פיצה תפוחי אדמה ורוזמרין

פיצה תפוחי אדמה טבעונית, פשוטה להכנה וסופר טעימה בזכות הטופינג המיוחד של פרוסות תפוחי אדמה דקיקות ועלי רוזמרין. פיצה כזו עוד לא אכלתם!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

מצרכים

בצק

אופן הכנה

  1. שוטפים ומייבשים היטב את תפוחי האדמה. קוצצים גס את הרוזמרין. משמנים קערה בתרסיס השמן.
  2. מכינים את הבצק: ממיסים בקערת המיקסר עם וו לישה את השמרים והסוכר במים החמימים. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת. מוסיפים את שאר הרכיבים ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מעבירים את הבצק לקערה. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס השמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. פורסים את תפוחי האדמה במנדולינה לעיגולים דקיקים ומעבירים לקערה. מוסיפים את שמן הזית והרוזמרין, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  4. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  5. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 25 ס”מ ובעובי 4-3 מ”מ. מניחים את הבצק בתבניות. מסדרים את תפוחי האדמה בשכבה אחת על הבצק.
  6. אופים כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה זהובים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 851.3 קק״ל 1702.6 קק״ל
פחמימות 100.0 גרם 200.0 גרם
שומן 42.0 גרם 84.0 גרם
נתרן 2920.3 מ״ג 5840.6 מ״ג
חלבון 13.0 גרם 25.9 גרם
סיבים תזונתיים 3.8 גרם 7.6 גרם
שומן רווי 5.9 גרם 11.7 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 20.2 מ״ג 40.4 מ״ג
ברזל 1.9 מ״ג 3.8 מ״ג
אשלגן 164.4 מ״ג 328.7 מ״ג
אבץ 0.9 מ״ג 1.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody