ערוגות התות של אסי – עוגיות תותים ושקדים ללא גלוטן
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 57.4 קק״ל 917.9 קק״לפחמימות 8.8 גרם 140.8 גרםשומן 2.2 גרם 36.0 גרםנתרן 61.0 מ״ג 975.3 מ״גחלבון 0.6 גרם 9.8 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 2.0 גרםשומן רווי 1.6 גרם 26.3 גרםכולסטרול 18.5 מ״ג 295.4 מ״גסידן 3.2 מ״ג 50.5 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.5 מ״גאשלגן 14.0 מ״ג 223.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.9 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות57
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 57.4 קק״ל 917.9 קק״לפחמימות 8.8 גרם 140.8 גרםשומן 2.2 גרם 36.0 גרםנתרן 61.0 מ״ג 975.3 מ״גחלבון 0.6 גרם 9.8 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 2.0 גרםשומן רווי 1.6 גרם 26.3 גרםכולסטרול 18.5 מ״ג 295.4 מ״גסידן 3.2 מ״ג 50.5 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.5 מ״גאשלגן 14.0 מ״ג 223.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.9 מ״גסגור
תותים מי לא אוהב תותים, תותים הם מתנת האל. תותים הם בין הפירות היפים עלי אדמות.
האם יצא לכם פעם לעשות היכרות עם תות? היכרות והצצה על כל גווניו וצבעיו של התות, הסתכלות מעמיקה על מרקמיו ועל הפרטים שהוא מכיל.
בתחילת דרכי כאמא התחלתי להסתכל על כל פרי וירק קצת אחרת, על המרקם שלהם על האופי שלהם ועל כמה הם מלאים באושר ועושר.
תות בעל קליפה אדומה ובוהקת אותה מנקדים גרעיני זהב קטנטנים ולראשו יש כתר ירוק מלא בחיות ורעננות, כאשר נותנים בו ביס מתגלה הבשר של התות שכולו לבן וורוד מלא בעסיסיות ורכות. ובמרכזו של התות יש חלל שמכיל את הארומה המופלאה ביותר. הרגע בו עשיתי היכרות עם תות, היכרות אמיתית ועמוקה היה רגע מכונן בחיי רגע בו הבנתי למה הוא המלך של פירות החורף וכמה מתנות מהטבע יש בתכשיט כל כך קטן, מתוק ויפה.
מיכאל, בני בן השנתיים אוהב תותים אהבה גדולה, הם היו הפרי האהוב עליו מהרגע בו הוא טעם אותם. מאז בכל רגע נתון התותים הם הפרי המרכזי אצלנו בבית ואנחנו עושים איתם כל דבר שעולה לנו בראש החל מסלטים, עד ריבות, עוגות ועוגיות.
יש עוגיות שמתרחש בהן קסם ששובה את הלבבות של כולם, הן רק יוצאות מהתנור והריח שלהן מרקד באף. כולם רצים אל המטבח ומכרסמים עוגיות נימוחות ורכות מעל תבנית האפייה.
עוגיות התות שלי הן השמש של החורף, הן מחממות כל נים בגוף והופכות כל אחד להכי מאושר שיש.
מעטה השקדים הפריך שעוטף כל קוביית תות מקורמלת מטריף את החך של כולם.
המנגינה של העוגיות הללו היא מנגינת לבבות, מרגשת ומתוקה.
השילוב מקרמים בהן והלחות האינסופית שלהן הופך אותן לעוגיות הבית שלנו וגם שהכי גשום בחוץ כשהן בבית השמש זורחת ומלאה בכל הטוב שבעולם.
כמה דקות קטנטנות של עבודה והשמש תזרח אצלכם בסלון, גם כשגשום וסוער בחוץ.
