פאי רועים חלבי, מרשים וחגיגי עם פטריות ובצלים!
פאי רועים לא חייב להיות בשרי! תומר אומנסקי מביא לכם פאי רועים חלבי ומושלם, עם שכבות של בצלים, פטריות ופירה רך ועשיר!
פאי רועים לא חייב להיות בשרי! תומר אומנסקי מביא לכם פאי רועים חלבי ומושלם, עם שכבות של בצלים, פטריות ופירה רך ועשיר!
- תומר אומנסקי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 288.1 קק״ל 1728.7 קק״לפחמימות 4.0 גרם 24.3 גרםשומן 26.2 גרם 157.4 גרםנתרן 1231.2 מ״ג 7387.3 מ״גחלבון 9.7 גרם 58.0 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 15.8 גרם 94.7 גרםכולסטרול 144.5 מ״ג 866.8 מ״גסידן 152.5 מ״ג 915.0 מ״גברזל 0.4 מ״ג 2.3 מ״גאשלגן 44.1 מ״ג 264.4 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.4 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-10 דק׳
-
קלוריות288
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 288.1 קק״ל 1728.7 קק״לפחמימות 4.0 גרם 24.3 גרםשומן 26.2 גרם 157.4 גרםנתרן 1231.2 מ״ג 7387.3 מ״גחלבון 9.7 גרם 58.0 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 15.8 גרם 94.7 גרםכולסטרול 144.5 מ״ג 866.8 מ״גסידן 152.5 מ״ג 915.0 מ״גברזל 0.4 מ״ג 2.3 מ״גאשלגן 44.1 מ״ג 264.4 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.4 מ״גסגור
תומר אומנסקי מציג: פאי רועים חלבי ומרשים עם טעמים עמוקים אך רכים שנוצרים מהשילוב של הבצלים, הפטריות ופירה תפוחי האדמה. הפאי מושלם לבראנץ’, ארוחת שבועות או כל ארוחה חלבית חגיגית שאתם רוצים להגיש בה תוספת משודרגת שהיא גם מנה עיקרית!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-10 דק׳ | קלוריות 288 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
תערובת פטריות ובצל
-
4 יחידות בצליםלבנים גדולים
-
4 סלסילות פטריות שמפיניוןאו פורטבלו, טריות
-
4 שיני שוםכתושות
-
1 כפית מלח דק
-
קורט פלפל שחור גרוס
-
קורט אגוז מוסקטטחון
-
250 מ"ל שמנת לבישול יטבתה 15%
תערובת פירה ופרמז'ן
-
12 יחידות תפוחי אדמה לאפייה ובישול
-
100 גרם חמאה
-
100 גרם גבינת פרמזןמגורדת
-
2 ביצים L
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
קישוט
-
או בולגרית או פירורי לחם
אופן הכנה
- מכינים את תערובת הבצל והפטריות: פורסים את הבצלים לרצועות ואת הפטריות לרבעים.
- מחממים במחבת גדולה כרבע כוס שמן ומטגנים בה את הבצלים והפטריות עד להזהבה ואידוי של מרבית הנוזלים.
- מתבלים את הבצלים והפטריות במלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ושום ומערבבים היטב. מוסיפים 250 מ”ל שמנת לבישול ומבשלים כ-5 דקות, עד לצמצום.
- מכינים את תערובת תפוחי האדמה והפרמז’ן: מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לארבעה חלקים. מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים ומלח במשך 30-40 דקות, עד לריכוך.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מסננים את תפוחי האדמה מהמים, מעבירים לקערה ומועכים אותם לפירה. מוסיפים את החמאה, גבינת הפרמז’ן, המלח, הפלפל השחור והביצים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- משמנים היטב תבנית עגולה מזכוכית, מוזגים פנימה את מסת הפטריות והבצל ומשטחים. מורחים מעל המסה את תערובת תפוחי האדמה והפרמז’ן ויוצרים דוגמה עם מזלג לאורך התבנית.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 40 דקות. לקראת סוף האפייה ניתן לפזר גבינה צהובה, בולגרית או פירורי לחם ולהחזיר לאפייה של 5 דקות נוספות.
אופן הכנה
- מכינים את תערובת הבצל והפטריות: פורסים את הבצלים לרצועות ואת הפטריות לרבעים.
- מחממים במחבת גדולה כרבע כוס שמן ומטגנים בה את הבצלים והפטריות עד להזהבה ואידוי של מרבית הנוזלים.
- מתבלים את הבצלים והפטריות במלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ושום ומערבבים היטב. מוסיפים 250 מ”ל שמנת לבישול ומבשלים כ-5 דקות, עד לצמצום.
- מכינים את תערובת תפוחי האדמה והפרמז’ן: מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לארבעה חלקים. מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים ומלח במשך 30-40 דקות, עד לריכוך.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מסננים את תפוחי האדמה מהמים, מעבירים לקערה ומועכים אותם לפירה. מוסיפים את החמאה, גבינת הפרמז’ן, המלח, הפלפל השחור והביצים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- משמנים היטב תבנית עגולה מזכוכית, מוזגים פנימה את מסת הפטריות והבצל ומשטחים. מורחים מעל המסה את תערובת תפוחי האדמה והפרמז’ן ויוצרים דוגמה עם מזלג לאורך התבנית.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 40 דקות. לקראת סוף האפייה ניתן לפזר גבינה צהובה, בולגרית או פירורי לחם ולהחזיר לאפייה של 5 דקות נוספות.
הערות
- ניתן להוסיף למלית פלפלים קלויים, קוביות בטטה אפויות, קישואים וכו'.
- ניתן להחליף את הפרמז'ן בגבינת פקורינו או מנצ'גו.
הערות
- ניתן להוסיף למלית פלפלים קלויים, קוביות בטטה אפויות, קישואים וכו'.
- ניתן להחליף את הפרמז'ן בגבינת פקורינו או מנצ'גו.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
ואוו יצא מושלםםם, המון מחמאות😊