
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים8
מצרכים
פונדנט שוקולד
-
200 גרם שוקולד מריר70%
-
100 גרם חמאה
-
60 מ"ל שמן זרעי ענביםאו רבע כוס
-
4 ביצים M
-
5 חלמונים M
-
200 גרם אבקת סוכראו 3/4 1 כוס
-
120 גרם אבקת שקדיםאו כוס אחת ועוד 2 כפות
-
80 גרם קמח ללא גלוטןאו חצי כוס ועוד כף
הפתעה: 6-8 פרלינים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים קלות התבנית אפייה.
- מכינים את הפונדנט:ממיסים שוקולד וחמאה בבן מארי, מוסיפים את השמן גרעיני ענבים ומערבבים.
- מקציפים את הביצים, חלמונים ואבקת הסוכר.
- יוצקים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
מקציפים את תערובת השוקולד עם תערובת הביצים עד לקבלת מרקם אחידה (צילום: שניר גוואטה) - מוסיפים לתערובת אבקת שקדים וקמח ללא גלוטן ובעזרת מרית מקפלים פנימה לתערובת אחידה.
- מרכיבים את העוגה: יוצקים את מסת השוקולד לתבנית, משקיעים בלב המסה את הפרלינים.
- אופים כ-35 דקות בתנור, עד שהעוגה מתייצבת, אך לא מתייבשת מדי.
- מגישים בטמפרטורת החדר, אפשר לשמור במקרר כמה ימים.
פונדנט שוקולד עם הפתעה (צילום: שניר גוואטה)
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
8
מנות
קלוריות
496.1
קק״ל
3968.8
קק״ל
פחמימות
24.6
גרם
196.5
גרם
שומן
30.1
גרם
241.1
גרם
נתרן
110.3
מ״ג
882.0
מ״ג
חלבון
8.3
גרם
66.7
גרם
סיבים תזונתיים
2.2
גרם
17.8
גרם
שומן רווי
13.1
גרם
104.9
גרם
כולסטרול
270.0
מ״ג
2160.1
מ״ג
סידן
49.1
מ״ג
392.5
מ״ג
ברזל
2.4
מ״ג
19.1
מ״ג
אשלגן
213.1
מ״ג
1705.1
מ״ג
אבץ
1.3
מ״ג
10.3
מ״ג
תגובות (6)
אין אבקת אפיה ? חצי שקית , כ 5 גר ?
מה גודל התבנית?
600 מ”ל שמן זרעי ענבים? התכוונתם ל60 מ”ל-רבע כוס, נא לתקן.
תוקן. תודה על האכפתיות והעירנות
מה זה שמן זרעי ענבים והיכן משיגים זאת? האם שימושי גם לדברים אחרים? האם מחוייב למתכון או שיש תחליף?
היי מיכל, ניתן למצוא שמן זרעי ענבים בכל חנויות הטבע וגם בהרבה מרכולים. מאד בריא, גם לאפיה וגם לטיגון.