פוקאצ’ה דקה בשלל ציפויים

לא תאמינו כמה פשוט להכין בבית פוקאצ'ה דקה בשלל ציפויים - לחם איטלקי מפורסם, תפוח ואוורירי, שאפשר להגיש עם כל תוספת שאוהבים
לא תאמינו כמה פשוט להכין בבית פוקאצ'ה דקה בשלל ציפויים - לחם איטלקי מפורסם, תפוח ואוורירי, שאפשר להגיש עם כל תוספת שאוהבים
  • קרין גורן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    726
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 725.6 קק״ל 4353.9 קק״ל
    פחמימות 128.3 גרם 770.0 גרם
    שומן 15.0 גרם 90.0 גרם
    נתרן 1292.2 מ״ג 7753.2 מ״ג
    חלבון 17.8 גרם 107.0 גרם
    סיבים תזונתיים 4.5 גרם 27.0 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 10.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 25.2 מ״ג 150.9 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 12.5 מ״ג
    אשלגן 178.5 מ״ג 1071.1 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 10.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    726
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 725.6 קק״ל 4353.9 קק״ל
    פחמימות 128.3 גרם 770.0 גרם
    שומן 15.0 גרם 90.0 גרם
    נתרן 1292.2 מ״ג 7753.2 מ״ג
    חלבון 17.8 גרם 107.0 גרם
    סיבים תזונתיים 4.5 גרם 27.0 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 10.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 25.2 מ״ג 150.9 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 12.5 מ״ג
    אשלגן 178.5 מ״ג 1071.1 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 10.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק


אופן הכנה

  1. לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות. מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק לכדורים לפי גודל המאפה הרצוי . חשוב לא להתעסק יותר מדי עם הכדורים, כדי לא להוציא את האוויר מהבצק. משמנים את הכדורים במעט שמן זית למניעת התייבשות, ומניחים על משטח מקומח היטב לתפיחה של 20 דקות.
  2. רק לאחר שכדורי הבצק נחו והתנור חומם למקסימום (240 מעלות לפחות, כמה שהתנור שלכם יאפשר לכם) - מתחילים בהכנה.
  3. טובלים את כדורי הבצק בקערה מלאה קמח ומנערים מעודפים (רק כדי שהבצק לא יידבק לידיים). אפשר לערבב בקערת הקמח גם קמח תירס אם רוצים מרקם קראנצ’י לאחר האפייה. מותחים את כדורי הבצק בידיים ליריעה בעובי סנטימטר, רצוי אובאלית כי ככה יותר נוח להכניס 2 פוקאצ’ות לתבנית אחת.
  4. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה מזלפים מעל שמן זית ומפזרים מלח גס, ומוסיפים את הציפוי הרצוי.
  5. אופים עד שהפוקאצ’ה זהובה גם בתחתית והשמן עליה מבעבע, כ-5 עד 10 דקות, תלוי בחוזק התנור שלכם. מוציאים ומיד מגישים.
  6. אפשר להבריש את הפוקאצ’ה החמה עם עוד קצת שמן זית בצאתה מהתנור.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פוקאצ’ה דקה בשלל ציפויים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות