פילה דג עם קראסט פירורי לחם, שום וכוסברה!

אחרי שרכש דג טרי טרי, פלג בכור נזכר במתכון פשוט וטעים בטרוף עם קרוטונים מלחם ישן (או קנויים), מלא כוסברה ושום וגם מגלה לנו טיפ קטן ממנו על דגים טריים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

אנשי הפריפריה יודעים ומכירים את הקושי בלמצוא תוצרת טרייה ומיוחדת, בעיקר כשמדובר בדגים טריים.

אני, כתושב סובב כנרת התרגלתי לכך שאין דוכן או סופר שלא ניתן להשיג בהם דגי ים (לא מושט) או דגים טריים איכותיים.

למזלי, מקום עבודתי הוא באזור השרון/עמק חפר, כאן יש סופר אחד - לא גדול אבל איכותי עם דוכן דגים טריים, מעולים ובמחירים שפויים.

טיפ קטן איך תדעו אם הדוכן הוא אכן של דגים טריים? אם בימי ראשון הוא סגור. לא מתבצע מסחר של דגים ביום ראשון.

מפה לשם, הגעתי לדוכן והיו שם דגי דניס “שממש קראו לי”. אז ביקשתי שיפלטו לי, ונזכרתי במתכון פשוט וטעים בטרוף עם קרוטונים מלחם ישן (או קנויים), מלא כוסברה ושום!

מצרכים

אופן הכנה

  1. מניחים את פילה הדג בצלחת רחבה, סוחטים מעל לימון ומפזרים מעט מלח גס. עוטפים בניילון ומכניסים למקרר  לשעה לפחות.
  2. מכינים טוסט שום מלחם או לחמנייה ישנה: מורחים מעט שום כתוש ושמן זית על לחם ישן ומכניסים לתנור עד שמשחים מעט ונהיה טוסטי. מוציאים ומצננים היטב, שיתקשה. (אפשר לקחת קרוטונים מוכנים).

    מכינים טוסט שום מלחם או לחמנייה ישנה. צילום: פלג בכור
    מכינים טוסט שום מלחם או לחמנייה ישנה. צילום: פלג בכור

  3. מכניסים את הצנימים למעבד מזון יחד עם 5 שני שום ו-2 צרורות כוסברה ומפעילים בפולסים, עד לקבלת תערובת אחידה של השום ,פרורי הלחם והכוסברה.

    תערובת אחידה של השום ,פרורי הלחם והכוסברה. צילום: פלג בכור
    תערובת אחידה של השום ,פרורי הלחם והכוסברה. צילום: פלג בכור

  4. במחבת רחבה שמים את החמאה ומעט שמן זית, מחממים היטב (עד שיוצאים אדים) ומטגנים את הדג לפי הסדר הבא: קודם מניחים על הצד של העור ומזיזים מעט עם היד כדי שהדג לא ידבק לתחתית מטגנים במשך כדקה ואז הופכים לצד השני לדקה נוספת.מוציאים מהמחבת ומניחים על נייר אפייה בתבנית, גם עם העור כלפי מטה.בדרך זו מטגנים את כל הפליטים.

    מוציאים את הדגים מהמחבת ומניחים על נייר אפייה בתבנית. צילום: פלג בכור
    מוציאים את הדגים מהמחבת ומניחים על נייר אפייה בתבנית. צילום: פלג בכור

  5. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
  6. על כל פילה שמים ערמה מכובדת של תערובת הפרורים והכוסברה ומכניסים לתנור ל-5 דקות.
    על כל פילה שמים ערמה מכובדת של התערובת. צילום: פלג בכור
    על כל פילה שמים ערמה מכובדת של התערובת. צילום: פלג בכור

    דג דניס עם קרסט פירורי לחם, שום וכוסברה. צילום: פלג בכור
    דג דניס עם קראסט פירורי לחם, שום וכוסברה. צילום: פלג בכור

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 689.7 קק״ל 4138.2 קק״ל
פחמימות 13.5 גרם 80.8 גרם
שומן 59.9 גרם 359.3 גרם
נתרן 3578.4 מ״ג 21470.5 מ״ג
חלבון 55.0 גרם 329.7 גרם
סיבים תזונתיים 0.8 גרם 5.0 גרם
שומן רווי 7.9 גרם 47.7 גרם
כולסטרול 229.1 מ״ג 1374.4 מ״ג
סידן 43.8 מ״ג 262.5 מ״ג
ברזל 2.1 מ״ג 12.4 מ״ג
אשלגן 8460.3 מ״ג 50761.6 מ״ג
אבץ 24.9 מ״ג 149.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    דרורית הבלי

    נראה מצויין, אנסה בחג!

    Avatar
    קארין יהלום

    אכין לצהריים תודה לכם