-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 570.3 קק״ל 4562.2 קק״לפחמימות 54.5 גרם 435.9 גרםשומן 35.8 גרם 286.6 גרםנתרן 75.2 מ״ג 601.5 מ״גחלבון 8.6 גרם 68.7 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 35.1 גרםשומן רווי 20.7 גרם 165.6 גרםכולסטרול 53.3 מ״ג 426.0 מ״גסידן 33.5 מ״ג 268.0 מ״גברזל 2.4 מ״ג 19.2 מ״גאשלגן 193.2 מ״ג 1545.8 מ״גאבץ 3.3 מ״ג 26.4 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 8 שעות ו-40 דק׳
-
קלוריות570
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 570.3 קק״ל 4562.2 קק״לפחמימות 54.5 גרם 435.9 גרםשומן 35.8 גרם 286.6 גרםנתרן 75.2 מ״ג 601.5 מ״גחלבון 8.6 גרם 68.7 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 35.1 גרםשומן רווי 20.7 גרם 165.6 גרםכולסטרול 53.3 מ״ג 426.0 מ״גסידן 33.5 מ״ג 268.0 מ״גברזל 2.4 מ״ג 19.2 מ״גאשלגן 193.2 מ״ג 1545.8 מ״גאבץ 3.3 מ״ג 26.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 8 שעות ו-40 דק׳ | קלוריות 570 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
קלתית
-
2 1/2 כוסות גרנולה מוכנה
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
100 גרם חמאה
-
1 חלמון L
מלית
-
500גרם או 2 מיכלים גבינת שמנת
-
5כפות או 60 גרם סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- מחממים את התור ל-180 מעלות ומשמנים קלות את תבנית האפייה.
- מכינים את הקלתית: ממיסים את החמאה במיקרוגל או בסיר קטן על הכיריים.
- שמים בקערה גדולה את הגרנולה, הסוכר, החמאה המומסת והחלמון ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- מעבירים לתבנית, מהדקים היטב לתחתית ויוצרים שוליים בגובה 2 ס”מ.
- מעבירים לתנור ואופים 10-12 דקות, עד שהקלתית יציבה וזהובה. מוציאים מהתנור. מצננים עד שהקלתית מתקררת.
- מכינים את המלית: שמים את היוגורט והגבינות בקערת מיקסר עם וו מטרפה, מוסיפים את הסוכר ואת תמצית הווניל ומקציפים 1-2 דקות, עד שמתקבל קרם חלק.
- יוצקים את המלית לתוך הקלתית, מכסים ומאחסנים במקרר 8 שעות לפחות, עד שהמלית מתייצבת היטב.
- מחלצים את הטארט מהתבנית. מסדרים למעלה את הפירות, יוצקים את הדבש ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התור ל-180 מעלות ומשמנים קלות את תבנית האפייה.
- מכינים את הקלתית: ממיסים את החמאה במיקרוגל או בסיר קטן על הכיריים.
- שמים בקערה גדולה את הגרנולה, הסוכר, החמאה המומסת והחלמון ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- מעבירים לתבנית, מהדקים היטב לתחתית ויוצרים שוליים בגובה 2 ס”מ.
- מעבירים לתנור ואופים 10-12 דקות, עד שהקלתית יציבה וזהובה. מוציאים מהתנור. מצננים עד שהקלתית מתקררת.
- מכינים את המלית: שמים את היוגורט והגבינות בקערת מיקסר עם וו מטרפה, מוסיפים את הסוכר ואת תמצית הווניל ומקציפים 1-2 דקות, עד שמתקבל קרם חלק.
- יוצקים את המלית לתוך הקלתית, מכסים ומאחסנים במקרר 8 שעות לפחות, עד שהמלית מתייצבת היטב.
- מחלצים את הטארט מהתבנית. מסדרים למעלה את הפירות, יוצקים את הדבש ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן