פאד תאי עוף וירקות של אושר אידלמן
- אושר אידלמן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 418.2 קק״ל 836.5 קק״לפחמימות 36.7 גרם 73.4 גרםשומן 21.8 גרם 43.5 גרםנתרן 654.1 מ״ג 1308.2 מ״גחלבון 25.1 גרם 50.3 גרםסיבים תזונתיים 8.2 גרם 16.5 גרםשומן רווי 2.3 גרם 4.5 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 295.4 מ״גסידן 163.8 מ״ג 327.6 מ״גברזל 2.8 מ״ג 5.7 מ״גאשלגן 733.9 מ״ג 1467.9 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 1.5 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
קלוריות418
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 418.2 קק״ל 836.5 קק״לפחמימות 36.7 גרם 73.4 גרםשומן 21.8 גרם 43.5 גרםנתרן 654.1 מ״ג 1308.2 מ״גחלבון 25.1 גרם 50.3 גרםסיבים תזונתיים 8.2 גרם 16.5 גרםשומן רווי 2.3 גרם 4.5 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 295.4 מ״גסידן 163.8 מ״ג 327.6 מ״גברזל 2.8 מ״ג 5.7 מ״גאשלגן 733.9 מ״ג 1467.9 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 1.5 מ״גסגור
למה בעצם שלא נכין פאד תאי בבית? ככה נשלוט בכמויות הסוכר והמלח שמפמפמים לנו במסעדות. לקחתי את מנת הרחוב התאילנדית שאכלתי כל כך הרבה פעמים בטיוליי במזרח, והכנסתי אותה למטבח הישראלי הביתי.
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות 418 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
פאד תאי
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 ביצה L
-
100 גרם חזה עוף שלם
-
50 גרם אטריות אורז בעובי 3 מ”ממזרח מערב
-
1/4 כרוב לבן בינוני
-
1 גזר בינוני
-
1 כוס נבטים סיניים
-
2 גבעולי בצל ירוק
רוטב
-
4 כפות רוטב פאד תאימזרח מערב
-
1 כף רכז תמרהינדימזרח מערב
-
1 כפית רוטב דגיםמזרח מערב
-
3 כפות מים
-
1 קורט סוכר לבן
הגשה
-
1 כף בוטנים קלויים
-
1 ליים בינוני
-
1 גבעול בצל ירוק
אופן הכנה
- על קרש חיתוך חותכים את העוף לרצועות.
- משרים את האטריות במים לשעתיים ומסננים.
- פורסים דק את הכרוב, מגרדים את הגזר על פומפייה, קוצצים את הבצל הירוק והבוטנים.
- מערבבים יחד את רכיבי הרוטב.
- מחממים את השמן במחבת ושוברים את הביצה.
- טורפים את הביצה עם כף העץ, ולאחר דקה מוסיפים את העוף. מקפיצים 2 דקות נוספות תוך ערבוב.
- מוסיפים את אטריות האורז והרוטב וממשיכים לבשל תוך ערבוב תמידי כ-2-3 דקות.
- מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לבשל תוך ערבוב 2 דקות נוספות (מוסיפים מעט מים אם צריך).
- מעבירים את תכולת המחבת לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הבוטנים, פלחי הליים, הנבטים, הבצל הירוק ומגישים.
אופן הכנה
- על קרש חיתוך חותכים את העוף לרצועות.
- משרים את האטריות במים לשעתיים ומסננים.
- פורסים דק את הכרוב, מגרדים את הגזר על פומפייה, קוצצים את הבצל הירוק והבוטנים.
- מערבבים יחד את רכיבי הרוטב.
- מחממים את השמן במחבת ושוברים את הביצה.
- טורפים את הביצה עם כף העץ, ולאחר דקה מוסיפים את העוף. מקפיצים 2 דקות נוספות תוך ערבוב.
- מוסיפים את אטריות האורז והרוטב וממשיכים לבשל תוך ערבוב תמידי כ-2-3 דקות.
- מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לבשל תוך ערבוב 2 דקות נוספות (מוסיפים מעט מים אם צריך).
- מעבירים את תכולת המחבת לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הבוטנים, פלחי הליים, הנבטים, הבצל הירוק ומגישים.
תגובות (16)
איך נשלוט בכמויות הסוכר והמלח, אם משתמשים ברוטב פאד תאי מעובד שמכיל כמויות גבוהות של סוכר ונתרן????
היי רחל, במסעדות שמים עוד יותר רוטב, סוכר ומלח. כאן תוכלי לבחור לשים פחות רוטב על המנה שלך ולשלוט בכמויות אלה. אפשר כמובן גם להכין מנות אחרות
הרוטב פאד תאי חריף מאוד וקורט סוכר לא הפחית את החריפות ולכן שמתי הרבה סוכר והטעמים לא היו מאוזנים. עזרההההה