כל ארוחה צריכה פחזניה – פחזניות או לא להיות!
נסיכת המטבח הצרפתי - מתכון לפחזניות אוויריות ופריכות, ממולאות בקרם וניל משגע! הקינוח המושלם לסיום כל ארוחה שירשים את האורחים ויזלל במהירות
נסיכת המטבח הצרפתי - מתכון לפחזניות אוויריות ופריכות, ממולאות בקרם וניל משגע! הקינוח המושלם לסיום כל ארוחה שירשים את האורחים ויזלל במהירות
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 264.1 קק״ל 2640.9 קק״לפחמימות 10.5 גרם 105.4 גרםשומן 18.0 גרם 180.4 גרםנתרן 155.6 מ״ג 1555.6 מ״גחלבון 5.1 גרם 51.2 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.4 גרםשומן רווי 9.3 גרם 92.6 גרםכולסטרול 78.4 מ״ג 783.6 מ״גסידן 37.3 מ״ג 373.3 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 68.9 מ״ג 688.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.7 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות264
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 264.1 קק״ל 2640.9 קק״לפחמימות 10.5 גרם 105.4 גרםשומן 18.0 גרם 180.4 גרםנתרן 155.6 מ״ג 1555.6 מ״גחלבון 5.1 גרם 51.2 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.4 גרםשומן רווי 9.3 גרם 92.6 גרםכולסטרול 78.4 מ״ג 783.6 מ״גסידן 37.3 מ״ג 373.3 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 68.9 מ״ג 688.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 264 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
פחזניות
קרם וניל
-
250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%או שמנת צמחית, מיכל אחד קטן
-
120 מ"ל חלב 3%או חלב צמחי, חצי כוס
-
80 גרם אינסטנט פודינג בטעם ונילשקית אחת
-
1 כפית תמצית וניל
הגשה
-
1 שקית אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הפחזניות: שמים בסיר את המים, החלב והמחמאה ומחממים על אש נמוכה עד שכל המחמאה נמסה לגמרי. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים.
- מוסיפים פנימה את כל הקמח בבת אחת ומערבבים בעזרת כף עץ עד שכל הקמח נטמע בתערובת, ולא נשארים גושים. מבשלים את הבצק תוך ערבוב קבוע כ-4-5 דקות נוספות על אש נמוכה, עד שמתקבל כדור בצק רך וגמיש שלא נדבק לדפנות הסיר.
- מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומפעילים אותו במהירות נמוכה. שוברים כל ביצה לקערית, מערבבים קלות בעזרת מזלג ומעבירים לקערת המיקסר, אחת אחרי השנייה. בין ביצה לביצה מערבבים את הבצק היטב עד שבסוף מתקבל בצק עבה, חלק ומבריק שנמתח בין האצבעות.
- מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר בקוטר 1.5 ס”מ, ומזלפים במרווחים תלוליות פחזניות בגודל רצוי. מרטיבים את האצבע ומשטחים את כל השפיצים.
- אופים בלי לפתוח את התנור כ-35-40 דקות, או עד שהפחזניות תפוחות וזהובות. מצננים לגמרי.
- מכינים את הקרם: שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים לקרם יציב. שומרים במקרר.
- חותכים את הפחזניות שהתקררו חצי-חצי בעזרת סכין משוננת.
- שמים את הקרם בשקית זילוף וממלאים בנדיבות את תחתיות הפחזניות. סוגרים עם החלק העליון.
- זורים מעל אבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הפחזניות: שמים בסיר את המים, החלב והמחמאה ומחממים על אש נמוכה עד שכל המחמאה נמסה לגמרי. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים.
- מוסיפים פנימה את כל הקמח בבת אחת ומערבבים בעזרת כף עץ עד שכל הקמח נטמע בתערובת, ולא נשארים גושים. מבשלים את הבצק תוך ערבוב קבוע כ-4-5 דקות נוספות על אש נמוכה, עד שמתקבל כדור בצק רך וגמיש שלא נדבק לדפנות הסיר.
- מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומפעילים אותו במהירות נמוכה. שוברים כל ביצה לקערית, מערבבים קלות בעזרת מזלג ומעבירים לקערת המיקסר, אחת אחרי השנייה. בין ביצה לביצה מערבבים את הבצק היטב עד שבסוף מתקבל בצק עבה, חלק ומבריק שנמתח בין האצבעות.
- מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר בקוטר 1.5 ס”מ, ומזלפים במרווחים תלוליות פחזניות בגודל רצוי. מרטיבים את האצבע ומשטחים את כל השפיצים.
- אופים בלי לפתוח את התנור כ-35-40 דקות, או עד שהפחזניות תפוחות וזהובות. מצננים לגמרי.
- מכינים את הקרם: שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים לקרם יציב. שומרים במקרר.
- חותכים את הפחזניות שהתקררו חצי-חצי בעזרת סכין משוננת.
- שמים את הקרם בשקית זילוף וממלאים בנדיבות את תחתיות הפחזניות. סוגרים עם החלק העליון.
- זורים מעל אבקת סוכר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
נראה נהדר ,אפשר להכין פחזניות יום קודם להגשה ואם כן היכן לשמור? ?
אפשר לאפות ולהכין את הפחזניות יום קודם ולשמור בכלי אטום במקום קריר, מוצל ויבש ולמלא לפני ההגשה. פחזניות ממולאות כדאי לשמור במקרר אבל אז מרקם הפחזנייה יפגם ויתרכך מעט. בהצלחה!
כמה זה קורט ?
קורט היא הכמות הקטנה הנכנסת בצביטה בין שתי אצבעות (אגודל והאצבע המורה).
האם אפשר חמאה במקום מחמאה
בהחלט.