פילה סלמון עם קראסט אגוזי פקאן פריכים לצד סלט שעועית אזוקי

מתכון נפלא לארוחה שלמה ובריאה - פילה סלמון בתנור מצופה בתערובת חרדל ומצופה באגוזים שנותנים לו קראסט פריך ולצידו סלט שעועית אזוקי מיוחד במינו
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-50 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

מצרכים

סלט שעועית אזוקי

אופן הכנה

  1. מכינים את השעועית: מבשלים שעועית בסיר עם הרבה מים (ללא מלח) כשעה, עד שהיא רכה אך עדיין מוצקה. הזמן משתנה מעט בהתאם לסוג וטריות השעועית.
  2. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית.
  3. קוצצים בצל סגול.
  4. מוסיפים שמן זית, בצל, יין אדום, חומץ בלסמי וסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות, עד שחלק מהנוזלים הצטמצמו. מוסיפים שעועית אזוקי, מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים עוד כ-3 דקות.
  6. טועמים ומתקנים תיבול.
  7. מכינים את הדג: מוציאים את הסלמון מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
  8. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  9. מניחים את הסלמון בתבנית, ממליחים ומפלפלים בנדיבות.
  10. מערבבים בקערית שמן זית וחרדל.
  11. מרסקים אגוזים במעבד מזון בפולסים למרקם גס. מעבירים לקערה נקייה, מוסיפים קוואקר ומערבבים.
  12. מורחים את הסלמון בתערובת החרדל ומצפים בתערובת האגוזים.
  13. אופים בתנור החם 20-15 דקות, עד שהציפוי זהוב והדג מוכן ועסיסי.
  14. מגישים: מחממים את סלט האזוקי עם עלי התימין. מחלקים לצלחות ומניחים מעל את הסלמון.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 260.3 קק״ל 1041.3 קק״ל
פחמימות 16.1 גרם 64.5 גרם
שומן 20.0 גרם 80.1 גרם
נתרן 1558.1 מ״ג 6232.5 מ״ג
חלבון 1.9 גרם 7.6 גרם
סיבים תזונתיים 2.0 גרם 8.2 גרם
שומן רווי 2.3 גרם 9.1 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 38.9 מ״ג 155.7 מ״ג
ברזל 1.9 מ״ג 7.5 מ״ג
אשלגן 130.6 מ״ג 522.5 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 2.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

Avatar

    Avatar
    אורה בכר

    אני חולה על סלמון והמנה הזאת מתאימה לי