באנר מתחם נינג'ה דסקטופ

זה הולך להיות להיט! עראייס מושלם בגריל! וואו!

יום העצמאות הזה הולך להיות שונה השנה, אבל נטע לויה דואגת שמי שאין לו מנגל בבית לא יפסיד עם מתכון מושלם לעראייס - פיתה קריספית ממולאת בקבב עסיסי
יום העצמאות הזה הולך להיות שונה השנה, אבל נטע לויה דואגת שמי שאין לו מנגל בבית לא יפסיד עם מתכון מושלם לעראייס - פיתה קריספית ממולאת בקבב עסיסי
  • נטע לויה
שמרו
כשר
65 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    602
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 602.0 קק״ל 2407.9 קק״ל
    פחמימות 57.3 גרם 229.2 גרם
    שומן 21.9 גרם 87.4 גרם
    נתרן 1505.4 מ״ג 6021.5 מ״ג
    חלבון 41.6 גרם 166.6 גרם
    סיבים תזונתיים 3.7 גרם 14.8 גרם
    שומן רווי 7.3 גרם 29.4 גרם
    כולסטרול 113.8 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 161.0 מ״ג 643.9 מ״ג
    ברזל 7.4 מ״ג 29.6 מ״ג
    אשלגן 695.8 מ״ג 2783.1 מ״ג
    אבץ 9.2 מ״ג 36.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    602
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 602.0 קק״ל 2407.9 קק״ל
    פחמימות 57.3 גרם 229.2 גרם
    שומן 21.9 גרם 87.4 גרם
    נתרן 1505.4 מ״ג 6021.5 מ״ג
    חלבון 41.6 גרם 166.6 גרם
    סיבים תזונתיים 3.7 גרם 14.8 גרם
    שומן רווי 7.3 גרם 29.4 גרם
    כולסטרול 113.8 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 161.0 מ״ג 643.9 מ״ג
    ברזל 7.4 מ״ג 29.6 מ״ג
    אשלגן 695.8 מ״ג 2783.1 מ״ג
    אבץ 9.2 מ״ג 36.8 מ״ג
    סגור

שני הדברים הכי ישראלים שיש, מאוחדים למנה אחת מושלמת. פיתה ממולאת בקבב עסיסי היא בדיוק מה שאתם צריכים ליום העצמאות הקרוב! למה, אתם שואלים? קודם כל כי זה טעים בטירוף. הטעמים והמיצים של הבשר נספגים בפיתה, שנהפכת לחצי קריספית ושחומה וחצי עסיסית וספוגה בטעמים משגעים.

בנוסף, יום העצמאות הקרוב לא הולך להיות יום עצמאות רגיל. בגלל המצב לא נוכל לצאת לחגוג ולעשות “על האש” עם המון חברים ומשפחה. אבל זה ממש לא אומר שאנחנו לא הולכים ליהנות ממנו!

המתכון הזה כל כך קל ופשוט להכנה, ואפילו לא תצטרכו להדליק את המנגל בשבילו. את העראייס הזה מכינים בטוסטר הביתי! כן כן, אותו טוסטר שאתם מכינים בו טוסטים כל יום. כי עראייס הוא בעצם מעין סוג של טוסט ממולא בבשר. אני חושבת אפילו שהעראייס יוצא הכי מוצלח בטוסטר מכל שיטות הבישול האחרות (“על האש”, על מחבת) מכיוון שהוא מקבל חום חזק ולחץ משני הכיוונים, אין צורך להפוך באמצע הבישול, וזה נותן לו קראסט פריך וצבע שחום משגע. כמובן שאם תרצו תוכלו להכין את המתכון הזה גם על מחבת פסים או במנגל.

אני אישית פחות חובבת של בשר טלה (שאיתו בדרך כלל מכינים עראייס) אז אני משתמשת בבקר טחון עם כמות יפה של שומן וזה יוצא חלום. תרגישו חופשי להשתמש בטלה טחון במקום אם אתם מעדיפים, או אפילו בתערובת של שניהם.

ממליצה לכם להגיש אותו עם סלט עגבניות וכוסברה עם מלא לימון, וטחינה ביתית בצד.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
בשר
נטע לויה
X

65 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מניחים בקערה את הבשר הטחון, בצל, שום, פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור, כורכום, כמון וכף שמן זית.
  2. בעזרת הידיים מערבבים את התערובת, ממש לשים אותה כמו בצק במשך 3-4 דקות רצוף. הפעולה הזאת היא שנותנת מרקם של “קבב” ועוזרת לבשר להיצמד ו”להידבק” לפיתה.
  3. ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הבשר באופן שווה, ומהדקים היטב.

    ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הבשר באופן שווה. צילום: נטע לויה
    ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הבשר באופן שווה. צילום: נטע לויה

  4. מדליקים את מכשיר הנינג’ה גריל, מכוונים על אופציה “גריל”, מכוונים ל-200 מעלות ל-30 דקות.
  5. ברגע שהמכשיר מצפצף ומודיע שפלטת הגריל חמה, מניחים את חצאי הפיתות על פלטת הגריל כך שהבשר מונח על הפלטה החמה.
  6. לאחר 20 דקות הופכים את הפיתות על צידן בעזרת מלקחיים ל-5 דקות מכל צד.
    עראייס בטוסטר. צילום: נטע לויה
    עראייס בגריל. צילום: נטע לויה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
זה הולך להיות להיט! עראייס מושלם בגריל! וואו!

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    מוריה ש

    במילה אחת-מושלם!!!

תגובות (24)

Avatar

    Avatar
    רותי

    מתי מורחים שמן זית על הפיתות?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי רותי, מורחים שמן לפני השימוש בגריל

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

תגיות