עד אז קחו לכם תות, תעשו היכרות מעמיקה איתו ותטרפו אותו נשבעת שהוא יהיה יותר טעים ומתוק אחר כך 🙂
ימי תות מאושרים
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 57 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כפות שמן קוקוסאו שמן זית
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 ביצה L
-
1/2 כפית תמצית וניללא חובה
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 3/4 כוסות קמח שקדים
-
1/4 כוס קורנפלור
-
1/4 כפית מלח דק
-
7 תותים בינונייםנקיים מעוקץ וחתוכים לקוביות קטנות
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו, מרפדים בנייר אפיה תבנית תנור סטנדרטית.
- חותכים את התותים לקוביות קטנות ומניחים את הקוביות על נייר סופג בכדי שיגירו נוזלים.
- שמים בקערה שמן קוקוס, סוכר, ביצה ותמצית וניל, טורפים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת חלקה ובהירה.
- בקערה אחרת מערבבים קמח שקדים, קורנפלור ואבקת סודה לשתייה. מאחדים בין התערובת הרטובה לתערובת היבשה לעיסה אחידה ודביקה.
- מוסיפים את קוביות התותים ומערבבים אותם בעדינות לתוך העיסה, נזהרים שלא למעוך את קוביות התות.
- בעזרת כף גלידה או 2 כפות מסדרים עיגולים של בלילה בתבנית האפייה. משאירים מרווחים בין עוגיה לעוגיה.
- בעזרת היד משטחים מעט את עיגולי העוגיות.
- אופים 10-12 דקות, העוגיות תהיינה מעט רכות וסדוקות, השוליים שלהן תהיינה מעט יבשות וקשות לעומת המרכז. כך נדע שהעוגיות מוכנות.
- שימו לב, העוגיות מתייצבות רק לאחר צינון קל, הן מעט רכות כאשר מוציאים אותן מהתנור.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו, מרפדים בנייר אפיה תבנית תנור סטנדרטית.
- חותכים את התותים לקוביות קטנות ומניחים את הקוביות על נייר סופג בכדי שיגירו נוזלים.
- שמים בקערה שמן קוקוס, סוכר, ביצה ותמצית וניל, טורפים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת חלקה ובהירה.
- בקערה אחרת מערבבים קמח שקדים, קורנפלור ואבקת סודה לשתייה. מאחדים בין התערובת הרטובה לתערובת היבשה לעיסה אחידה ודביקה.
- מוסיפים את קוביות התותים ומערבבים אותם בעדינות לתוך העיסה, נזהרים שלא למעוך את קוביות התות.
- בעזרת כף גלידה או 2 כפות מסדרים עיגולים של בלילה בתבנית האפייה. משאירים מרווחים בין עוגיה לעוגיה.
- בעזרת היד משטחים מעט את עיגולי העוגיות.
- אופים 10-12 דקות, העוגיות תהיינה מעט רכות וסדוקות, השוליים שלהן תהיינה מעט יבשות וקשות לעומת המרכז. כך נדע שהעוגיות מוכנות.
- שימו לב, העוגיות מתייצבות רק לאחר צינון קל, הן מעט רכות כאשר מוציאים אותן מהתנור.
הערות
- ניתן להחליף את הסוכר בסוכר קנים אורגני
- ממליצה לאכול בסמוך להכנה, ככל שנשמור אותן יותר זמן הן יאבדו מהקריספיות שלהן
- ניתן לוותר על המלח אם אתם פחות מתחברים
- ניתן להקפיא את כדורי הבצק לפני האפיה, וכשרוצים עוגיות טריות להוציא מהמקפיא לסדר בתבנית ולאפות 15 דקות על 180 מעלות
הערות
- ניתן להחליף את הסוכר בסוכר קנים אורגני
- ממליצה לאכול בסמוך להכנה, ככל שנשמור אותן יותר זמן הן יאבדו מהקריספיות שלהן
- ניתן לוותר על המלח אם אתם פחות מתחברים
- ניתן להקפיא את כדורי הבצק לפני האפיה, וכשרוצים עוגיות טריות להוציא מהמקפיא לסדר בתבנית ולאפות 15 דקות על 180 מעלות