פאי תפוחים אישי מבצק פילו

נטלי לוין מכינה פאי תפוחים אישי מבצק פילו עם מלית תפוחים מבושמת בקינמון. מתכון מהיר וקל הכנה שאפשר להכין רגע לפניי שהאורחים מגיעים
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

מלית

בצק

אופן הכנה

  1. מכינים את מלית התפוחיםקולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות.
  2. מחממים מחבת רחבה על להבה גבוהה ומכניסים פנימה את קוביות התפוחים. 
  3. מבשלים את קוביות התפוחים במשך 2-3 דקות על להבה גבוהה עד שהם מתחילים להגיר נוזלים ומוסיפים סוכר, וניל וקינמון.
  4. ממשיכים לבשל את קוביות התפוחים עם הסוכר והתבלינים במשך 2-3 דקות על להבה בינונית עד שהתפוחים מעט מתרככים.
  5. מצננים לחלוטין.
  6. מכינים את הפאי: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. מניחים יריעה של בצק פילו על משטח עבודה ומברישים בשמן.
  8. מעל מניחים שכבה נוספת של פילו, מברישים בשמן ואז עוד שכבה מוברשת בשמן. סך הכל שלוש שכבות של פילו.
  9. חוצים ל-2 ומניחים 2-3 כפות ממלית התפוחים בשליש התחתון של כל פילו. 
  10. מגלגלים למעין אגרול ומניחים על גבי תבנית עם נייר אפייה כאשר תפר הגלגול מונח כלפי מטה.
  11. חוזרים על הפעולה עם עוד עלי פילו ומלית תפוחים. 
  12. מברישים את החלק העליון של המאפים בשמן ומפזרים סוכר דמררה בנדיבות.
  13. אופים את הפאי במשך 12-18 דקות או עד לקבלת גוון זהוב עמוק.
  14. מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם.

 

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 240.5 קק״ל 1924.1 קק״ל
פחמימות 32.7 גרם 261.5 גרם
שומן 10.3 גרם 82.0 גרם
נתרן 3.9 מ״ג 31.5 מ״ג
חלבון 0.3 גרם 2.2 גרם
סיבים תזונתיים 3.5 גרם 28.1 גרם
שומן רווי 1.0 גרם 8.2 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 9.6 מ״ג 76.9 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 2.1 מ״ג
אשלגן 163.2 מ״ג 1305.3 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 0.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    jenny salomon

    מושלם

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody