פיש אנד צ’יפס ביתי

כל אחד יכול להכין פיש אנד צ'יפס, אבל איך מכינים את הגרסה המושלמת? קבלו את הדרך להכין את הצ'יפס הכי פריך שיש, עם דג פריך לא פחות ורוטב טרטר שמתאים בול
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    20 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

צ'יפס

בלילת טמפורה

דג

אופן הכנה

  1. מכינים רוטב טרטר: קוצצים דק את השמיר ואת הבצל הסגול. מערבבים את כל המרכיבים בקערה עד שהתערובת אחידה.
  2. מכינים את הצ’יפס: קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לצ’יפסים עבים. משרים במים במקרר לפחות 8 שעות ועד לילה.
  3. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר גדול בשפע מים קרים עד שהם רכים אבל לא מתפרקים. מסננים בזהירות, מעבירים לתבנית נקייה ומקפיאים למשך הלילה.
  4. מחממים שמן קנולה לטמפרטורה של 130-140 מעלות ומטגנים את הצ’יפס הקפוא בכמויות קטנות עד קבלת פריכות עדינה (בערך 8-10 דקות). מוציאים לתבנית ומקפיאים לפחות שעה ועד לילה.
  5. מחממים שמן קנולה ליטגון עמוק ל-180 מעלות ומטגנים את הצ’יפס עד הזהבה ופריכות. מוציאים לנייר סופג, ממליחים ומכינים להגשה.
  6. מכינים את בלילת הטמפורה לדג: מערבבים את כל המצרכים בקערה גדולה בעזרת מטרפה עד קבלת תערובת אחידה ונוזלית.
  7. מכינים את הדג: חותכים את פילה הדג לרצועות בגודל אצבע.
  8. מקמחים מעט את רצועות הדג וטובלים בבלילת הטמפורה. מנערים מעודפים ומטגנים בשמן חם עד שנתחי הדג עשויים ומזהיבים היטב מבחוץ. מוציאים לנייר סופג ומגישים בליווי הצ’יפס.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 341.7 קק״ל 1366.7 קק״ל
פחמימות 49.6 גרם 198.3 גרם
שומן 11.3 גרם 45.2 גרם
נתרן 2062.3 מ״ג 8249.3 מ״ג
חלבון 7.8 גרם 31.1 גרם
סיבים תזונתיים 0.8 גרם 3.4 גרם
שומן רווי 1.6 גרם 6.5 גרם
כולסטרול 6.9 מ״ג 27.5 מ״ג
סידן 35.5 מ״ג 142.2 מ״ג
ברזל 1.0 מ״ג 4.0 מ״ג
אשלגן 140.8 מ״ג 563.2 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״ג

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    רינה בוכובזה

    אם אין קמח טמפורה, כיצד להכין את בליללת הטמפורה?

      Avatar
      Foody Foody

      להכנת טמפורה חייבים להשתמש בקמח טמפורה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody