פולנטה תירס עם פטריות – מחניודה אצלכם בבית
איזה טעים זה פולנטה?! ותשמעו מה? בכלל לא קשה לעשות את זה בבית. עם המתכון הזה תהפכו לאלופי הפולנטה, פה בגרסה עם תבשיל פטריות טעים מעליו
איזה טעים זה פולנטה?! ותשמעו מה? בכלל לא קשה לעשות את זה בבית. עם המתכון הזה תהפכו לאלופי הפולנטה, פה בגרסה עם תבשיל פטריות טעים מעליו
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 227.1 קק״ל 2271.1 קק״לפחמימות 40.0 גרם 400.3 גרםסוכר 1.6 גרם 16.0 גרםשומן 5.4 גרם 54.0 גרםנתרן 179.1 מ״ג 1791.2 מ״גחלבון 5.4 גרם 54.2 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.4 גרםשומן רווי 2.8 גרם 28.1 גרםכולסטרול 4.8 מ״ג 47.9 מ״גסידן 8.8 מ״ג 88.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 4.1 מ״גאשלגן 1.6 מ״ג 16.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.5 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 25 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות227
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 227.1 קק״ל 2271.1 קק״לפחמימות 40.0 גרם 400.3 גרםסוכר 1.6 גרם 16.0 גרםשומן 5.4 גרם 54.0 גרםנתרן 179.1 מ״ג 1791.2 מ״גחלבון 5.4 גרם 54.2 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.4 גרםשומן רווי 2.8 גרם 28.1 גרםכולסטרול 4.8 מ״ג 47.9 מ״גסידן 8.8 מ״ג 88.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 4.1 מ״גאשלגן 1.6 מ״ג 16.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 227 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
פולנטה
-
1 1/2 ליטר חלב 1%דל שומן
-
200 גרם שמנת לבישול יטבתה 9%
-
500 גרם קמח תירס אינסטנטלפולנטה
-
1 כף חמאה
-
1 כף גבינת פרמזןמגוררת
-
1/2 כפית מלח דק
תבשיל פטריות
-
1 קופסה פטריות שמפיניון
-
1 קופסה פטריות יעראו פטריות ירדן או שימאג'י
-
1 כף אבקת מרק פטריות קנור
-
2 כפות מים רותחים
-
1 כפית טימין טריקצוץ
-
1 כפית חמאה
אופציה להגשה
-
חלוט במים
אופן הכנה
- מכינים את תבשיל הפטריות: חותכים את הפטריות לחצאים. אם הפטריות גדולות מאוד אפשר גם לרבעים.
- מחממים מחבת וממיסים בה את החמאה, מוסיפים את הפטריות ומאדים על גבי להבה בינונית.
- ממיסים את אבקת המרק במים הרותחים ומוסיפים למחבת, מוסיפים גם את התימין הקצוץ ומחכים עד שכל הנוזלים במחבת מתאדים והפטריות מתכהות.
- בינתיים מכינים את הפולנטה: בסיר מחממים את החלב והשמנת יחד עד לסף רתיחה.
- כעת מוסיפים את קמח התירס ובוחשים כל הזמן עד לקבלת מרקם קטיפתי. מוסיפים את החמאה, הפרמזן והמלח, מערבבים למשך דקה נוספת ומכבים את האש.
- עורמים את הפולנטה על צלחת הגשה רחבה ומעליה יוצקים במרכז את תבשיל הפטריות. אפשר לסיים עם אספרגוס חלוט מעל ופרמזן מגוררת.
אופן הכנה
- מכינים את תבשיל הפטריות: חותכים את הפטריות לחצאים. אם הפטריות גדולות מאוד אפשר גם לרבעים.
- מחממים מחבת וממיסים בה את החמאה, מוסיפים את הפטריות ומאדים על גבי להבה בינונית.
- ממיסים את אבקת המרק במים הרותחים ומוסיפים למחבת, מוסיפים גם את התימין הקצוץ ומחכים עד שכל הנוזלים במחבת מתאדים והפטריות מתכהות.
- בינתיים מכינים את הפולנטה: בסיר מחממים את החלב והשמנת יחד עד לסף רתיחה.
- כעת מוסיפים את קמח התירס ובוחשים כל הזמן עד לקבלת מרקם קטיפתי. מוסיפים את החמאה, הפרמזן והמלח, מערבבים למשך דקה נוספת ומכבים את האש.
- עורמים את הפולנטה על צלחת הגשה רחבה ומעליה יוצקים במרכז את תבשיל הפטריות. אפשר לסיים עם אספרגוס חלוט מעל ופרמזן מגוררת.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אוכל מכל העולם מעונינת במתכונים
היי מרים, את מוזמנת להירשם לניוזלטר שלנו ולקבל עדכונים על מתכונים שמתפרסמים באתר.