כל ארוחה צריכה פחזניה – פחזניות או לא להיות!

נסיכת המטבח הצרפתי - מתכון לפחזניות אוויריות ופריכות, ממולאות בקרם וניל משגע! הקינוח המושלם לסיום כל ארוחה שירשים את האורחים ויזלל במהירות
נסיכת המטבח הצרפתי - מתכון לפחזניות אוויריות ופריכות, ממולאות בקרם וניל משגע! הקינוח המושלם לסיום כל ארוחה שירשים את האורחים ויזלל במהירות
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
18 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    264
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 264.1 קק״ל 2640.9 קק״ל
    פחמימות 10.5 גרם 105.4 גרם
    שומן 18.0 גרם 180.4 גרם
    נתרן 155.6 מ״ג 1555.6 מ״ג
    חלבון 5.1 גרם 51.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.4 גרם
    שומן רווי 9.3 גרם 92.6 גרם
    כולסטרול 78.4 מ״ג 783.6 מ״ג
    סידן 37.3 מ״ג 373.3 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 3.2 מ״ג
    אשלגן 68.9 מ״ג 688.9 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 3.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    264
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 264.1 קק״ל 2640.9 קק״ל
    פחמימות 10.5 גרם 105.4 גרם
    שומן 18.0 גרם 180.4 גרם
    נתרן 155.6 מ״ג 1555.6 מ״ג
    חלבון 5.1 גרם 51.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.4 גרם
    שומן רווי 9.3 גרם 92.6 גרם
    כולסטרול 78.4 מ״ג 783.6 מ״ג
    סידן 37.3 מ״ג 373.3 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 3.2 מ״ג
    אשלגן 68.9 מ״ג 688.9 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 3.7 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מתוקים
מערכת Foody
X

18 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פחזניות

קרם וניל

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את הפחזניות: שמים בסיר את המים, החלב והמחמאה ומחממים על אש נמוכה עד שכל המחמאה נמסה לגמרי. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים.

    שמים בסיר את המים, החלב והמחמאה ומחממים על אש נמוכה. צילום: שניר גואטה
    שמים בסיר את המים, החלב והמחמאה ומחממים על אש נמוכה. צילום: שניר גואטה

  3. מוסיפים פנימה את כל הקמח בבת אחת ומערבבים בעזרת כף עץ עד שכל הקמח נטמע בתערובת, ולא נשארים גושים. מבשלים את הבצק תוך ערבוב קבוע כ-4-5 דקות נוספות על אש נמוכה, עד שמתקבל כדור בצק רך וגמיש שלא נדבק לדפנות הסיר.
  4. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומפעילים אותו במהירות נמוכה. שוברים כל ביצה לקערית, מערבבים קלות בעזרת מזלג ומעבירים לקערת המיקסר, אחת אחרי השנייה. בין ביצה לביצה מערבבים את הבצק היטב עד שבסוף מתקבל בצק עבה, חלק ומבריק שנמתח בין האצבעות.
  5. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר בקוטר 1.5 ס”מ, ומזלפים במרווחים תלוליות פחזניות בגודל רצוי. מרטיבים את האצבע ומשטחים את כל השפיצים.
  6. אופים בלי לפתוח את התנור כ-35-40 דקות, או עד שהפחזניות תפוחות וזהובות. מצננים לגמרי.

    אופים עד שהפחזניות תפוחות וזהובות. צילום: שניר גואטה
    אופים עד שהפחזניות תפוחות וזהובות. צילום: שניר גואטה

  7. מכינים את הקרם: שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים לקרם יציב. שומרים במקרר.
  8. חותכים את הפחזניות שהתקררו חצי-חצי בעזרת סכין משוננת.
  9. שמים את הקרם בשקית זילוף וממלאים בנדיבות את תחתיות הפחזניות. סוגרים עם החלק העליון.

    שמים את הקרם בשקית זילוף וממלאים בנדיבות את תחתיות הפחזניות. צילום: שניר גואטה
    שמים את הקרם בשקית זילוף וממלאים בנדיבות את תחתיות הפחזניות. צילום: שניר גואטה

  10. זורים מעל אבקת סוכר ומגישים.

    זורים מעל אבקת סוכר ומגישים. צילום: שניר גואטה
    זורים מעל אבקת סוכר ומגישים. צילום: שניר גואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כל ארוחה צריכה פחזניה – פחזניות או לא להיות!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    שושי מאיר

    נראה נהדר ,אפשר להכין פחזניות יום קודם להגשה ואם כן היכן לשמור? ?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר לאפות ולהכין את הפחזניות יום קודם ולשמור בכלי אטום במקום קריר, מוצל ויבש ולמלא לפני ההגשה. פחזניות ממולאות כדאי לשמור במקרר אבל אז מרקם הפחזנייה יפגם ויתרכך מעט. בהצלחה!

      Avatar
      מערכת Foody

      קורט היא הכמות הקטנה הנכנסת בצביטה בין שתי אצבעות (אגודל והאצבע המורה).

      Avatar
      חנה ריפולד

      האם אפשר חמאה במקום מחמאה

      Avatar
      מערכת Foody

      בהחלט.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות