פטוצ’יני זוקיני מוקרם לארוחה משפחתית מושלמת
הכוכב של הפרסומת של יטבתה! פטוציני זוקיני יפהפה ברוטב לבן ירקרק, מוקרם בשמנת עם נגיעות גרידת לימון. מנה נפלאה לארוחה משפחתית מהנה ומשביעה!
הכוכב של הפרסומת של יטבתה! פטוציני זוקיני יפהפה ברוטב לבן ירקרק, מוקרם בשמנת עם נגיעות גרידת לימון. מנה נפלאה לארוחה משפחתית מהנה ומשביעה!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 694.9 קק״ל 2779.7 קק״לפחמימות 113.0 גרם 452.0 גרםשומן 56.8 גרם 227.4 גרםנתרן 921.7 מ״ג 3686.8 מ״גחלבון 40.5 גרם 162.2 גרםסיבים תזונתיים 36.5 גרם 146.0 גרםשומן רווי 47.5 גרם 189.8 גרםכולסטרול 71.4 מ״ג 285.5 מ״גסידן 190.3 מ״ג 761.2 מ״גברזל 33.3 מ״ג 133.0 מ״גאשלגן 282.1 מ״ג 1128.4 מ״גאבץ 33.5 מ״ג 133.9 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות695
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 694.9 קק״ל 2779.7 קק״לפחמימות 113.0 גרם 452.0 גרםשומן 56.8 גרם 227.4 גרםנתרן 921.7 מ״ג 3686.8 מ״גחלבון 40.5 גרם 162.2 גרםסיבים תזונתיים 36.5 גרם 146.0 גרםשומן רווי 47.5 גרם 189.8 גרםכולסטרול 71.4 מ״ג 285.5 מ״גסידן 190.3 מ״ג 761.2 מ״גברזל 33.3 מ״ג 133.0 מ״גאשלגן 282.1 מ״ג 1128.4 מ״גאבץ 33.5 מ״ג 133.9 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 695 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
400 גרם פסטה פטוצ’יני
-
4 כפות חמאה
-
4 שיני שוםכתושות
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבשמתוק
-
2 זוקיני ירוק בינונייםחתוכים דק
-
1/2 כפית קליפת לימוןגרידת לימון
-
1/2 לימון בינוניסחוט למיץ
-
1 מיכל שמנת לבישול יטבתה 15%
-
1/2 כוס גבינת פרמזןמגורר
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
הגשה
-
טיפה בזיליקוםחתוך לרצועות
-
אופציונלי, מטוגנים קלות בשמן זית
אופן הכנה
- מרתיחים מים בסיר גדול וממליחים.
- מוסיפים את הפטוצ’יני למים ומבשלים לפי הוראות היצרן.
- בינתיים מכינים את הרוטב: ממיסים כף אחת מהחמאה במחבת על אש בינונית.
- מוסיפים את השום ושבבי הצ’ילי ומטגנים קלות במשך 30 שניות. נזהרים שהשום לא יישרף.
- מוסיפים את הזוקיני למחבת, ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות עד שהזוקיני רך.
- מוסיפים את גרידת הלימון ומערבבים שוב.
- מסננים את הפטוצ’יני מהמים ומוסיפים אותו למחבת ביחד עם החמאה שנותרה, השמנת לבישול ורוב הגבינה.
- מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל.
- הגשה: מפזרים מעל המנה את הגבינה שנותרה, פרחי קישואים מטוגנים ורצועות בזיליקום טרי.
אופן הכנה
- מרתיחים מים בסיר גדול וממליחים.
- מוסיפים את הפטוצ’יני למים ומבשלים לפי הוראות היצרן.
- בינתיים מכינים את הרוטב: ממיסים כף אחת מהחמאה במחבת על אש בינונית.
- מוסיפים את השום ושבבי הצ’ילי ומטגנים קלות במשך 30 שניות. נזהרים שהשום לא יישרף.
- מוסיפים את הזוקיני למחבת, ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות עד שהזוקיני רך.
- מוסיפים את גרידת הלימון ומערבבים שוב.
- מסננים את הפטוצ’יני מהמים ומוסיפים אותו למחבת ביחד עם החמאה שנותרה, השמנת לבישול ורוב הגבינה.
- מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל.
- הגשה: מפזרים מעל המנה את הגבינה שנותרה, פרחי קישואים מטוגנים ורצועות בזיליקום טרי.
הערות
- רוצים שהמנה שלכם תגרוף מחמאות? הוסיפו פרחי זוקיני וקשטו איתם את הפסטה, אם שמנת יטבתה היא שטיק מנצח זה לגמרי הסגן שלו.
הערות
- רוצים שהמנה שלכם תגרוף מחמאות? הוסיפו פרחי זוקיני וקשטו איתם את הפסטה, אם שמנת יטבתה היא שטיק מנצח זה לגמרי הסגן שלו.
בשיתוף עם יטבתה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן