עננים עננים בעיניי: לחמניות גבינה רכות רכות
מתכון ללחמניות גבינה שהן רכות רכות, בזכות תוספת מדהימה של דבש בבצק. הן קצת מתוקות, במילוי מעולה של גבינות מלוחות ובמרקם עננים
מתכון ללחמניות גבינה שהן רכות רכות, בזכות תוספת מדהימה של דבש בבצק. הן קצת מתוקות, במילוי מעולה של גבינות מלוחות ובמרקם עננים
- ניצן סוסיד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 217.3 קק״ל 5431.3 קק״לפחמימות 34.8 גרם 869.2 גרםשומן 4.5 גרם 111.3 גרםנתרן 1104.7 מ״ג 27618.7 מ״גחלבון 8.8 גרם 220.8 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 38.8 גרםשומן רווי 1.5 גרם 36.6 גרםכולסטרול 52.0 מ״ג 1300.6 מ״גסידן 46.3 מ״ג 1156.4 מ״גברזל 0.9 מ״ג 21.4 מ״גאשלגן 87.1 מ״ג 2178.2 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 18.4 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה שעהכולל 3 שעות ו-20 דק׳
-
קלוריות217
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 217.3 קק״ל 5431.3 קק״לפחמימות 34.8 גרם 869.2 גרםשומן 4.5 גרם 111.3 גרםנתרן 1104.7 מ״ג 27618.7 מ״גחלבון 8.8 גרם 220.8 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 38.8 גרםשומן רווי 1.5 גרם 36.6 גרםכולסטרול 52.0 מ״ג 1300.6 מ״גסידן 46.3 מ״ג 1156.4 מ״גברזל 0.9 מ״ג 21.4 מ״גאשלגן 87.1 מ״ג 2178.2 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 18.4 מ״גסגור
לחמניות ממולאות רכות בטירוף ובשילוב מילוי גבינות ובצק מיוחד בתוספת דבש ושמן זית שיוצר שידוך משמיים. מדובר במתכון שאסור לפספס ושתדעו שהלחמניות עוברות הקפאה מעולה! ניתן להקפיאן לפני האפייה, להפשיר, להתפיח ולאפות, או לאפות ולהקפיא כך שאפשר להוציא אותן מהפריזר, לחמם קצת במיקרו ולזלול!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 3 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 217 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
2 כפות שמרים יבשים
-
1 כף מלח דק
-
2 ביצים L
-
1/2 כוס תרסיס שמן זית
-
2 כוסות מים
-
1/4 כוס דבשיד מרדכי
מילוי גבינות
-
250 גרם גבינה לבנה 5%
-
100 גרם גבינת מוצרלהמגורדת
-
100 גרם גבינה בולגריתמפוררת
-
1 ביצה L
-
2 כפות סולת
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר את הקמח, השמרים והמלח ומערבבים באמצעות כף. לאחר מכן, מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים באמצעות וו לישה במשך 5 דקות.
- משמנים קערה בתרסיס שמן זית ‘יד מרדכי’ ומעבירים את הבצק לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד להתפחה במשך כשעה.
- מכינים את המילוי: מערבבים יחד את כל המרכיבים, הגבינה הלבנה, גבינת המוצרלה המגורדת, גבינת הבולגרית המגורדת, הביצה והסולת.
- לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו ל-25 חתיכות שוות (75 גרם כל אחת).
- לוקחים חתיכה של בצק מותחים מעט בידיים, ממלאים בכפית מהמילוי, וסוגרים.
- מסדרים את כדורי הבצק הממולאים בתבנית ומתפיחים במשך שעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים את הכדורים בביצה ומפזרים מעליהם שומשום, קצח ומעט מלח אטלנטי.
- אופים במשך 20 דקות, עד שהלחמניות זהובות ויפות. שימו לב, ניתן גם להקפיא ולהגיש לאחר מכן.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר את הקמח, השמרים והמלח ומערבבים באמצעות כף. לאחר מכן, מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים באמצעות וו לישה במשך 5 דקות.
- משמנים קערה בתרסיס שמן זית ‘יד מרדכי’ ומעבירים את הבצק לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד להתפחה במשך כשעה.
- מכינים את המילוי: מערבבים יחד את כל המרכיבים, הגבינה הלבנה, גבינת המוצרלה המגורדת, גבינת הבולגרית המגורדת, הביצה והסולת.
- לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו ל-25 חתיכות שוות (75 גרם כל אחת).
- לוקחים חתיכה של בצק מותחים מעט בידיים, ממלאים בכפית מהמילוי, וסוגרים.
- מסדרים את כדורי הבצק הממולאים בתבנית ומתפיחים במשך שעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים את הכדורים בביצה ומפזרים מעליהם שומשום, קצח ומעט מלח אטלנטי.
- אופים במשך 20 דקות, עד שהלחמניות זהובות ויפות. שימו לב, ניתן גם להקפיא ולהגיש לאחר מכן.
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
היי, האם ניתן לוותר על מילוי הגבינה? פשוט לאפות כלחמניות?
ניתן, אך אם את מעוניינת בלחמניות פשוטות – יש מתכונים אחרים באתר. זהו מתכון ייחודי ללחמניות גבינה 🙂
היי,