים.

בנוסף, יום העצמאות הקרוב לא הולך להיות יום עצמאות רגיל. בגלל המצב לא נוכל לצאת לחגוג ולעשות “על האש” עם המון חברים ומשפחה. אבל זה ממש לא אומר שאנחנו לא הולכים ליהנות ממנו!

המתכון הזה כל כך קל ופשוט להכנה, ואפילו לא תצטרכו להדליק את המנגל בשבילו. את העראייס הזה מכינים בטוסטר הביתי! כן כן, אותו טוסטר שאתם מכינים בו טוסטים כל יום. כי עראייס הוא בעצם מעין סוג של טוסט ממולא בבשר. אני חושבת אפילו שהעראייס יוצא הכי מוצלח בטוסטר מכל שיטות הבישול האחרות (“על האש”, על מחבת) מכיוון שהוא מקבל חום חזק ולחץ משני הכיוונים, אין צורך להפוך באמצע הבישול, וזה נותן לו קראסט פריך וצבע שחום משגע. כמובן שאם תרצו תוכלו להכין את המתכון הזה גם על מחבת פסים או במנגל.

אני אישית פחות חובבת של בשר טלה (שאיתו בדרך כלל מכינים עראייס) אז אני משתמשת בבקר טחון עם כמות יפה של שומן וזה יוצא חלום. תרגישו חופשי להשתמש בטלה טחון במקום אם אתם מעדיפים, או אפילו בתערובת של שניהם.

ממליצה לכם להגיש אותו עם סלט עגבניות וכוסברה עם מלא לימון, וטחינה ביתית בצד.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מניחים בקערה את הבשר הטחון, בצל, שום, פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור, כורכום, כמון וכף שמן זית.
  2. בעזרת הידיים מערבבים את התערובת, ממש לשים אותה כמו בצק במשך 3-4 דקות רצוף. הפעולה הזאת היא שנותנת מרקם של “קבב” ועוזרת לבשר להיצמד ו”להידבק” לפיתה.
  3. ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הבשר באופן שווה, ומהדקים היטב.

    ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הבשר באופן שווה. צילום: נטע לויה
    ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הבשר באופן שווה. צילום: נטע לויה

  4. משמנים את חצאי הפיתות בשמן זית משני הצצדים.
  5. מחממים טוסטר או מחבת פסים.
  6. אם מכינים בטוסטר- פשוט סוגרים את הטוסטר ונותנים לפיתות בערך 5-6 דקות עד שהן משחימות והבשר מתבשל.

    סוגרים את הטוסטר ונותנים לפיתות בערך 5-6 דקות עד שהן משחימות. צילום: נטע לויה
    סוגרים את הטוסטר ונותנים לפיתות בערך 5-6 דקות עד שהן משחימות. צילום: נטע לויה

  7. אם מכינים במחבת פסים - מחליפים צד אחרי 3-4 דקות בערך, כשהפיתות משחימות.

    עראייס בטוסטר. צילום: נטע לויה
    עראייס בטוסטר. צילום: נטע לויה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 639.5 קק״ל 2558.0 קק״ל
פחמימות 56.7 גרם 226.9 גרם
שומן 27.1 גרם 108.4 גרם
נתרן 1922.1 מ״ג 7688.2 מ״ג
חלבון 41.3 גרם 165.2 גרם
סיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.4 גרם
שומן רווי 9.5 גרם 37.8 גרם
כולסטרול 107.5 מ״ג 430.0 מ״ג
סידן 151.2 מ״ג 604.7 מ״ג
ברזל 6.9 מ״ג 27.7 מ״ג
אשלגן 729.1 מ״ג 2916.5 מ״ג
אבץ 7.4 מ״ג 29.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    מוריה ש

    במילה אחת-מושלם!!!

תגובה אחת

    Avatar
    Foody Foody

    וווואווו!! נראה מושלם. בא לנו

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody