סנו רקע

פטנט עולמי: ביצה עלומה בניילון נצמד!

תמיד חלמתם להגיש ביצה עלומה אבל לא ידעתם איך? יש לנו טריק מדהים לבישול ביצים עלומות בקלי קלות באמצעות ניילון נצמד
תמיד חלמתם להגיש ביצה עלומה אבל לא ידעתם איך? יש לנו טריק מדהים לבישול ביצים עלומות בקלי קלות באמצעות ניילון נצמד
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    690
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 690.2 קק״ל 2760.9 קק״ל
    פחמימות 154.8 גרם 619.2 גרם
    שומן 190.4 גרם 761.6 גרם
    נתרן 689.9 מ״ג 2759.7 מ״ג
    חלבון 145.0 גרם 580.2 גרם
    סיבים תזונתיים 138.9 גרם 555.5 גרם
    שומן רווי 170.6 גרם 682.3 גרם
    כולסטרול 277.4 מ״ג 1109.5 מ״ג
    סידן 155.7 מ״ג 622.7 מ״ג
    ברזל 138.6 מ״ג 554.3 מ״ג
    אשלגן 190.0 מ״ג 759.9 מ״ג
    אבץ 138.4 מ״ג 553.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    690
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 690.2 קק״ל 2760.9 קק״ל
    פחמימות 154.8 גרם 619.2 גרם
    שומן 190.4 גרם 761.6 גרם
    נתרן 689.9 מ״ג 2759.7 מ״ג
    חלבון 145.0 גרם 580.2 גרם
    סיבים תזונתיים 138.9 גרם 555.5 גרם
    שומן רווי 170.6 גרם 682.3 גרם
    כולסטרול 277.4 מ״ג 1109.5 מ״ג
    סידן 155.7 מ״ג 622.7 מ״ג
    ברזל 138.6 מ״ג 554.3 מ״ג
    אשלגן 190.0 מ״ג 759.9 מ״ג
    אבץ 138.4 מ״ג 553.6 מ״ג
    סגור

הסחרור של המים, החומץ שצריך להוסיף, הפחד שהביצה תתפזר לכל עבר – כל אלו ייחסכו מכם אם תכינו ביצים עלומות בשיטת הניילון הנצמד.

הפעם נגיש את הביצים על טוסט עם סלמון מעושן ורוטב הולנדייז, אבל אפשר גם על פולנטה עם פטריות, תרד בשמנת או סתם כארוחת ערב טעימה לצד גבינת שמנת וירקות.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב הולנדייז

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את ההולנדייז:  ממיסים את החמאה במיקרו ונותנים לה להתקרר מעט. 
  2. בסיר קטן וכבד טורפים את החלמונים במשך כ-2-3 דקות על האש הכי נמוכה בגז, עד שהתערובת מקבלת מרקם קרמי. מקפידים לא לחמם יותר מידי כדי שהביצים לא ייקרשו.
  3. מסירים את הסיר מהאש ומזלפים פנימה, באיטיות ובהדרגה, את החמאה המומסת, תוך כדי טריפה נמרצת עד שהתערובת קרמית וסמיכה. מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון. טועמים ומתקנים טעמים.
  4. קולים את הלחם לצנימים.
  5. מכינים את הביצים: מכסים קערה קטנה או ספל קפה בסנו סושי - ניילון נצמד, כך שנוצרת בתוך הספל “קערית” מניילון נצמד ששוליה מכסים את צידי הקערה/ספל. 
  6. מרססים בתרסיס שמן זית על הניילון ושופכים בזהירות את הביצה לתוך הניילון. 
  7. סוגרים את שולי הניילון כך שתיווצר לנו הפתעת ביצה קטנה. מסובבים היטב את שולי הניילון ועושים קשר, כדי שהביצה לא תברח בזמן הבישול. 
  8. מחממים מים בסיר גדול. כשהמים מגיעים לרתיחה, מנמיכים קצת את הלהבה ככה שיישאר בעבוע עדין. 
  9. מעבירים את ארבע שקיות הניילון לתוך המים למשך 4 דקות. 
  10. מרכיבים את המנה: מסדרים על צלחות את פרוסות הקלי ומניחים עליהן את הסלמון.
  11. מוציאים את השקיות עם הביצים בעדינות. פותחים בעזרת מספריים את הקשר של הניילון ומניחים כל ביצה במרכז הטוסט כשהצד שהיה עם הקשר מונח כלפי מטה.
  12. ממליחים את הביצים ומזלפים בנדיבות מרוטב ההולנדייז.
  13. מפזרים עירית ומגישים.

    ביצה עלומה בניילון נצמד 2
    ביצים עלומות על טוסט עם סלמון מעושן ורוטב הולנדייז. צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פטנט עולמי: ביצה עלומה בניילון נצמד!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    לאה פריימן

    למה לא להכניס את הביצים לתוך שקית מזון ולקשור ולבשל בתוך מים רותחין?

קטגוריות

אביזרים

טכניקות