ערוגות התות של אסי – עוגיות תותים ושקדים ללא גלוטן

תותים הופכים כמעט כל קינוח למושלם, אבל חשבתם פעם להכין עוגיות תות? אסי רוז מכינה עוגיות תותים ושקדים ללא גלוטן שיטריפו את החך שלכם
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

תותים מי לא אוהב תותים, תותים הם מתנת האל. תותים הם בין הפירות היפים עלי אדמות.

האם יצא לכם פעם לעשות היכרות עם תות? היכרות והצצה על כל גווניו וצבעיו של התות, הסתכלות מעמיקה על מרקמיו ועל הפרטים שהוא מכיל.

בתחילת דרכי כאמא התחלתי להסתכל על כל פרי וירק קצת אחרת, על המרקם שלהם על האופי שלהם ועל כמה הם מלאים באושר ועושר.

תות בעל קליפה אדומה ובוהקת אותה מנקדים גרעיני זהב קטנטנים ולראשו יש כתר ירוק מלא בחיות ורעננות, כאשר נותנים בו ביס מתגלה הבשר של התות שכולו לבן וורוד מלא בעסיסיות ורכות. ובמרכזו של התות יש חלל שמכיל את הארומה המופלאה ביותר. הרגע בו עשיתי היכרות עם תות, היכרות אמיתית ועמוקה היה רגע מכונן בחיי רגע בו הבנתי למה הוא המלך של פירות החורף וכמה מתנות מהטבע יש בתכשיט כל כך קטן, מתוק ויפה.

מיכאל, בני בן השנתיים אוהב תותים אהבה גדולה, הם היו הפרי האהוב עליו מהרגע בו הוא טעם אותם. מאז בכל רגע נתון התותים הם הפרי המרכזי אצלנו בבית ואנחנו עושים איתם כל דבר שעולה לנו בראש החל מסלטים, עד ריבות, עוגות ועוגיות.

יש עוגיות שמתרחש בהן קסם ששובה את הלבבות של כולם, הן רק יוצאות מהתנור והריח שלהן מרקד באף. כולם רצים אל המטבח ומכרסמים עוגיות נימוחות ורכות מעל תבנית האפייה.

עוגיות התות שלי הן השמש של החורף, הן מחממות כל נים בגוף והופכות כל אחד להכי מאושר שיש.

מעטה השקדים הפריך שעוטף כל קוביית תות מקורמלת מטריף את החך של כולם.

המנגינה של העוגיות הללו היא מנגינת לבבות, מרגשת ומתוקה.

השילוב מקרמים בהן והלחות האינסופית שלהן הופך אותן לעוגיות הבית שלנו וגם שהכי גשום בחוץ כשהן בבית השמש זורחת ומלאה בכל הטוב שבעולם.

כמה דקות קטנטנות של עבודה והשמש תזרח אצלכם בסלון, גם כשגשום וסוער בחוץ.

עד אז קחו לכם תות, תעשו היכרות מעמיקה איתו ותטרפו אותו נשבעת שהוא יהיה יותר טעים ומתוק אחר כך 🙂

ימי תות מאושרים

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו, מרפדים בנייר אפיה תבנית תנור סטנדרטית.
  2. חותכים את התותים לקוביות קטנות ומניחים את הקוביות על נייר סופג בכדי שיגירו נוזלים. 
  3. שמים בקערה שמן קוקוס, סוכר, ביצה ותמצית וניל, טורפים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת חלקה ובהירה.
  4. בקערה אחרת מערבבים קמח שקדים, קורנפלור ואבקת סודה לשתייה. מאחדים בין התערובת הרטובה לתערובת היבשה לעיסה אחידה ודביקה. 
  5. מוסיפים את קוביות התותים ומערבבים אותם בעדינות לתוך העיסה, נזהרים שלא למעוך את קוביות התות. 
  6. בעזרת כף גלידה או 2 כפות מסדרים עיגולים של בלילה בתבנית האפייה. משאירים מרווחים בין עוגיה לעוגיה. 
  7. בעזרת היד משטחים מעט את עיגולי העוגיות.
  8. אופים 10-12 דקות, העוגיות תהיינה מעט רכות וסדוקות, השוליים שלהן תהיינה מעט יבשות וקשות לעומת המרכז. כך נדע שהעוגיות מוכנות. 
  9. שימו לב, העוגיות מתייצבות רק לאחר צינון קל, הן מעט רכות כאשר מוציאים אותן מהתנור.
תתכוננו להטריף את החך שלכם
תתכוננו להטריף את החך שלכם

הערות

  • ניתן להחליף את הסוכר בסוכר קנים אורגני
  • ממליצה לאכול בסמוך להכנה, ככל שנשמור אותן יותר זמן הן יאבדו מהקריספיות שלהן
  • ניתן לוותר על המלח אם אתם פחות מתחברים
  • ניתן להקפיא את כדורי הבצק לפני האפיה, וכשרוצים עוגיות טריות להוציא מהמקפיא לסדר בתבנית ולאפות 15 דקות על 180 מעלות

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 16 מנות
קלוריות 56.1 קק״ל 898.3 קק״ל
פחמימות 8.8 גרם 140.7 גרם
שומן 2.1 גרם 34.3 גרם
נתרן 54.0 מ״ג 864.7 מ״ג
חלבון 0.5 גרם 8.5 גרם
סיבים תזונתיים 0.1 גרם 2.0 גרם
שומן רווי 1.6 גרם 26.0 גרם
כולסטרול 15.9 מ״ג 253.8 מ״ג
סידן 3.0 מ״ג 47.3 מ״ג
ברזל 0.1 מ״ג 1.7 מ״ג
אשלגן 13.5 מ״ג 215.8 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (7)

    Avatar
    עירית דידי זאבי

    ניתן להשתמש בקמח רגיל? מה הכמות שתתאים?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר להשתמש בקמח רגיל במקום בקמח שקדים ואז מומלץ להמיר את קמח השקדים והקורנפלור לקמח רגיל, כלומר 2 כוסות קמח סכ”ה למתכון. בהצלחה (:

      Avatar
      Foody Foody

      תודה רבה!

    Avatar
    טל

    נראה מהמם! במה ניתן להחליף את הביצה על מנת שיהיה טבעוני?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר להחליף את הביצה ברסק תפוחים או במעט טחינה (רק כדי “להדביק” קצת את יתר המצרכים יחד). בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody